Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2022

«Αν μισείς τη βασιλική οικογένεια, χτυπήστε τα χέρια σας»


Σε αγώνα της Σέλτικ στη Σκωτία οι διαιτητές σφυρίζουν 1' σιγή για το θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ και οι φίλαθλοι τραγουδούν "If you hate the Royal Family clap your hands".

Το βίντεο δεν είναι φεικ. Η παρουσίαση είναι λάθος. Για να αποφύγει τις αποδοκιμασίες στην βασίλισσα, η ομοσπονδία τους αποφάσισε αντί για ενός λεπτού σιγή, να κάνουν ενός λεπτού χειροκρότημα. Απλά οι οπαδοί της Σέλτικ ήταν ευρηματικοί.

Δημήτρης Οικονόμου

Επί το Ελληνικότερο

Σκίτσο του Σπύρου Ορνεράκη 1974
 

Ένα σκίτσο που δημιουργήθηκε το 1974 και έγινε σύμβολο των οπαδών της Αβασίλευτης Δημοκρατίας, μπροστά στο Δημοψήφισμα του 1974

4 σχόλια:

  1. Οι οπαδοί της Σέλτικ, ποδοσφαιρικής ομάδας της Σκωτίας με έδρα την Γλασκώβη, φαίνεται ότι δε συμμετείχαν με ιδιαίτερο ζήλο στο πένθος για το θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ.

    Στον αγώνα της Κυριακής St.Miren-Celtic οι οπαδοί της Σέλτικ άρχισαν να τραγουδάνε «If you hate the Royal family clap your hands» (μτφ. «Αν μισείς τη βασιλική οικογένεια, βάρα παλαμάκια») ενώ ανήρτησαν πανό με γραμμένο το ίδιο σύνθημα.

    Με αυτόν τον ευφάνταστο τρόπο την "έφεραν" στους υπεύθυνους του αγώνα, που είχαν σκεφτεί αντί για ενός λεπτού σιγή (καθώς ήταν βέβαιο ότι δεν θα την τηρούσαν οι φίλοι της Σέλτικ) να αποδώσουν τιμές στη Βασίλισσα με παλαμάκια...

    Καλά πήγε αυτό...

    902

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου