Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022

Εκρηξη στην Πολωνία

 
Για «ρωσικής κατασκευής πύραυλο» μιλά το υπουργείο Εξωτερικών της Πολωνίας χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει αν ανήκε στον ρωσικό ή στον ουκρανικό στρατό. 

«Στις 15:40 (τοπική ώρα) στο χωριό Przewodów στο Hrubieszów poviat στο Lubelskie Voivodship, ένας ρωσικής κατασκευής πύραυλος έπεσε, σκοτώνοντας δύο πολίτες της Δημοκρατίας της Πολωνίας», δήλωσε ο Lukasz Jasina, εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών. 

Η ανακοίνωση του υπουργείου δεν διευκρίνισε τον τύπο του πυραύλου ή από που εκτοξεύτηκε.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Πολωνίας κάλεσε τον Ρώσο πρεσβευτή για εξηγήσεις, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου.

 Ο πύραυλος πιθανόν προήλθε από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις δηλώνει ο πρόεδρος των ΗΠΑ

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ενημέρωσε τους ηγέτες με τους οποίους συζήτησε νωρίτερα σήμερα στο Μπαλί της Ινδονησίας, όπου διεξάγεται η Σύνοδος των G20, πως υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι ο πύραυλος ο οποίος κατέπεσε στο χωριό Σεβόντοφ της νοτιοανατολικής Πολωνίας με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άνθρωποι χθες ήταν αντιαεροπορικός και εκτοξεύθηκε από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις προκειμένου να καταρριφθεί ρωσικός εισερχόμενος πύραυλος, κατά πληροφορίες του Γερμανικού Πρακτορείου, που δεν κατονομάζει τις πηγές του.

Την ίδια εκτίμηση για την προέλευση του πυραύλου μετέδωσε νωρίτερα ρεπόρτερ του πρακτορείο ειδήσεων «Associated Press», επικαλούμενος αμερικανούς αξιωματούχους τους οποίους δεν κατονόμασε.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση, ο Τζο Μπάιντεν είπε, ερωτηθείς αν οι εκρήξεις στην Πολωνία οφείλονταν σε πυραύλους που εκτοξεύθηκαν από τη Ρωσία, πως «υπάρχουν προκαταρκτικές πληροφορίες που το θέτουν υπό αμφισβήτηση. Δεν θέλω να πω κάτι προτού ολοκληρώσουμε την έρευνα, αλλά είναι απίθανο, με δεδομένη την τροχιά, (σ.σ. ο πύραυλος) να βλήθηκε από τη Ρωσία — πάντως θα το δούμε».

Ωστόσο, κατά τις πληροφορίες του dpa, ο Μπάιντεν είπε στους ομολόγους του πως επρόκειτο για πύραυλο που εκτοξεύθηκε από ουκρανική συστοιχία συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας S-300.

Νωρίτερα, το πολωνικό ΥΠΕΞ επιβεβαίωσε πως επρόκειτο για πύραυλο «ρωσικής κατασκευής», ωστόσο ο πολωνός πρόεδρος Αντρέι Ντούντα τόνισε πως δεν υπάρχει καμία «αδιάσειστη απόδειξη» για το ποιος τον εκτόξευσε.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, dpa)

 ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΩΝΙΑΣ «Δεν έχουμε ξεκάθαρα στοιχεία για το ποιος εκτόξευσε τον πύραυλο»

4 σχόλια:

  1. Μπάιντεν: Ο πύραυλος που έπεσε στην Πολωνία προήλθε από ουκρανική συστοιχία S-300, ήταν αντιαεροπορικός και εκτοξεύθηκε από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή


  2. Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ενημέρωσε τους ηγέτες με τους οποίους συζήτησε νωρίτερα σήμερα στο Μπαλί της Ινδονησίας, όπου διεξάγεται η Σύνοδος των G20, πως υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι ο πύραυλος ο οποίος κατέπεσε στο χωριό Σεβόντοφ της νοτιοανατολικής Πολωνίας με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άνθρωποι χθες ήταν αντιαεροπορικός και εκτοξεύθηκε από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις προκειμένου να καταρριφθεί ρωσικός εισερχόμενος πύραυλος, κατά πληροφορίες του Γερμανικού Πρακτορείου, που δεν κατονομάζει τις πηγές του.

    Την ίδια εκτίμηση για την προέλευση του πυραύλου μετέδωσε νωρίτερα ρεπόρτερ του πρακτορείο ειδήσεων «Associated Press», επικαλούμενος αμερικανούς αξιωματούχους τους οποίους δεν κατονόμασε.

    (Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, dpa)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΗΠΑ και Ρωσία δηλώνουν ότι η ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα ευθύνεται για την έκρηξη στην Πολωνία

    https://www.902.gr/eidisi/kosmos/312234/ipa-kai-rosia-dilonoyn-oti-i-oykraniki-antiaeroporiki-amyna-eythynetai-gia-tin

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η γελοιοποίηση του ΝΑΤΟ (καλά, για εκείνον τον παληάτσο, ονόματι "Ζελένσκι" λόγια δεν υπάρχουν) με την υπόθεση του πυραύλου έχει περάσει στο "ντούκου":
    Οταν δόθηκαν οι πρώτες ειδήσεις, βαρέσαν οι ΝΑΤΟϊκοί συναγερμό. "Επίθεση κατά χώρας του ΝΑΤΟ και με θύματα αθώους πολίτες από ξένη δύναμη = πόλεμος! Αρθρον 5 του Καταστατικού Χάρτη της Ατλαντικής Συμμαχίας μπλα, μπλα, μπλα.".
    Ωραία!
    Αλλά, πόλεμος ΝΑΤΟ-Ρωσσίας, επισήμως πλέον και χωρίς προσχήματα, (όπως τώρα δι αντιπροσώπων, proxies, στην Ουκρανία), σημαίνει απλά Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος.
    To καλοσκέφτηκαν οι ιμπεριαλιστές και ...βρήκαν τη "λύση": "Δεν ήταν ρωσσικός ο πύραυλος! Αρα, δια της εις άτοπον απαγωγής, δεν μπορεί, παρά να ήταν ουκρανικός!
    Και για να μην υπάρξει αμφιβολία περί τούτου καμία, βάλανε και τον ίδιο τον γέρο-κλικλή, τον Μπάϊντεν, να το ανακοινώσει.
    Συνεπώς ..."λήξη συναγερμού" και ..."ημιανάπαυσις", διότι "δεν συντρέχει λόγος ενεργοποίησης του Αρθρου 5"!
    Ωραία;!
    Τι;!
    Οχι "ωραία";
    Πως είπατε;
    Η Ουκρανία, που σεις οι ίδιοι λέτε, πως έρριξε τον πύραυλο, ανήκει στο ΝΑΤΟ;
    Οχι, βέβαια!
    Αρα ....συντρέχει λόγος ενεργοποίησης του Αρθρου 5, λέω εγώ ο χοντροκέφαλος, που όλα εννοώ να τα παίρνω τοις μετρητοίς!
    Tι;
    Πως είπατε;
    ...."Δεν το ήθελαν!", "Κατα λάθος έγινε!" κλπ., κλπ.
    Καταλάβαμε!
    Είναι "δικά μας παιδιά" κλπ., κλπ.
    Ποιός ...."Καταστατικός Χάρτης της Ατλαντικής Συμμαχίας" κλπ;
    Ε, λέμε και καμιά μαλακία να περνάει η ώρα!
    Και ...τη συμπάθειά μας στα δύο "αθώα θύματα".....που, τώρα πια, γι αυτά δεν περισσεύει κλάψα από τους ιμπεριαλιστές και τα λιβανιστήρια τους.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου