Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022

Παραμένει στα ύψη ο πληθωρισμός σε Ελλάδα και Ευρωζώνη


Στα ύψη παραμένει ο πληθωρισμός στην Ελλάδα και στις χώρες της Ευρωζώνης, αποτυπώνοντας ένα μέρος μόνο από την γενικευμένη ακρίβεια που αντιμετωπίζει ο λαός.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Eurostat, ο εναρμονισμένος ετήσιος δείκτης τιμών καταναλωτή στην Ελλάδα διαμορφώθηκε στο 9,% τον Νοέμβριο, έναντι 9,5% τον Οκτώβριο. Αντίστοιχα, στην Ευρωζώνη ανήλθε στο 10%, από 10,6% του Οκτώβρη.

Η «αποκλιμάκωση» αυτή είναι απειροελάχιστη και ο πληθωρισμός παραμένει σε επίπεδα - ρεκόρ, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στην επιβίωση των λαϊκών νοικοκυριών που στενάζουν καθημερινά στο σούπερ μάρκετ, σε συνδυασμό με την ενεργειακή φτώχεια, τους χαμηλούς μισθούς και τις συντάξεις, τα κάθε λογής χαράτσια και την εμπορευματοποίηση των πάντων. 

Παραμένουν αναγκαίες όσο ποτέ οι προτάσεις του ΚΚΕ για κατάργηση ΦΠΑ σε βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, κατάργηση του ΦΠΑ και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, γενναία μείωση και πλαφόν στις τιμές στα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης (π.χ. ψωμί, γάλα, άλευρα, έλαια κ.α.), ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου