Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 15 Μαΐου 2022

«Γιορτή της δημοκρατίας» το ξεπατίκωμα των διαδικασιών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ...


Σερβίροντας ως «γιορτή δημοκρατίας» την δήθεν «αμεσοδημοκρατική» εκλογή αρχηγού «από τη βάση» που πρώτοι εφάρμοσαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, στον ΣΥΡΙΖΑ διεξάγονται σήμερα οι εκλογές για τη θέση του προέδρου (μοναδικός υποψήφιος είναι ο Αλ. Τσίπρας) και νέας Κεντρικής Επιτροπής. 

Ο προπαγανδιστικός μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ εντείνει την προσπάθεια για να υπάρχει αυξημένη συμμετοχή, όχι μόνο για να ενισχύσει τις εκλογικές αυταπάτες, αλλά και γιατί αναπόφευκτα θα υπάρχει σύγκριση με την πρόσφατη αντίστοιχη διαδικασία στο ΠΑΣΟΚ. Άλλωστε, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κρύβει ότι θέλει να κυριαρχήσει στον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας, ώστε από θέση ισχύος να διαπραγματευτεί μετεκλογικές συμπράξεις. Έτσι, στις εκλογές μπορεί να ψηφίσει οποιοσδήποτε εγγράφεται ακόμα και την ώρα της κάλπης!

«Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και μια σημαντική, μια σπουδαία μέρα για τη δημοκρατική παράταξη του τόπου μας. Θα έλεγα ότι είναι η Κυριακή της δημοκρατίας. Μια γιορτή συμμετοχής που μπορεί να εμπεδώσει στον τόπο μας, να δυναμώσει και να εμπεδώσει το μήνυμα της πολιτικής αλλαγής», δήλωσε ο Αλ. Τσίπρας, προσερχόμενος να ψηφίσει στο Περιστέρι ενώ δεν παρέλειψε να εμφανίσει ως «πρωτόγνωρη» αυτή την διαδικασία.

Η «γιορτή της δημοκρατίας» περιλαμβάνει αρκετά παρασκηνιακά παζάρια, ...συντροφικά «μαχαιρώματα» και μια μάχη μηχανισμών που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις αντίστοιχες διαδικασίες των άλλων αστικών κομμάτων. Όλες τις προηγούμενες μέρες, στέλνονταν σωρηδόν τηλεφωνικά μηνύματα ακόμη και σε ψηφοφόρους ή στελέχη άλλων κομμάτων που καλούσαν στις κάλπες. Μέχρι και σε στελέχη του ΚΚΕ στάλθηκαν τέτοια μηνύματα!

Η εκλογική διαδικασία έρχεται να συμπληρώσει τα εκφυλιστικά φαινόμενα του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο έγινε πριν από μερικές βδομάδες. Εκεί περίσσεψαν οι «αβροφροσύνες» και οι καταγγελίες για διαδικασίες «που αρμόζουν σε γήπεδο και όχι σε κομματικό συνέδριο», με περίπου 1.000 συνέδρους εξαφανισμένους στο τέλος της διαδικασίας, καταγγελίες από οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ για σωρηδόν εγγραφή μελών χωρίς κριτήρια κ.ά.

Πρόκειται για διαδικασίες που αν μη τι άλλο επιβεβαιώνουν πόσο μοιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ με τα άλλα αστικά κόμματα, σε σημείο που ξεπατικώνει τις διαδικασίες τους, ενώ έρχονται να ενισχύσουν την λειτουργία του ως «αρχηγικού» κόμματος, στα πρότυπα των άλλων αστικών κομμάτων.

8 σχόλια:

  1. Εν τω μεταξύ, αυτή η γλοιώδης φάρσα που έχει γίνει της μόδας σε όλα τα αστικά κόμματα, δηλαδή το να ψηφίζει για την ηγεσία και τα όργανα του κόμματος ή για ότι στο διάολο ψηφίζουν (δεν ξέρω, δε με νοιάζει), όποιος περνάει απ’ έξω και βλέπει ανοιχτή την πόρτα, ενώ παρουσιάζεται ως το απαύγασμα της δημοκρατίας είναι α) γελοίο και β) βαθιά αντιδημοκρατικό.
    Γελοίο γιατί είναι κοροϊδία το να ψηφίζει κάποιος για την ηγεσία ενός κόμματος ενώ έχει ΜΗΔΕΝΙΚΗ δυνατότητα επιρροής στην διαμόρφωση της πολιτικής του.
    Και αντιδημοκρατικό γιατί ο περαστικός ψηφοφόρος δεν έχει αποδεχτεί βέβαια ούτε το πρόγραμμα, ούτε το καταστατικό του κόμματος και δεν έχει ούτε δικαιώματα ούτε υποχρεώσεις απέναντι στα άλλα μέλη ή και την ηγεσία για την οποία ψηφίζει.
    Απλά αποδεικνύεται ότι για τα αστικά κόμματα όλα αυτά είναι χωρίς νόημα, ένα show δημοσιότητας χωρίς απολύτως καμιά ουσία.
    Κλέαρχος Ρόκας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μη μας κρατάτε άλλο σε αγωνία...Βγήκαν τα πρώτα exit-poll;; Ποιος προηγείται;;
    Μάγδα Φωτεινού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μήπως ξέρετε, τι απόδοση δίνουν οι στοιχηματικές εταιρείες για την εκλογή Τσίπρα;

      Διαγραφή
    2. 1,000000001 απόδοση για ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ τα μνημόνια
      Σπύρος Μπάρης

      Διαγραφή
    3. Τα ...έσκισε με ένα νόμο και ένα άρθρο χαχαχαχαχα μαζί με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ ΧΑΧΑΧΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  3. Χα, χα! Πιάσανε τους 130 χιλ. "ψηφίσαντες", και δώσανε παράταση, προφανώς γιατί το νούμερο είναι πολύ πιο κάτω από τους 170 χιλ. του ΠΑΣΟΚ (με νέο ΑΦΜ)!
    Να το δώ κάτω από το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές και τι! "Προοδευτική διακυβέρνηση" του ΝΑΤΟ, και υπό την ηγεσία του ...Ανδρουλάκη!
    Ολα τα λεφτά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχει και συνέχεια:
      Το άγχος του ήταν να ...ξεπεράσει τους 170.000 ψηφοφόρους του Ανδρουλάκη!
      Και το ...κατάφερε το ...θηρίο!
      Με κλασσική "δημιουργική λογιστική": Σου λέει "ήρθαν 110.000 καινούργιοι σήμερα, είχαμε και 61.000 γραμμένα μέλη (που προφανώς δεν ήρθαν όλοι αυτοί να ψηφίσουν...),
      άρα ...110.000 + 61.000 = ...172.000!" (Ηγουν προσθέτουμε μαρούλια με ντομάτες, βάζουμε και ένα έξτρα χιλιάρικο για να ...στρογγυλέψουμε, και ...νάτο το ποθούμενο!)
      Το ότι βέβαια οι ψηφίσαντες ήταν τελικά ~150.000 ενώ του ΚιναλοΠασόκ(με νέο ΑΦΜ) 170.000 το προσπερνάμε με έναν κλασσικά τΣυριζάνικο τρόπο.
      Δοξάστε τους αμφότερους στο χάλι τους.

      Διαγραφή
    2. Είμαι περίεργος, ποιοί ήταν, που δέχτηκαν να το παίξουν ..."εφορευτική επιτροπή", αν υπήρξε βέβαια τέτοια.

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου