Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 15 Μαΐου 2022

Οι εργαζόμενοι να απομονώσουν τις δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού


Ο εκφυλισμός έφτασε σε άλλα επίπεδα. Σε διατεταγμένη υπηρεσία οι δυνάμεις της ΔΗΣΥ/ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ προχώρησαν χωρίς τη νομιμοποίηση συνέδρων (αρνήθηκαν κάθε ψηφοφορία από φόβο ότι θα καταψηφιστεί) και προχώρησαν τις διαδικασίες, ψηφίζοντας, εγκρίνοντας και λήγοντας το συνέδριο. Θα μπορούσαν να έχουν μοιράσει τις κάρτες των συνέδρων σε περαστικούς στο πεζοδρόμιο και να κάνουν με αυτούς τη διαδικασία - τόσο αρμόδιο ήταν το σώμα που ολοκλήρωσε τις διαδικασίες του συνεδρίου. 

ΔΑΚΕ και ΔΗΣΥ (ΠΑΣΚΕ) προσπαθούν να επιβάλουν τον Ν. Χατζηδάκη, να ανοίξουν τον δρόμο της κρατικής παρέμβασης και ελέγχου στις οργανώσεις των εργαζομένων. Ζητούν ξεδιάντροπα να εφαρμοστεί ο νόμος, που οι εργαζόμενοι στην πλειοψηφία τους τον απορρίπτουν και τον καταργούν στην πράξη, με απεργίες και συλλογική απειθαρχία. Για να εξασφαλίσουν λίγες ψήφους παραπάνω, ανοίγουν την πόρτα της κρατικής παρέμβασης και καταστολής στο συνδικάτο, τον ρόλο του οποίου έχουν με κάθε τρόπο απαξιώσει και οδηγήσει σε αφασία. Είναι οι ίδιοι που στάθηκαν απέναντι σε όλες τις διεκδικήσεις του κλάδου, που απειλούσαν τους εργαζόμενους που απείχαν από την αξιολόγηση, που βάζουν πλάτη για να περάσει, όσο το δυνατό χωρίς απώλειες, η κυβερνητική πολιτική.

Καλούμε τους συναδέλφους μας, όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να τους γυρίσουν την πλάτη. Να απομονώσουν τις δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού, που μπροστά στον σκοπό τους - αυτόν της προώθησης / επιβολής της εκάστοτε κυβερνητικής πολιτικής με τις λιγότερες δυνατές αντιδράσεις - δεν διστάζουν να αξιοποιήσουν αντεργατικούς νόμους, να τους υπερασπίζονται και να τους προωθούν. Μακριά από τις αγωνίες των εργαζομένων, χωρίς καμία συζήτηση για τα ουσιαστικά ζητήματα που ταλανίζουν τη ζωή μας - την ακρίβεια και τη φτώχεια, τον πόλεμο, τον κυβερνητικό αυταρχισμό και την καταστολή, δεν διστάζουν να εκφυλίσουν κάθε ουσιαστική διαδικασία συσπείρωσης και οργάνωσης των εργαζομένων, έχοντας το μυαλό τους μόνο στα κουκιά και στις καρέκλες. Σκοπός τους να συνεχίσουν να κάθονται στον σβέρκο των εργαζομένων - καθήκον μας να τους ξεριζώσουμε από το εργατικό κίνημα.

Συνεχίζουμε δίνοντας όλες μας τις δυνάμεις για να ενισχυθεί στο κίνημα η δύναμη που μπορεί να βάλει εμπόδια στους σχεδιασμούς τους, να ενισχύσει τη διεκδίκηση και την πάλη ενάντια στον πόλεμο, στην ακρίβεια, στη φτώχεια. Η σύγκρουση με την εκάστοτε κυβερνητική πολιτική και τα συμφέροντα που αυτή υπερασπίζεται είναι προϋπόθεση για να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες μας!

 Εκλεγμένοι με τη ΔΑΣ στο 10ο Συνέδριο της ΕΔΟΘ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου