Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 15 Μαΐου 2022

«Εκλογές» - παρωδία ετοιμάζει η ΔΑΠ ΝΔΦΚ στο ΔΙΠΑΕ


Καταγγέλλουμε την προσπάθεια εκτεταμένης νοθείας και αλλοίωσης του εκλογικού συσχετισμού, που εξελίσσεται από τη ΔΑΠ ΝΔΦΚ με όχημα το ΔΙΠΑΕ Θεσσαλονίκης. Καλούμε κάθε πολιτική δύναμη να πάρει ξεκάθαρη θέση, να μην επιτρέψουμε τέτοιου είδους "πραξικοπήματα" στους συλλόγους μας!

 Οι φοιτητές στο ΔΙΠΑΕ Θεσσαλονίκης τις τελευταίες βδομάδες με τον αγώνα τους κατάφεραν να σπάσουν ένα απόστημα χρόνων βίας, νοθείας και εκβιασμών, που εξελισσόταν στις πλάτες μας από τη ΔΑΠ ΝΔΦΚ, εδώ και δεκαετίες. Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες τους γύρισαν την πλάτη, προχώρησαν στην οργάνωση των συλλόγων τους σε Μηχανικούς και ΣΕΥ, ετοιμάζουν τους επόμενους συλλόγους τους και στα υπόλοιπα τμήματα. Τις προηγούμενες μέρες πραγματοποίησαν ελεύθερες φοιτητικές εκλογές, για πρώτη φορά χωρίς νοθεία και μηχανισμούς, με πολύ μαζική συμμετοχή φοιτητών, σχεδόν 800 στο σύνολο. Είχαν το δικαίωμα και συμμετείχαν όλες οι φοιτητικές παρατάξεις και μόνο η ΔΑΠ ΝΔΦΚ επέλεξε να μην συμμετέχει (γιατί άραγε;).

Φαίνεται ότι η ΔΑΠ ΝΔΦΚ δεν μπορεί να το χωνέψει. Γι' αυτό προχωράει σε κινήσεις απελπισίας. Ετοιμάζει εκλογές - παρωδία στο ΔΙΠΑΕ Θεσσαλονίκης, έξω από κάθε δημοκρατική διαδικασία, που μπορούν να συγκριθούν μόνο με άλλες εποχές. Επιδιώκει με αυτόν τον τρόπο να αλλοιώσει το πανελλαδικό αποτέλεσμα των φοιτητικών εκλογών, εμφανίζοντας ως ψηφίσαντες μέχρι και τα όποια δέντρα που υπάρχουν από τη Θεσσαλονίκη ως τη Σίνδο, γιατί πραγματικούς φοιτητές δυσκολεύεται να βρει. Δεν θα της περάσει όμως!

Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά από το πώς προετοιμάζονται αυτές οι "εκλογές":

  • Δεν ξέρει κανείς αν θα γίνουν στον λεγόμενο "ενιαίο" "σύλλογο" ΔΙΠΑΕ ή σε τμηματικούς "συλλόγους" ανά σχολή. Δεν γνωρίζει κανείς ποιοι θα αποτελέσουν την εφορευτική επιτροπή κι αν θα είναι όντως φοιτητές.

  • Δεν γνωρίζει κανείς πότε και πώς αυτοί οι "σύλλογοι" τροποποίησαν το όνομά τους στο καταστατικό τους. Η ΔΑΠ ισχυρίζεται ότι έγινε καταστατική συνέλευση εν μέσω πανδημίας. Υπενθυμίζουμε ότι η καταστατική συνέλευση με βάση τα καταστατικά αυτών των συλλόγων απαιτεί τα δύο τρίτα των ψηφισάντων. Δηλαδή, σύμφωνα με τη ΔΑΠ πραγματοποιήθηκε καταστατική συνέλευση με περίπου 2.500 φοιτητές (!!!) μάλλον σε κάποιο γήπεδο;;; Νομίζουμε ότι δεν χρειάζεται να αναφέρουμε τίποτα άλλο για να κατανοήσει κάποιος το γελοίο του πράγματος.

  • Δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ εκλογοαπολογιστική συνέλευση. Το πιο γελοίο κι από αυτό είναι ότι η ΔΑΠ ανακοίνωσε ότι θα γίνουν εκλογοαπολογιστικές συνελεύσεις χωρίς να αναφέρει πότε και πού, μάλλον το κρατούσε για έκπληξη. Χωρίς να εμφανίσει ποτέ φυσικά πρακτικά πραγματοποίησης της συνέλευσης. Εμφάνισε απλά την Παρασκευή 13/5 ένα τσούρμο από 40άρηδες - 50άρηδες στελέχη και μέλη της ΝΔ που τριγυρνούσαν στο ΔΙΠΑΕ περιφέροντας κάποιες υποτιθέμενες αποφάσεις (;).

  • Στις επονομαζόμενες "εκλογές" που ετοιμάζει η ΔΑΠ, το μόνο ψηφοδέλτιο που θα συμμετέχει θα είναι το δικό της, καθώς καμία άλλη πολιτική παράταξη δεν τις αναγνωρίζει. Εκτός κι αν μεταμφιέσει η ίδια τα μέλη της σε ΠΑΣΟΚους και ΕΑΑΚίτες. Για όλα την έχουμε ικανή…!

  • Είναι ενδεικτικό τέλος ότι δεν μπόρεσε να βρει πάνω από 3 (τρεις) φοιτητές μηχανικούς ΔΙΠΑΕ, για να τους παρουσιάσει ως μέλη της ΔΑΠ στη συγκεκριμένη σχολή. Ενώ στη ΣΕΥ στην απορία των εκατοντάδων φοιτητών ότι "έχουν ψηφίσει ήδη", τους απαντά ότι οι "εκλογές" που διοργανώνει είναι "επαναληπτικές" (!)

Τα παραπάνω θα ήταν για γέλια αν δεν εξελισσόταν ένα πολύ σοβαρό σχέδιο από την κυβέρνηση και τη ΔΑΠ για χτύπημα των φοιτητικών συλλόγων, για αλλοίωση του πανελλαδικού συσχετισμού. Κατανοούμε την αγωνία τους για το ότι μαζικά χιλιάδες φοιτητές τούς γυρνούν την πλάτη. Τους ενημερώνουμε όμως ότι όσες κινήσεις απελπισίας κι αν κάνουν, όσες κάλπες νοθείας κι αν στήσουν, οι "εκλογές" που ετοιμάζουν είναι παράνομες, απονομιμοποιημένες στη συνείδηση των φοιτητών του ΔΙΠΑΕ και όλης της Θεσσαλονίκης. Εκθέτουν ανεπανόρθωτα όσους θα τις αναγνωρίσουν, ανάμεσά τους και κάποιους προέδρους των τμημάτων του ΔΙΠΑΕ, που απορούμε από ποια κίνητρα ωθούνται σε κάτι τέτοιο...

Ας το καταλάβουν, οι φοιτητές γύρισαν σελίδα και δεν υπάρχει επιστροφή!

ΥΓ. Προτείνουμε στη ΔΑΠ να βάλει και μια κάλπη στην Πλατεία Αριστοτέλους, όλο και κάποιος απόφοιτος των παλιών ΚΑΤΕ - ΚΑΤΕΕ θα περνάει, δεν έχει σημασία που είναι στα πρόθυρα της σύνταξης, δεν νομίζουμε ότι έχουν ενδοιασμούς να τους βαφτίσουν κι αυτούς φοιτητές!

 Εκλεγμένοι με την «Πανσπουδαστική ΚΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου