Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 30 Μαΐου 2022

Οι τελευταίες εξελίξεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία


Οι τελευταίες εξελίξεις από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία:

- Η Ρωσία επιτίθεται στο Σεβεροντόνετσκ: Ο ουκρανικός στρατός λέει ότι οι ρωσικοί βομβαρδισμοί έχουν ξαναρχίσει, πέρα από τα σύνορα στις βόρειες περιοχές του Σούμι και του Τσέρνιγκοφ.

- Ο ουκρανικός στρατός λέει ότι έχει ξεκινήσει μια αντεπίθεση κατά των ρωσικών δυνάμεων στο νότο και έχει διεκδικήσει σημαντική πρόοδο προς την κατεύθυνση της Χερσώνας.

- Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ είπε ότι η «απόλυτη προτεραιότητα» της Μόσχας είναι «η απελευθέρωση των περιοχών του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ». Ο Λαβρόφ, μιλώντας σε συνέντευξή του στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο TFI, είπε ότι οι δύο περιοχές αναγνωρίζονται πλέον από τη Ρωσική Ομοσπονδία ως ανεξάρτητα κράτη. «Ο προφανής στόχος μας είναι, φυσικά, να απωθήσουμε τον ουκρανικό στρατό και τα ουκρανικά τάγματα έξω από τις περιοχές του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ», είπε.

- Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι επισκέφτηκε τις «θέσεις της πρώτης γραμμής» του ουκρανικού στρατού και συνάντησε στρατιώτες κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στην περιοχή του Χάρκοβο την Κυριακή. Ο Ζελένσκι επαίνεσε τις αρχές στο Χάρκοβο, αλλά είπε ότι απέλυσε τον επικεφαλής της περιφερειακής υπηρεσίας ασφαλείας SBU, ο οποίος «δεν εργάστηκε για να προστατεύσει την πόλη από τις πρώτες μέρες μιας πλήρους εισβολής και σκεφτόταν μόνο τον εαυτό του προσωπικά».

- Η Πολωνία έστειλε στην Ουκρανία 18 αυτοκινούμενα πυροβόλα AHS Krab, μετέδωσε το πολωνικό κρατικό ραδιόφωνο. Τα αυτοκινούμενα πυροβόλα AHS Krab έχουν μέγιστο δραστικό βεληνεκές 40 χιλιομέτρων. Σύμφωνα με πολωνικά ΜΜΕ, η Πολωνία εκπαίδευσε περίπου 100 μέλη του πυροβολικού της Ουκρανίας στον χειρισμό τους.

- Η Τσεχία θα προμηθεύσει την Ουκρανία με όπλα αξίας 24 ως 28 εκατομμυρίων ευρώ άμεσα, δήλωσε την Κυριακή η υπουργός Άμυνας της χώρας. Η υπουργός επιβεβαίωσε ότι θα σταλούν βαριά όπλα, αλλά απέφυγε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες για τους τύπους και τις ποσότητές τους «για λόγους ασφαλείας».

4 σχόλια:

  1. Eνα μήνα "συζητάμε" για τις "κυρώσεις" και τάχατες ...."δε συμφωνάμε"!
    Μποϋκοτάζ (θα) κάνουμε στο ρώσσικο πετρέλαιο, αλλά ...να κρατάμε κι έναν αγωγό ανοιχτό, στην καβάτζα!
    Τα σιτηρά της Ουκρανίας, ...τα κανονίσαμε! Θα περνάνε κανονικά μέσα από τα "κατεχόμενα", μη χάσει και έσοδα ο "εχθρός" της "Ρωσσίας" και δεν μπορεί να κάνει τον πόλεμο κατά της .."Ρωσσίας"!
    ....και το κερασάκι:
    Οι ΗΠΑ δεν θα στείλουν πυραυλικά συστήματα που μπορούν να φτάσουν μέχρι τη Ρωσία δήλωσε ο Μπάιντεν. Για λογική απόφαση μιλά η Μόσχα!
    Ρε, τι σκαρφίζονται οι ιμπεριαλιστές, για να ξανα-μοιράζουν τον κόσμο, να βάζουν τους Λαούς να σκοτώνονται "για τ' αφέντη το ψωμί", να καταναλώνουν όπλα, να καταστρέφουν κεφάλαια και ....
    ...να μπερδεύουν τους "αριστερούς"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ...Ρε, τι σκαρφίζονται οι ιμπεριαλιστές, για να ξανα-μοιράζουν τον κόσμο, να βάζουν τους Λαούς να σκοτώνονται "για τ' αφέντη το ψωμί", να καταναλώνουν όπλα, να καταστρέφουν κεφάλαια και ....
      ...να μπερδεύουν τους "αριστερούς"!...... χαχαχαχαχοχοχοχο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  2. «Κάνουν πίσω» οι ΗΠΑ στην αποστολή πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία
    https://www.902.gr/eidisi/kosmos/296881/kanoyn-piso-oi-ipa-stin-apostoli-pyraylon-megaloy-velinekoys-stin-oykrania

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου