Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 6 Αυγούστου 2022

Ανακοίνωση για τους πρωτοετείς φοιτητές που χρειάζονται ένα δωμάτιο στις Φοιτητικές Εστίες Θεσσαλονίκης


 Κατ’ αρχάς σε συγχαίρουμε για την επιτυχία σου στις πανελλαδικές εξετάσεις. Επίσης συγχαρητήρια και σε αυτούς που σε στήριξαν σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια που έκανες. Από το ερχόμενο ακαδημαϊκό έτος η ζωή σου θα είναι πολύ διαφορετική από αυτήν που είχες συνηθίσει όσο ήσουν ακόμα μαθητής στο σχολείο. Τώρα ξεκινούν τα φοιτητικά σου χρόνια, ο αγώνας σου για να κατακτήσεις το μέλλον που ονειρεύεσαι.

Από την 1η του Αυγούστου άνοιξαν οι αιτήσεις για τις νέες εισδοχές του ακαδημαϊκού έτους 2022/23 και θα είναι ανοιχτές μέχρι και την 5η Σεπτεμβρίου. Την αίτησή σου μπορείς να την κάνεις ηλεκτρονικά, είτε διά ζώσης με κλεισμένο ραντεβού από ό,τι ανακοίνωσε η γραμματεία των εστιών.

Σε καλούμε και εσένα να έρθεις σε επαφή με τον Φοιτητικό Σύλλογο Οικότροφων Φοιτητικών Εστιών Θεσσαλονίκης (ΣΟΦΕΘ) και να θέσεις ανοιχτά όποιο πρόβλημα μπορεί να αντιμετωπίσεις με την αίτησή σου ή και τη διαμονή σου στις εστίες.

Ο ΣΟΦΕΘ απαρτίζεται από όλους τους φοιτητές που έχει ολοκληρωθεί η εγγραφή τους στις εστίες. Στον Σύλλογο συζητάμε τακτικά οι φοιτητές τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και οργανώνουμε τη δράση μας για την ικανοποίηση των αιτημάτων μας. Στο παρελθόν έχουμε πετύχει πολλά πράγματα με αυτόν τον τρόπο για τους φοιτητές όπως να έχουν δωρεάν ράπιντ τεστ στην εστία κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Επίσης καταφέραμε να κρατήσουμε τις εστίες ανοιχτές εν μέσω lock down, ενώ η αρχική σκέψη του Πανεπιστημίου ήταν να τις κλείσει προσωρινά.

Επίσης εκτός των άλλων οργανώνει και διάφορες πολιτιστικές δράσεις όπως διάφορα τουρνουά μπάσκετ, σκάκι, προβολές ταινιών, αλλά και συλλογικές κουζίνες για τους φοιτητές. Τον περασμένο χρόνο έγινε πραγματικότητα το πρώτο Φεστιβάλ Φοιτητικών Συλλόγων το οποίο έλαβε χώρο έξω από τις εστίες.

Όπως αγωνίστηκες για να κατακτήσεις μια θέση στο Πανεπιστήμιο, έτσι πρέπει να αγωνιστείς για να πάρεις το πτυχίο σου. Αλλά σε αυτόν τον αγώνα σου δεν χρειάζεται να είσαι μόνος σου. Έλα και εσύ και γνώρισε τον ΣΟΦΕΘ και κατά συνέπεια τους υπόλοιπους φοιτητές που μένουν στην εστία. Μπροστά στη νέα σου αρχή, ο Φοιτητικός Σύλλογος, οι εκλεγμένοι στο Διοικητικό Συμβούλιο είμαστε εδώ για να σταθούμε δίπλα σου σε όποιο ζήτημα προκύψει, να απαντήσουμε στις ερωτήσεις σου, να σε βοηθήσουμε για ό,τι χρειαστείς.

Κάποιες χρήσιμες πηγές:

Μπορείς να στείλεις τις ερωτήσεις σου εδώ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου