Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2023

Ψηφίσουμε ΣΥΡΙΖΑ να φύγει η Δεξιά, παράδειγμα στο Εργατικό Κέντρο Πύργου


Το ψηφοδέλτιο της Αδέσμευτης Κίνησης Εργαζομένων, για το Εργατικό Κέντρο Πύργου, ενάντια στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΜΕ, για τις επικείμενες αρχαιρεσίες.

 "Όλοι μαζί, ενωμένοι, ενάντια στον κοινό  εχθρό."

Εκτός από ΠΑΣΟΚους και Νεοδημοκράτες, υποψήφια η κα Ζούπη Χρύσα του ΣΥΡΙΖΑ, χεράκι χεράκι, με τον Παναγιώτη Σταθά, μέλος της Τοπικής Χρυσής Αυγής, ξέρετε των νεοναζί εγκληματιών.

Ο Α. Τσίπρας με την Ζούπη Χρύσα


Αν έχεις συνεργαστεί ξανά το 2020 και ξαναέβγαλες τον φασίστα γιατί να ντραπείς το 23 ;

ΔΑΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΥΡΓΟΥ: Συνέδριο ανοικτό στους εργαζόμενους και όχι «στο σκοτάδι»
Την ηλεκτρονική ψηφοφορία προωθούν οι συνδικαλιστές ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Χρυσής Αυγής

Να πραγματοποιηθεί συνέδριο ανοικτό στους εργαζόμενους και όχι στο «σκοτάδι», απαιτούν οι εκλεγμένοι της ΔΑΣ στο Εργατικό Κέντρο του Πύργου, με αφορμή το εκλογοαπολογιστικό συνέδριο που έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 15 Γενάρη και την πρόθεση της πλειοψηφίας της Διοίκησης, χωρίς καμιά απόφαση ΔΣ, να προχωρήσει σε εφαρμογή της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

Η ΔΑΣ καταγγέλλει προσπάθεια πραγματοποίησης διαδικασιών εν κρυπτώ, με μόνο σκοπό να κρατήσει τη θέση της η σημερινή Διοίκηση, να στηρίξει την κυβερνητική πολιτική, αρνούμενη ακόμη και να ενημερώσει ποιοι αντιπρόσωποι και από ποια σωματεία θα πάρουν μέρος στο συνέδριο.

«Μετά από πιέσεις έδωσαν μια κατάσταση η οποία λένε μπορεί να αλλάξει μέχρι την Κυριακή και να έρθουν άλλοι αντιπρόσωποι από κάποια σωματεία. Αλήθεια, γιατί δεν δίνουν τα πρακτικά που μετά από κάθε εκλογή πρέπει να υποβάλλονται από τα Σωματεία προς το Εργατικό Κέντρο τα πρακτικά εκλογής τους. Μόνο έτσι μπορεί οποιοσδήποτε να ελέγξει ποιοι είναι τακτικοί και ποιοι αναπληρωματικοί εκπρόσωποι. Αλήθεια, τι έχουν να κρύψουν και μαγειρεύουν ακόμα ποιοι θα είναι αντιπρόσωποι», σημειώνει.

Ειδικά για την προσπάθεια εφαρμογής της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας όπως προβλέπει ο νόμος-έκτρωμα Χατζηδάκη, επισημαίνει: «Με αυτό τον τρόπο η διοίκηση του ΕΚ Πύργου αποτελούμενη από συνδικαλιστές της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και της Χρυσής Αυγής, δίνει διαπιστευτήρια για να συνεχίσουν οι βουλευτές του νομού να την στηρίζουν. Να συνεχίσουν το έργο τους να στηρίζουν την κυβερνητική πολιτική και να είναι τα καλά παιδιά οποιασδήποτε κυβέρνησης. Άλλωστε τι νόημα έχουν οι επαφές τους με τους βουλευτές του νομού που έχουν οδηγήσει τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση και στην ανέχεια».

Τονίζοντας ότι το συνέδριο ενός Εργατικού Κέντρου πρέπει να είναι μια ζωντανή διαδικασία, το πιο σημαντικό γεγονός για τους εργατοϋπαλλήλους μιας πόλης, προσθέτει ότι η πλειοψηφία της διοίκησης το θέλει «κεκλεισμένων των θυρών» για να διαμορφώσει συσχετισμούς κατά πώς τη βολεύει, να συνεχίσει να κάθεται στο «σβέρκο» των εργαζομένων της περιοχής, κρατώντας τον συνδικαλιστικό φορέα σε πλήρη αδράνεια.

«Τους λέμε ξεκάθαρα πως τα συνέδρια, οι γενικές συνελεύσεις, οι εκλογές πρέπει να είναι ζωντανές, να διασφαλίζεται η παρουσία, η ενεργή συμμετοχή των συναδέλφων, η συζήτηση, η ανταλλαγή απόψεων. Για να έχουν τη δύναμη να προωθήσουν τα εργασιακά ζητήματα, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η συλλογικότητα, η συμμετοχή, η ζωντανή και κοινή δράση. Έτσι, διαφυλάσσεται και η δημοκρατία στις αποφάσεις και διαμορφώνονται οι όροι για να γίνουν κτήμα όλων των συναδέλφων, να μπαίνουν μπροστά όλοι οι συνάδελφοι για την υλοποίησή τους. Τέτοιες διαδικασίες είναι όπλο για εμάς τους εργαζόμενους, εκεί βρίσκεται η δύναμή μας. Η ηλεκτρονική ψηφοφορία υπονομεύει όλα τα παραπάνω», επισημαίνουν οι σύμβουλοι της ΔΑΣ, απαιτώντας να μην τολμήσει η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου να προχωρήσει αυτές τις μεθοδεύσεις.

2 σχόλια:

  1. Στον Πύργο Ηλείας, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, χρυσαύγουλα κατέβασαν κοινό ψηφοδέλτιο εναντίον του ΠΑΜΕ!
    Να ποιοι συνεργάζονται μεταξύ τους για την διαιώνιση ενός άδικου συστήματος που θέλει τον λαό δούλο των ντόπιων και ξένων καπιταλιστών!
    Αηδία για τους Συριζαίους και πασόκους που συνεργάζονται με την δεξιά και τους φασίστες και από την τηλεόραση και την Βουλή πουλούν τάχα προοδευτικό προσωπείο! Αυτή η σύμπραξη είναι γενικευμένη σε πολλά σωματεία (εκεί που χτυπάει η καρδιά του λαού) και όχι μεμονωμένο γεγονός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου