Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023

Οταν η κυβέρνηση αφήνει την κάλυψη των αναγκών στη φαρμακοβιομηχανία, στην ουσία αφήνει ακάλυπτη την υγεία του λαού


Όταν η κυβέρνηση αφήνει την κάλυψη των αναγκών στις φαρμακοβιομηχανίες, αφήνει επί της ουσίας την κάλυψη των αναγκών για την υγείας του λαού και των παιδιών στους εμπόρους  που στόχο έχουν το μέγιστο κέρδος, σημείωσε σε συνέντευξη του στο πόρταλ του «902.gr» o Γιώργος Μητσιάκος, αναπληρωτής καθηγητής Νεογνολογίας Τμήμα Ιατρικής, ΑΠΘΑ και της Β' Νεογνολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου», μέλος του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, εκ μέρους της ΔΗΠΑΚ.

Η συζήτηση έγινε με αφορμή τις πρόσφατες οδηγίες της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας, με αφορμή την έλλειψη αντιπυρετικών. 

«Η υγεία δεν είναι εμπόρευμα και πρέπει να παρέχεται από δημόσιες και δωρεάν δομές. Αυτό είναι το κυρίαρχο που πρέπει να έχουμε στο νου  μας αν πραγματικά στοχεύουμε όλα αυτά τα επιτεύγματα που η επιστήμη έχει καταφέρει μέχρι σήμερα να τα κάνουμε πράξη για την υγεία του λαού μας, είπε χαρακτηριστικά o Γιώργος Μητσιάκος.

«Η λογική της ατομικής ευθύνης είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη. Απαιτείται η ανάπτυξη δομών υγείας ξεκινώντας από την ΠΦΥ που απουσιάζει παντελώς από την χώρα μας».

Ο Γιώργος Μητσιάκος μίλησε για τις τεράστιες ελλείψεις στελέχωσης και των Παιδιατρικών κλινικών. «Αυτό που είναι αναγκαίο όσο ποτέ είναι ένα δημόσιο καθολικό σύστημα υγείας που θα αγκαλιάζει όλες τις δομές σε όλη τη χώρα από άκρη σε άκρη. Σήμερα είναι πάρα πολύ μεγάλες οι ελλείψεις και από την άλλη γιγαντώνεται ο Ιδιωτικός τομέας. Κάνουν τεράστιες επενδύσεις και αναμένουν να έχουν και τεράστια κέρδη, όπως έχουν και σήμερα άλλωστε».

Αναφέρθηκε στο περιβόητο παιδιατρικό νοσοκομείο που εδώ και χρόνια έχει εξαγγελθεί σημειώνοντας ότι ακόμα μια φορά όσον αφορά την υγεία των παιδιών μας, η πόλη της Θεσσαλονίκης και συνολικά της Βόρειας Ελλάδας αφήνεται στο έλεος της. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου