Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023

Μοναδική λύση στα προβλήματα του λαού το ΚΚΕ


Τριάμισι χρόνια συμπληρώθηκαν πριν λίγες μέρες από τις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές και ήδη βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για τις επόμενες.

Ας επιχειρήσουμε έναν σύντομο απολογισμό για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης, της αντιπολίτευσης και των λοιπών αστικών κομμάτων.

Είδαμε την κυβέρνηση να πατάει στα πεπραγμένα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να μετατρέπει όλη τη χώρα σε μία τεράστια αμερικανοΝΑΤΟική βάση μέσω μίας αντίθετης προς τα συμφέροντα του λαού συμφωνίας, η οποία δεσμεύει τη χώρα στο απώτερο μέλλον και μετατρέπει τη χώρα σε στόχο προτεραιότητας.

Διαπιστώσαμε τα αποτελέσματα της διαχρονικής απουσίας έργων πρόληψης φυσικών καταστροφών όπως πυρκαγιές, χιονοπτώσεις και πλημμύρες. Τα τελευταία χρόνια, δάση καταστράφηκαν, σπίτια και περιουσίες κάηκαν και πλημμύρισαν, όμως οι πληγέντες ενημερώθηκαν ότι φταίνε οι ίδιοι για ό,τι υπέστησαν...

Βιώσαμε τραγικές συνέπειες για τον λαό από την πανδημία. Νιώσαμε τι σημαίνει υπολειτουργία και διάλυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, ενώ ο ιδιωτικός τομέας κερδοσκοπούσε. Συνεχίζουμε να εναποθέτουμε τη διασφάλιση της υγείας μας στη θεά τύχη. Ενημερωθήκαμε όμως ότι η υγεία μας είναι «ατομική ευθύνη».

Εδώ και έναν χρόνο βιώνουμε έναν ιμπεριαλιστικό πόλεμο δίπλα από την πόρτα μας. Η κυβέρνηση, αντί να σκεφτεί ότι αν πάρει φωτιά το σπίτι του γείτονα σε λίγο θα καεί και το δικό μας και τις ανθρώπινες ζωές που χάνονται, εμπλέκει τη χώρα όλο και περισσότερο.

To κόστος της Ενέργειας έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, αλλά εμείς ενημερωθήκαμε ότι «όποιος δεν προσαρμοστεί θα πεθάνει»... Να θυμηθούμε ποιοι έβαλαν το αγαθό της Ενέργειας στο χρηματιστήριο. Η κυβέρνηση επιχορηγεί μερικώς το αυξημένο κόστος από τους έμμεσους και άμεσους φόρους που ο λαός καταβάλλει.

Η πλειοψηφία του λαού, όταν πηγαίνει να αγοράσει τρόφιμα, αναγκάζεται να παίρνει υπογλώσσια για να γλιτώσει έστω το εγκεφαλικό γνωρίζοντας ότι το αυξημένο κόστος δεν θα το γλιτώσει. Αλλά ενημερωθήκαμε ότι «εκείνοι είναι η ελίτ και εμείς η λαϊκάντζα» και είδαμε και υπουργό να κουβαλάει «λάχανα»...

Η κρατική βία και καταστολή αυξάνει μέρα με τη μέρα. Η αστυνομία μπήκε στα πανεπιστήμια. Οι διαδηλώσεις, οι απεργίες και άλλα κεκτημένα μέρα με τη μέρα «μπαίνουν στον γύψο», όπως πριν λίγες μόλις δεκαετίες.

Η ασυδοσία έχει εκτιναχθεί. Βουλευτές φέρονται να είναι αναμεμειγμένοι σε εταιρείες πλειστηριασμών λαϊκών κατοικιών, να παρέχουν νομικές υπηρεσίες σε τέτοιου είδους εταιρείες, να «κάνουν» δουλειές με το Δημόσιο εκμεταλλευόμενοι την ιδιότητά τους ή να βρίσκονται ήδη υπό κράτηση στο εξωτερικό ως πιθανοί κατηγορούμενοι.

Ο λαός έφτασε σε σημείο να μην ξέρει ποιος παρακολουθεί ποιον. Η κυβέρνηση όχι μόνο άφησε ελεύθερο το «αρπακτικό» («Predator») με εντολή να δαγκώνει ανεξέλεγκτα και ελεύθερα, αλλά επιπλέον δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη έναντι των θυμάτων του, ωρυόμενη ότι «κανείς δεν εξαιρείται»...

Και τα πεπραγμένα τους δεν έχουν τελειωμό...

Και μέσα σε αυτόν τον ορυμαγδό τα υπόλοιπα αστικά κόμματα της αντιπολίτευσης είτε σιωπούν, είτε όταν κάτι «βγαίνει πάνω από το χαλί», αρέσκονται για λίγες ημέρες σε μερικές κορόνες, είτε συναινούν στην ψήφιση διαφόρων νομοσχεδίων. Ολα μαζί επίσης απέρριψαν τις τροπολογίες του ΚΚΕ που πραγματικά ενισχύουν το λαϊκό εισόδημα, όπως είναι η κατάργηση του ΦΠΑ σε βασικά αγαθά, η επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης κ.ά.

Για όλα τα παραπάνω και για χιλιάδες άλλα προβλήματα, για τα οποία υπεύθυνη είναι η κυβέρνηση και όλα τα αστικά κόμματα μαζί, η μόνη λύση είναι η συμπόρευση με το ΚΚΕ.

Καλώ λοιπόν όλο τον λαό και ιδιαίτερα το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, εν ενεργεία και εν αποστρατεία, ΝΑ ΣΥΜΠΟΡΕΥΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ σαν μία γροθιά με το ΚΚΕ. Να απορρίψουμε την οποιαδήποτε τυχόν φυτεμένη από τα αστικά κόμματα και την καπιταλιστική τους προπαγάνδα προκατάληψη και να ατενίσουμε ένα αισιόδοξο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας.

Είθε το βράδυ των επερχόμενων εκλογών ο εκλογικός χάρτης να βαφτεί ΚΟΚΚΙΝΟΣ!!!


Χρήστος ΣΑΛΤΑΠΙΔΑΣ
Πλοίαρχος ΠΝ ε.α.


Συμπόρευση με το ΚΚΕ

Το ΚΚΕ έχει αποδείξει με τη στάση του, τη δράση του και την πολιτική του συνέπεια πως δεν κάθεται με δεμένα χέρια μπροστά στις εξελίξεις, αλλά σταθερά αγωνίζεται και οργανώνει τον αγώνα με βασικό κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες των στρατευμένων παιδιών μας, στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, αλλά και των αποστράτων.

Είναι η μόνη δύναμη που αντιπάλεψε και αντιπαλεύει την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και των επιχειρηματικών ομίλων. Που οι βουλευτές του σταθερά βγαίνουν μπροστά για να οργανώσουν την πάλη μέσα και έξω από τη Βουλή.

Ολα τα πολιτικά κόμματα, εκτός του ΚΚΕ, είναι σύμφωνα με τη βαθύτερη εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που εντείνεται συνεχώς στην Ουκρανία, διαχρονικά έχουν βάλει πλάτη στους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, όπως της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Η Ελλάδα συμμετέχει ενεργά στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, με την από κοινού σύμφωνη γνώμη της φιλελεύθερης ΝΔ και του ...προοδευτικού ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και των λοιπών αστικών κομμάτων, για την αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία, η οποία συμβάλλει στην αποστρατικοποίηση των ελληνικών νησιών. Συμφωνούν επίσης στην επέκταση των ΝΑΤΟικών βάσεων απ' άκρη σ' άκρη της χώρας. Ολα αυτά, βέβαια, καμία σχέση δεν έχουν με την ειρήνη και την ασφάλεια των λαών, όπως ευαγγελίζονται οι Μητσοτάκης, Τσίπρας, Ανδρουλάκης και όλοι οι παρατρεχάμενοι, πράγμα που αποδεικνύεται ακόμα και με δηλώσεις στελεχών των ίδιων των αστικών επιτελείων. Να μην ξεχνάμε τη δήλωση του αντιπροέδρου του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, «από εκεί που θα ξεκινήσει ο πύραυλος, εκεί και θα επιστρέψει».

Εμείς οι απόστρατοι οφείλουμε μαζί με τον λαό και τη νεολαία να συμπορευτούμε στο πλάι του ΚΚΕ!

Να απορρίψουμε Ενώσεις αποστράτων, Στρατού, Ναυτικού, Αεροπορίας που είναι δεμένες στο καπίστρι του εκάστοτε υπουργού Εθνικής Αμυνας για να εξυπηρετήσουν τα σχέδια κάθε αστικής κυβέρνησης. Οπως πρόσφατα είδαμε το αίσχος της επίσημης συνάντησης του Αλέξη Τσίπρα με φασίστες απόστρατους των Ενόπλων Δυνάμεων, τον αντικομμουνιστή πρόεδρο του παραρτήματος Καστοριάς, Υπτγο ε.α. Τζωρτζόπουλο Ηλία.

Συμπόρευση με το ΚΚΕ γιατί είναι το μοναδικό κόμμα που θέλει και μπορεί να ανατρέψει την αφαίμαξη του λαού. Βάζει φρένο στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας. Κατέθεσε τροπολογίες για κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, σε καύσιμα και Ενέργεια, για επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης, προτάσεις οι οποίες απορρίφθηκαν από κυβέρνηση και αντιπολίτευση γιατί προϋποθέτουν να πληρώσουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι, που εξακολουθούν να κερδοφορούν σε βάρος του λαού με τη φορολεηλασία και την ακρίβεια.

Η ενίσχυση της δύναμης του ΚΚΕ και με την ψήφο μας στις επερχόμενες εκλογές θα αποτελέσει ενίσχυση της δύναμης των αποστράτων, ώστε να βάλουμε φρένο στα αντιλαϊκά σχέδια και το περαιτέρω τσάκισμα των δικαιωμάτων και της ζωής μας. Για να έχουμε μεγαλύτερη δύναμη να διεκδικήσουμε την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας, για να αλλάξουν τα πράγματα. Γιατί τελικά μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό με ακόμα πιο ισχυρό ΚΚΕ την επόμενη μέρα μέσα στη Βουλή, αλλά και στον δρόμο, στους χώρους δουλειάς, στα πανεπιστήμια, όπου ζούμε και αναπνέουμε εμείς και τα παιδιά μας.


Α. Κορωνάκος
Υποπλοίαρχος (ΕΑ) Π.Ν.

 

1 σχόλιο:

  1. Εκτός θέματος, αλλά έχω βγει από τα ρούχα μου πρωϊνιάτικα:
    "...η δίκη θα συνεχιστεί με κατηγορούμενους τον θεράπων γιατρό του μικρού,..."
    Ποιός θα πει σε αυτό το σκεπάρνι, ότι η μετοχή είναι ένα ρηματικό επίθετο, που κλίνεται όπως όλα τα επίθετα; Τον "θεράποντα" λέμε όσοι μάθαμε τη γλώσσα είτε στο δρόμο είτε και διαβάζοντας τη Γραμματική. Αυτά τα αμόρφωτα στουρνάρια, τα παπαγαλάκια της κεφαλαιοκρατίας, που μάθανε να μιλάνε και να γράφουν; Από που τους μαζεύουν οι μανατζαραίοι τους; Τέτοια φτήνεια πια;! Ας πληρώσουν ένα μορφωμένο παιδί, να γράφει σωστά όταν απευθύνεται σε χιλιάδες αναγνώστες! Υπάρχουν τέτοιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου