Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023

Τζάμπα ο ποδαρόδρομος του Τσούνις...


Ανάμεσα σε «φολκλορικές» αναφορές για τον τόπο καταγωγής του και τον «αγαπημένο» του ποδαρόδρομο στην Αθήνα, ο πρέσβης των ΗΠΑ, Τζορτζ Τζέιμς Τσούνις, κάνει υποδείξεις ΝΑΤΟφροσύνης στον ελληνικό λαό, χωρίς να κρύβει την αμηχανία του για το γεγονός ότι ...δεν πάει και τόσο καλά αυτό. Σε μια από τις συνεντεύξεις του, λοιπόν, κλήθηκε να σχολιάσει πως «στη χώρα μας τις τελευταίες δεκαετίες υπάρχει ένα έντονο αντιαμερικανικό αίσθημα», ότι πολλοί Ελληνες «βλέπουν κοντά τους τη Ρωσία» και επίσης πώς αισθάνεται «κάθε φορά που έξω από την πρεσβεία έχουμε μια διαδήλωση διαμαρτυρίας».

Μπερδεύοντας σκόπιμα μήλα με πορτοκάλια, ο Τσούνις απάντησε: «Πιστεύω ότι όσοι κάνουν πορείες και διαμαρτύρονται υπέρ του ρωσικού τρόπου ζωής, είτε για τον κομμουνισμό, είναι τυχεροί που ζουν στην Ελλάδα, όπου επικρατούν οι δημοκρατικές αξίες και οι δημοκρατικές ελευθερίες, επειδή αν έκαναν το ίδιο πράγμα στη Ρωσία θα τους πέταγαν στη φυλακή». Πάλι καλά που δεν θα έβαζαν τον Αμερικανό πρέσβη να τους κάνει μαθήματα... λογικής, για να τους εξηγήσει πως όποιος δεν είναι με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, είναι με το αντίπαλο ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο!

`Η να τους κάνει μαθήματα «Ιστορίας», για το πώς «από το 1947 μέχρι το 1953 οι Ρώσοι ήρθαν με όπλα να καταστρέψουν την Ελλάδα (...) σε αντίθεση με τις ΗΠΑ που έφεραν 2,2 δισ. δολάρια (...) για να ξαναχτίσουν την Ελλάδα», πάνω στα αποκαΐδια των αμερικανικών ναπάλμ, που επιστρατεύτηκαν προκειμένου η αστική τάξη να εδραιώσει την κυριαρχία της μετά την Απελευθέρωση.

Οσο για τις «δημοκρατικές αξίες» και «ελευθερίες» που μοιράζονται ΗΠΑ και Ελλάδα, μένουμε άναυδοι με το πόσο πετυχημένα έκαναν τη δουλειά τους στην περίπτωση του βομβαρδισμού και διαμελισμού της πρώην ενιαίας Γιουγκοσλαβίας, στην «Αραβική Ανοιξη», στην επέμβαση στη Λιβύη, στη Συρία, ή και στο Αφγανιστάν παλιότερα. Κι όταν ο λαός αντέδρασε στο μακελειό στη Συρία, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επιστράτευσε τα ΜΑΤ και όλο τον ποινικό κώδικα για να αντιμετωπίσει «δημοκρατικά» στους διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν στο άγαλμα του Τρούμαν, ενώ το ίδιο επαναλήφθηκε πέρυσι με κυβέρνηση ΝΔ, απέναντι στους απεργούς της Θεσσαλονίκης που «τόλμησαν» να διαδηλώσουν ενάντια στους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς στο λιμάνι.

Ας μην κουράζονται λοιπόν. Τζάμπα το μελάνι και ο... ποδαρόδρομος.

ΥΓ. Αλήθεια, όταν η Ρωσία, δύο μόλις μήνες πριν από την εισβολή στην Ουκρανία, έστελνε στρατό να καταστείλει τη λαϊκή εξέγερση στο Καζακστάν, πώς και δεν ευαισθητοποιήθηκαν οι ΗΠΑ; Τότε ήταν καλός για τον Τσούνις και τους λοιπούς ο ...«ρωσικός τρόπος ζωής»;

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου