Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2023

Ο χαιρετισμός από την Κομμουνιστική Νεολαία Βενεζουέλας


Αγαπητοί σύντροφοι της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας (ΚΝΕ),

Το Κεντρικό Συμβούλιο και όλα τα μέλη και στελέχη της Κομμουνιστικής Νεολαίας Βενεζουέλας εκφράζουμε ταξικό και διεθνιστικό χαιρετισμό με αφορμή τη διεξαγωγή του 13ου Συνεδρίου σας.

Το Συνέδριό σας πραγματοποιείται σε σύνθετες στιγμές όξυνσης των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων και έντασης της επίθεσης του κεφαλαίου ενάντια στα δικαιώματα των εργαζομένων, της νεολαίας και των λαϊκών στρωμάτων. Το Κόμμα και η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας αποτελούν βασική δύναμη στην οργάνωση των μαζικών αγώνων του ελληνικού λαού της Ελλάδας ενάντια στην επικίνδυνη εμπλοκή της ελληνικής κυβέρνησης στην κλιμάκωση του ιμπεριαλιστικού πολέμου, καθώς και στην καθοδήγηση της ταξικής αντιπαράθεσης ενάντια στα αντιλαϊκά σχέδια της αστικής τάξης.

Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι το 13ο Συνέδριο της ΚΝΕ θα συμβάλει στην ενίσχυση της οργάνωσης και των αγώνων της νεολαίας και των φοιτητών της Ελλάδας ενάντια στην απειλή του πολέμου, για την υπεράσπιση των κεκτημένων και την ώθηση της επαναστατικής αντεπίθεσης της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων ενάντια στην αστική τάξη. Ο συνεπής αγώνας σας, πάντα στο πλευρό των συμφερόντων της εργατικής τάξης, υψώνοντας το λάβαρο του σοσιαλισμού - κομμουνισμού, αποτελεί ισχυρό παράδειγμα για την επαναστατική νεολαία του κόσμου.

Όπως γνωρίζετε, η ταξική πάλη στη Βενεζουέλα χαρακτηρίζεται από την προώθηση ενός νέου συμφώνου των ελίτ μεταξύ των σοσιαλδημοκρατικών δυνάμεων στην κυβέρνηση και των πολιτικών εκπροσώπων της παραδοσιακής αστικής τάξης. Η βάση αυτού του συμφώνου είναι η εφαρμογή ενός επιθετικού σχεδίου οικονομικής προσαρμογής που προστατεύει τα συμφέροντα του κεφαλαίου, τσακίζοντας τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Η νεολαία της Βενεζουέλας είναι αυτή που πλήττεται περισσότερο από τις συνέπειες της αντιλαϊκής προσαρμογής της κυβέρνησης: Εκατοντάδες χιλιάδες νέοι έχουν αναγκαστεί να μεταναστεύσουν και όσοι παραμένουν στη χώρα αντιμετωπίζουν τις ολέθριες συνέπειες της ανεργίας, των μισθών πείνας, της εργασιακής υπερεκμετάλλευσης, της διάλυσης του εκπαιδευτικού συστήματος και της συστηματικής επιδείνωσης των συνθηκών διαβίωσης. Επίσης, θα θέλαμε από αυτό το βήμα να καταγγείλουμε ότι η ηγεσία του Ενωμένου Σοσιαλιστικού Κόμματος Βενεζουέλας (PSUV) προχωράει σε ένα σχέδιο δικαστικής παρέμβασης στο ΚΚ Βενεζουέλας (PCV), εμποδίζοντας έτσι την εργατική τάξη από το να παρουσιάσει μια εναλλακτική λύση ενάντια στο σύμφωνο των ελίτ για τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές.

Εκ μέρους της ΚΝΒ θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για τη διαρκή αλληλεγγύη σας στον εργαζόμενο λαό της Βενεζουέλας και τη νεολαία του, θύματα μιας διπλής επίθεσης: Τις παράνομες κυρώσεις που επιβάλλει ο ιμπεριαλισμός και την αντιλαϊκή προσαρμογή της εγχώριας αστικής τάξης.

Ειδικότερα, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το ΚΚΕ και την ΚΝΕ για την αλληλεγγύη και τη γενναία στάση τους απέναντι στις συστηματικές επιθέσεις που δέχονται το Κόμμα και η Νεολαία μας.

Σύντροφοι, εκφράζουμε για ακόμα μία φορά τις ευχές μας για την επιτυχία του 13ου Συνεδρίου σας και για τους κρίσιμους αγώνες που έχετε μπροστά σας.

Ζήτω το 13ο Συνέδριο της ΚΝΕ!

Ζήτω η ΚΝΕ και το ΚΚΕ!

Ζήτω ο προλεταριακός διεθνισμός!

Ο κομμουνισμός είναι η νιότη του κόσμου!

 Λεσμπιμάρ Φερνάντες, Γενική Γραμματέας της Κομμουνιστικής Νεολαίας Βενεζουέλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου