Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023

Μεγαλώνει η λαϊκή αγανάκτηση


 ΤΟΥΡΚΙΑ - ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΟΠΕΔΩΜΕΝΗ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑ Εικόνα βομβαρδισμένης πόλης

Τις καταγγελίες των σεισμόπληκτων κατοίκων που παλεύουν να επιβιώσουν στην ισοπεδωμένη Αντιόχεια (Αντάκια) στην Τουρκία χωρίς ουσιαστική στήριξη για τις στοιχειώδεις ανάγκες τους από το αστικό κράτος, αλλά και την μεγάλη τους εκτίμηση για τις τεράστιες προσπάθειες που καταβάλλει το ΚΚ Τουρκίας για την οργάνωση και την ενίσχυση της λαϊκής αλληλεγγύης, μεταφέρει σε ανταπόκρισή του από την πόλη ο Δημήτρης Μαβίδης, ο απεσταλμένος του "902.gr" και του «Ριζοσπάστη» που βρίσκεται από χθες Σάββατο στις περιοχές του καταστροφικού σεισμού.

Η εικόνα της πόλης, τονίζει, είναι πραγματικά μια εικόνα πολέμου. Μέσα σε μια μέρα ο σεισμός επέφερε τόση καταστροφή όσο μακρόχρονες πολεμικές συγκρούσεις σε άλλες χώρες, αναδεικνύοντας τις εγκληματικές ευθύνες του κράτους και του κεφαλαίου, την απουσία μέτρων προστασίας του λαού.

Χαρακτηριστικές οι μαρτυρίες ανθρώπων που παρακαλούν τα συνεργεία έρευνας και διάσωσης να ανασύρουν τους νεκρούς συγγενείς τους από σπίτια και νοσοκομεία, για να μπορέσουν να τους θάψουν και να φύγουν από την περιοχή στην οποία αντιμετωπίζουν άθλιες συνθήκες...

Την ίδια ώρα, πολύ μεγάλη είναι η ανταπόκριση των πληγέντων για τις οργανωμένες προσπάθειες του ΚΚ Τουρκίας για τη στήριξή τους. Χαρακτηριστικό είναι ότι στο κέντρο αλληλεγγύης που έχει στηθεί από το Κόμμα στη λαϊκή συνοικία Αρμούτλου, απευθύνονται όχι μόνο σεισμόπληκτοι, αλλά και σωστικά συνεργεία που επιχειρούν στην περιοχή - ακόμα και για πρακτικά ζητήματα όπως το να προμηθευτούν μπαταρίες για να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους τη νύχτα.

Παράλληλα με την πόλη, γίνεται προσπάθεια από τα μέλη και τους φίλους του ΚΚ Τουρκίας να στηριχθούν και οι σεισμόπληκτοι στα χωριά, σε πολλά από τα οποία δεν έχει φτάσει καμία κρατική βοήθεια. Στέλνονται φορτηγά και άλλα οχήματα με είδη πρώτης ανάγκης, ενώ δημιουργούνται επιτροπές από κατοίκους των χωριών για τη διανομή τους.

Το ΚΚ Τουρκίας προετοιμάζεται επίσης για την υποδοχή και τη στήριξη σεισμόπληκτων που κινούνται προς άλλες περιοχές.


 Στην πρώτη γραμμή της λαϊκής αλληλεγγύης το ΚΚ Τουρκίας στην Αντιόχεια

Στην πρώτη γραμμή για την οργάνωση της έμπρακτης λαϊκής αλληλεγγύης είναι το Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας για να βοηθηθούν οι επιζώντες του καταστροφικού σεισμού σε Τουρκία και Συρία.

Ο Δημήτρης Μαβίδης, απεσταλμένος του 902.gr και του «Ριζοσπάστη» έφτασε εκεί και κατέγραψε τη συγκλονιστική προσπάθεια που καταβάλουν εκατοντάδες άνθρωποι για να μοιράσουν φαγητό, ρούχα και φάρμακα στους σεισμοπαθείς. 


Έχει καταστεί το κέντρο της βοήθειας στην Αντιόχεια όπου μάλιστα καταφεύγουν για βοήθεια και άνθρωποι από χωριά κοντινά στην πόλη. Το ΚΚ Τουρκίας τους στέλνει φορτηγό και βοήθεια.

3 σχόλια:

  1. "Γίνε γρήγορα καλά,Γείτονα.!!!
    -'Ο ισχυρότατος σεισμός που χτύπησε τις περιοχές της νότιας Τουρκίας και της Συρίας τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας σκόρπισε πραγματικά τον όλεθρο. Οι συγκλονιστικές εικόνες πού κατέκλυσαν τά κοινωνικά δίκτυα και τα ειδησεογραφικά πρακτορεία παρουσίασαν μια βιβλική καταστροφή που συντελέστηκε σέ τόπους βιβλικούς.
    -Χιλιάδες κτίρια κατέρρευσαν σέ μιά γεωγραφική ζώνη μέ διάμετρο περίπου 450 χιλιομέτρων πού εκτείνεται από τα νότια τής Τουρκίας ώς τα βόρεια τής Συρίας.
    -Μιά ιδιαίτερα σεισμογενής περιοχή όπου οι σεισμοί έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο στην διάρκεια της ιστορίας της καθώς την έχουν πληγώσει πολλές φορές.!!
    Ρούλα_Καραγιάννη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν καταλαβα καλα , το Τουρκικο κρατος θα συλλαβει καμια 500αρια εργολαβους , θα τους ονομασει << υπευθυνους για τις καταρρευσεις των πολυκατοικιων >> και θα ''πληρωσουν'' αυτοι ως οι μονοι υπευθυνοι για ολα αυτα τα απιστευτα που ζει αυτος ο λαος την τελευταια εβδομαδα !!!!
    Οι αρμοδιες υπηρεσιες και γενικα το αστικο κρατος , με τα ''λαδωματα'' του την ανικανοτητα του και γενικα την σαπιλα του , σιγουρα θα μεινει στο ... απυροβλητο !!!
    Γνωριζουμε πολυ καλα πως εξελισσονται αυτες οι υποθεσεις ....

    Δημόφιλος Θεσπιεύς

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου