Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023

Οι φαντάροι στον αγώνα και στις εκλογές με δυνατό ΚΚΕ!


Οι νέοι που υπηρετούν αυτήν την περίοδο τη στρατιωτική τους θητεία, μπροστά στις εκλογές, πρέπει «να κάνουν ταμείο». Χρειάζεται να λογαριάσουν ανάμεσα σε αυτά που θέλουν και μπορούν να ζήσουν και σε αυτά που εντέλει τους αναγκάζουν να ζουν. Η σκέψη και ο προβληματισμός πρέπει να μετατραπούν σε πλατιά συζήτηση μέσα στα στρατόπεδα. Κριτήριό τους να έχουν το παρόν και το μέλλον τους με τις αξίες και τα ιδανικά που έχουν για τη ζωή τους.

Γιατί οι νέοι που βρίσκονται σήμερα στα στρατόπεδα έχουν ζήσει πολλά. Ξέρουν πως για να τη «βγάλεις καθαρή» δεν χρειάζεται «να κοιτάς τη δουλειά σου και να μη μιλάς». Αντιθέτως, αντοχή στα δύσκολα και καλυτέρευση των όρων ζωής προϋποθέτουν ενότητα, αλληλεγγύη και διεκδίκηση. Μπορούν να πάρουν πραγματικά τη ζωή στα χέρια τους, να πατήσουν στα πόδια τους με το κεφάλι ψηλά! Αρκεί να κοιτάξουν έξω από τα όρια αυτού του συστήματος, να πιστέψουν στη δύναμή τους. Να εμπιστευτούν το ΚΚΕ στους αγώνες και στην κάλπη!

Η ψήφος στο ΚΚΕ πολλαπλασιάζει τις δυνάμεις της νεολαίας στον αγώνα για τη ζωή που της αξίζει και μπορεί να ζήσει σήμερα.

Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που από θέση αρχής στέκεται δίπλα στους στρατευμένους γιατί «οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έχουν δικαιώματα πολιτικά, έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά», στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα στήριξης με όλους τους τρόπους πως «τα δικαιώματά σας δεν σταματούν στις πύλες των στρατοπέδων».

Γιατί το ΚΚΕ είναι σταθερό, δοκιμασμένο, σίγουρο!

Οι δύσκολες συνθήκες, μακριά και έξω από τις ανάγκες τους, που αντιμετωπίζουν σήμερα οι φαντάροι είναι αποτέλεσμα των κυβερνήσεων της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. Η ίδια η ζωή έχει επιβεβαιώσει πως ό,τι μικρό ή μεγαλύτερο έχουν κατακτήσει στη διαβίωσή τους οι φαντάροι το οφείλουν στις δίκαιες διεκδικήσεις τους, με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ να είναι σταθερά σύμμαχοί τους. Οι διεκδικήσεις των φαντάρων φτάνουν και ακούγονται στη Βουλή μόνο από τους βουλευτές του ΚΚΕ. Γι' αυτό όσο πιο δυνατό είναι το ΚΚΕ, τόσο πιο δυνατή θα είναι και η φωνή των φαντάρων, όπως και των μαθητών, φοιτητών και νέων εργαζομένων.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ στέκονται απέναντι από τις ανάγκες των φαντάρων και των οικογενειών τους, στις συνεχείς προτάσεις του ΚΚΕ για αύξηση του μισθού των φαντάρων, δωρεάν μετακινήσεις για όλη την περίοδο της θητείας, ο χρόνος της θητείας να υπολογίζεται ως συντάξιμος, χωρίς εξαγορά, την κατάργηση της 12μηνης θητείας.

Οι φαντάροι με το ΚΚΕ γιατί έχουν πολλά που τους ενώνουν μαζί του!

Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι πραγματικά αντιφασιστική. Γιατί μόνο το ΚΚΕ παλεύει μαζί με τον λαό σε κάθε χώρο, αποκαλύπτοντας τη μήτρα του καπιταλισμού που γεννά τον φασισμό, απομονώνοντας σε κάθε χώρο τους νεοναζί φασίστες με όποιο μόρφωμα κι αν εμφανίζονται. Οι φαντάροι πρέπει να είναι περήφανοι για την άρνηση συμμετοχής του ΚΚΕ στη φιέστα που έστησε η Νέα Δημοκρατία με τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και του ΜέΡΑ25 στην αντιδραστική κυβέρνηση Ζελένσκι και τους φασίστες δολοφόνους του Τάγματος Αζόφ που χειροκρότησαν όλοι μαζί στη Βουλή.

Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι γνήσια αντιπολεμική, απάντηση στην επιθετική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ, που μπλέκουν διαχρονικά τον λαό σε πολεμικές επιχειρήσεις, ασκήσεις κ.ά. με τις δολοφονικές συμμαχίες του ΝΑΤΟ, της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των ΗΠΑ. Το ΚΚΕ είναι από την πρώτη στιγμή ενάντια στην εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων και την αποστολή υλικού στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που διεξάγεται στην Ουκρανία. Επίσης, η μετατροπή των ελληνικών στρατοπέδων σε ορμητήρια του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ και η συμμετοχή σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, για τους λαούς σημαίνουν ξεριζωμός και προσφυγιά.

Η ενίσχυση του ΚΚΕ είναι απάντηση στους δολοφονικούς μηχανισμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ!

Δυνατό ΚΚΕ σημαίνει απόρριψη των θεωριών για «ΝΑΤΟικά σύνορα», «ΝΑΤΟικά νησιά» και μοιράσματα του Αιγαίου!

Με δυνατό ΚΚΕ δυναμώνει η πορεία να γίνει ο ίδιος ο λαός αφέντης στον τόπο του, κυρίαρχος του πλούτου που παράγει, σε μία Ελλάδα έξω από το ΝΑΤΟ και χωρίς βάσεις του θανάτου.

Οι φαντάροι μαζί με τον λαό και κάθε άνθρωπος που εμπνέεται από τα αισθήματα ενός γνήσιου λαϊκού πατριωτισμού, μπορούν μαζί με το ΚΚΕ να χαράξουν νικηφόρα πορεία.

Για το μεγάλο, το ωραίο, το συγκλονιστικό!


Νίκος ΛΑΠΠΑΣ
Μέλος της ΚΕΟΕ του ΚΚΕκαι του Τμήματος της ΚΕ για τις Ενοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου