Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023

Εκδήλωση τιμής και μνήμης στο Σκοπευτήριο


FIR - ΠΕΑΕΑ ΔΣΕ

Μεγάλη εκδήλωση τιμής και μνήμης έγινε το πρωί της Κυριακής, στο ματοβαμμένο Σκοπευτήριο της Καισαριανής που συνέπεσε με την πριν 77 μαύρη επέτειο Συμφωνίας της Βάρκιζας.


Αντιπροσωπεία της FIR επισκέφτηκε αρχικά το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης όπου και ξεναγήθηκαν, με αναλυτική παρουσίαση της ιστορίας από τη Φιλιώ (Φιλομένη) Τόλια, διδάκτορα Νεότερης Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου, για τους αλύγιστους της ταξικής πάλης το ρόλο του «Μικρού Στάλιγκραντ» με τις 33 ηρωικές μέρες αντίστασης κ.λπ.

Στη συνέχεια, FIR, ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ και πλήθος κόσμου πορεύτηκαν προς τον ιερό χώρο των εκτελέσεων, όπου μετά από ενημέρωση της ξένης αντιπροσωπείας, για τον τόπο όπου μαρτύρησαν οι πατριώτες, κατά κύριο λόγο κομμουνιστές, έγινε κατάθεση στεφανιών.


Στην εκδήλωση πήραν μέρος αντιπροσωπείες ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ της ευρύτερης περιοχής, οι Γιώργος Κατημερτζής, αντιπρόεδρος της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ και πρώην δήμαρχος, ο Ηλίας Σταμέλος από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Καισαριανής κ.ά.

1 σχόλιο:

  1. Θα ισοδυναμουσε με νεα Βαρκιζα η προσχωρηση του ΚΚΕ σε κυβερνηση "συνεργασιας " στα πλαισια του αστικου συστηματος ,το αναγκαστικο ξεπλημα δηλαδη πολιτικων αντιλαικων και στην ουσια καπιταλιστικων ....Και το περιεργο ειναι οτι αυτο το προσδοκουν και το ευχονται αυτοι οι"αριστεροι"που πλεουν μενεα κατα εκεινης της συνθηκης ,ιδεολογικο ντουβρουτζα το λεν αυτο .
    Το ΚΚΕ κυριοι εχει ριξει ολο το βαρος της αφυπνισης του ταξικου χαρακτηριστικου του λαου μας στους εργατικους ,αγροτικους και λαικους αγωνες κι οχι στην παραμυθα σας των αστκων εκλογων .Τα οποια ποσοστα σ αυτες τα λαμβανει υπ οψην του μονο σαν δειγμα ταξικης συνειδητοποιησης του λαου
    Εσεις λοιπον το χαβα σας κι εμεις τον δικο μας
    Leonidas Papadimitriou

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου