Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023

Ο χαιρετισμός από την Επαναστατική Κομμουνιστική Ένωση Νεολαίας (μπολσεβίκοι) από τη Ρωσία

 
Η Επαναστατική Κομμουνιστική Ένωση Νεολαίας (μπολσεβίκοι) από τη Ρωσία χαιρετίζει τους συντρόφους από την ΚΝΕ! Σας συγχαίρουμε για το 13ο Συνέδριο και σας ευχαριστούμε για την πρόσκληση.

Σήμερα, οι κομμουνιστικές οργανώσεις πρέπει να ανταποκριθούν στις προκλήσεις του νέου ιμπεριαλιστικού πολέμου και της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Δυστυχώς, δεν μπόρεσαν όλες να δώσουν τη σωστή πολιτική εκτίμηση των όσων συμβαίνουν και έχουν βαλτώσει στις διαμάχες και τον οπορτουνισμό. Το αντίθετο ισχύει για την Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας (ΚΝΕ). Η ΚΝΕ είναι μια από τις λίγες Κομμουνιστικές Νεολαίες παγκοσμίως που κατάφερε να διατηρήσει την ιδεολογική πολιτική της σε μια δύσκολη περίοδο της παγκόσμιας αντίδρασης.

Μεγαλώνει μέρα με τη μέρα η απειλή του ξεσπάσματος του Γ' Παγκοσμίου Πολέμου, ενός πολέμου των ιμπεριαλιστών για τα δικά τους συμφέροντα, που θα φέρει ακόμα περισσότερο πόνο και δυστυχία στους εργαζόμενους ανά τον κόσμο. Οι εργαζόμενοι ήδη υποφέρουν από τις συνέπειες του καπιταλισμού και της κρίσης του, όπως και οι εργαζόμενοι στη Ρωσία. Η κατάσταση έχει επιδεινωθεί με την έναρξη της λεγόμενης "Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης".

Η γενική επιδείνωση της κοινωνικοοικονομικής κατάστασης οδηγεί τους νέους στη Ρωσία να στρέφονται όλο και περισσότερο προς μια κομμουνιστική επεξήγηση του κόσμου. Όμως, η τρομοκρατία κάνει τη δουλειά της. Οι κομμουνιστικές οργανώσεις νεολαίας υπόκεινται τόσο σε κρατική καταστολή όσο και σε επιθέσεις από φασιστικές ομάδες.

Το ρωσικό καθεστώς αυστηροποιείται συνεχώς: Οι συλλήψεις και οι δίκες αυξάνονται. Θεωρείται έγκλημα να εκφράσει κάποιος αρνητική γνώμη για τη στρατιωτική επιχείρηση. Οι μεγάλες επιχειρήσεις αυξάνουν την εξάρτησή τους από ιδιωτικές στρατιωτικές δυνάμεις, νομιμοποιούνται οποιεσδήποτε ενέργειες (ακόμα και οι δημόσιες δολοφονίες "εγκληματιών") από ακροδεξιές φιλοκυβερνητικές ομάδες, οι οποίες στηρίζονται ανοιχτά από το κράτος. Οπότε, μιλάμε για μια αυξανόμενη φασιστικοποίηση του καθεστώτος της Ρωσίας.

Ακόμη και σε τέτοιες συνθήκες, η Επαναστατική Κομμουνιστική Ένωση Νεολαίας (μπολσεβίκοι) από τη Ρωσία συνεχίζει να μεγαλώνει με κύριο στόχο την ανάπτυξη οργανώσεων στις περιφέρειες της χώρας. Για την ανάπτυξη της ταξικής συνείδησης της ρωσικής εργατικής τάξης, η Επαναστατική Κομμουνιστική Ένωση Νεολαίας (μπολσεβίκοι) συνεργάζεται με το Ρωσικό Εργατικό Μέτωπο.

Καθώς η διεθνής αλληλεγγύη της νεολαίας και των εργαζομένων αποκτά σήμερα ιδιαίτερη σημασία, η Επαναστατική Κομμουνιστική Ένωση Νεολαίας (μπολσεβίκοι) συνεχίζει να αναπτύσσει διεθνή δουλειά που αποσκοπεί στην οικοδόμηση ενός ενωμένου αντιιμπεριαλιστικού κομμουνιστικού μετώπου νεολαιίστικων οργανώσεων. Σε αυτό το πλαίσιο, η εμπειρία και το παράδειγμα της ΚΝΕ, ως μιας Κομμουνιστικής Νεολαίας με αρχές και ενότητα, είναι ιδιαίτερα πολύτιμα. Αμέσως μετά το ξέσπασμα των εχθροπραξιών στην Ουκρανία, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας εξέδωσε μαζί με άλλα ΚΚ ανακοίνωση για τη φύση αυτής της ιμπεριαλιστικής σφαγής, την οποία υπέγραψαν 44 κόμματα και 30 νεολαίες, μεταξύ των οποίων και η Επαναστατική Κομμουνιστική Ένωση Νεολαίας (μπολσεβίκοι) από τη Ρωσία. Παράλληλα, συνεχίζουμε να συμμετέχουμε σε διεθνείς εκδηλώσεις, συμπεριλαμβανομένων των φεστιβάλ που διοργανώνει η ΚΝΕ. Δεδομένων των δυσκολιών που αντιμετωπίζει πλέον η οργάνωσή μας, εκτιμούμε πολύ την υποστήριξη που μας παρέχει η ΚΝΕ στην καθημερινή μας δουλειά.

Πιστεύουμε ότι καθώς προχωράει η κρίση του καπιταλισμού, η ενότητα της παγκόσμιας κομμουνιστικής νεολαίας πρέπει να δυναμώσει, καθώς μοιραζόμαστε τον ίδιο στόχο: μια σοσιαλιστική κοινωνία αντάξια του λαού!

Προλετάριοι όλων των χωρών, ενωθείτε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου