Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023

Αέρας κοπανιστός οι δήθεν "θετικές" αλλαγές για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό

 
Αέρας κοπανιστός τελικά οι δήθεν "θετικές" αλλαγές του κ. Μητσοτάκη υπέρ των υπερχρεωμένων λαϊκών νοικοκυριών, καθώς πρόκειται για ρυθμίσεις που δεν αλλάζουν τον βασικό μηχανισμό του ξεζουμίσματος των δανειοληπτών, αντίθετα διευκολύνουν τράπεζες και funds να εισπράξουν όσο γίνεται περισσότερα, είτε με την εκποίηση οποιουδήποτε περιουσιακού τους στοιχείου, είτε με την μετατροπή τους σε "νοικάρηδες" στα ίδια τους τα σπίτια.

Αυτός είναι ο στόχος του περιβόητου αλγόριθμου, της πρότασης δηλαδή που “παράγει” η πλατφόρμα για τον διακανονισμό των δανείων ανάμεσα σε τράπεζες και λαϊκά νοικοκυριά. Η θέσπιση της αναγκαστικής “αιτιολόγησης” μιας απόρριψης -ακόμα και αυτών των προτάσεων από τις τράπεζες, όταν δηλαδή εκτιμούν ότι μπορούν “να τα καταφέρουν καλύτερα”- καθόλου δεν αλλάζει την ουσία. Η δε μείωση του επιτοκίου γίνεται με στόχο να διευκολύνει τις τράπεζες να προχωρήσουν στην αποπληρωμή και στη ρύθμιση των δανείων χωρίς νομικά κωλύματα.

Μόνο η πρόταση του ΚΚΕ για τα υπερχρεωμένα λαϊκά νοικοκυριά, με διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους κι απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, μπορεί να αποτελέσει ουσιαστική ανακούφιση για τους εργαζόμενους.

 Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

1 σχόλιο:

  1. Το ΚΚΕ καταγγέλλει την τραμπούκικη επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων σε βάρος των εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό, που πραγματοποιούσαν σήμερα συγκέντρωση στο Υπουργείο Εργασίας.

    Οι εργαζόμενοι που διεκδικούν τα αυτονόητα, όπως Συλλογικές Συμβάσεις και επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους του κλάδου, βρέθηκαν αντιμέτωποι με το αδικαιολόγητο χτύπημα των αστυνομικών δυνάμεων, με χρήση χημικών και με επιθέσεις εναντίον τους, που είχαν ως αποτέλεσμα ακόμα και τον τραυματισμό διαδηλωτών. Ενώ, επιπλέον, προσήχθησαν ο Γιώργος Στεφανάκης, πρόεδρος του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Ν. Αττικής και υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του ΚΚΕ και ο Νίκος Λαβατσιώτης, πρόεδρος του επιχειρησιακού Σωματείου στη "ΣΕΛΕΚΤ", που μετά από παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις αφέθηκαν ελεύθεροι.

    Οι ευθύνες της κυβέρνησης που, όχι μόνο δεν δέχεται καν να ακούσει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων, αλλά τους αντιμετωπίζει με βία και καταστολή, είναι τεράστιες και επιβεβαιώνουν ότι το μόνο που προστατεύει η κυβέρνηση είναι τα κέρδη των ξενοδόχων και των άλλων ομίλων του κλάδου, που εκτινάσσονται στις πλάτες των εργαζομένων.

    Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να δυναμώσουν τους αγώνες τους για τα σύγχρονα δικαιώματά τους ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και την καταστολή που τη συνοδεύει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου