Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023

Πραγματική ανακούφιση η αύξηση όλων των συντάξεων με ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς


 Η “άρση των αδικιών” του νόμου Κατρούγκαλου και των άλλων αντιασφαλιστικών νόμων των κυβερνήσεων ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, δεν γίνεται μέσα από προεκλογικά επιδόματα φτώχειας κι εξαγοράς.

Άμεση και πραγματική ανακούφιση μπορεί να αποτελέσει αυτό που ζητούν οι ίδιοι οι συνταξιούχοι και στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις το ΚΚΕ: Αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις, κύριες κι επικουρικές, με ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς και κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων.

  Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

2 σχόλια:

  1. Είναι απίστευτος ο εμπαιγμός από τους δικομματικούς εταίρους!
    Βγαίνει προχτές ο Κούλης και μας ανακοινώνει ..."κατανόηση" και "συμπόνοια" για τους ...."αδικημένους" στις συντάξεις!
    Λες και υπάρχουν και ....μη αδικημένοι!
    Λες και δεν είναι κι αυτός μέσα στην κουστωδία των ληστών των μνημονίων, που πετσοκόψανε τις συντάξεις;!
    Κι αντί να καταργήσει π.χ. την "προσωπική διαφορά", (που τάχατες αυτός δεν υποστήριξε;!), και τάχατες με αφορμή αυτήν, μας τάζει σήμερα κανά-δυό κατοσταρικάκια ....προεκλογικό μπόνους και ...εφάπαξ, για να εξαγοράσει ψήφους στο τσαμπέ.
    Την ώρα, που κάθε συνταξιούχος νέος η παληός, με όλες αυτές τις βρωμιές, στερείται, κατά μέσο όρο και σε σημερινά Ευρώ περίπου το ~50 με 70% της σύνταξης, που έπαιρνε η δικαιούνταν να πάρει πριν από 10 χρόνια!
    Και να το πούμε παραστατικά, κάποιος, που το 2012 έπαιρνε 1200 € x 14 μήνες = 16800€ το χρόνο, σήμερα, με τον "πληθωρισμό" να ξεπερνά συνολικά από τότε το -40%, θα έπρεπε να παίρνει 16800/(100-40%) = 28000€ ισοδύναμης σημερινής αγοραστικής δύναμης!
    Αντί αυτού με τα κουρέματα τον έχουν καθηλώσει σε περίπου 800€ x 12 μήνες = 9600 σημερινά €. Δηλαδή του "τρώνε" 28000 - 9600 = 18400€/ετησίως σε σημερινά ευρώ!
    Κι έρχεται σήμερα ο αχαϊρευτος "ά(χ)ριστος" να μας εξαγοράσει με ...200 το πολύ 300 €!
    Κι ο άλλος δικομματικός, ο πρωταγωνιστής σε αυτές τις αθλιότητες, το "σκεύος εκλογής" (=καθήκι!), που τις επιστέγασε με το "3ο Μνημόνιο", τώρα ...κάνει τον ψόφιο κοριό η και ....καταγγέλλει τον σημερινό γιατί ...εφαρμόζει αυτά, που ο ίδιος νομοθέτησε!
    Οσοι τους ψηφίσουμε, αυτούς και τους παρατρεχάμενους τους, άξιοι της μοίρας μας θα είμαστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου