Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023

Κάτω τα χέρια από το ΚΚ Βενεζουέλας!


Οι αντικομμουνιστικές προβοκάτσιες δεν θα περάσουν!

Τις τελευταίες μέρες έχει μπει σε κίνηση σχέδιο ανοικτής επέμβασης ενάντια στο Κομμουνιστικό Κόμμα Βενεζουέλας (PCV) με οργανωτή το κυβερνητικό σοσιαλδημοκρατικό Ενιαίο Σοσιαλιστικό Κόμμα Βενεζουέλας (PSUV). Στις 4 Φλεβάρη σε συγκεντρώσεις του κυβερνητικού PSUV εμφανίστηκαν στημένες ολιγομελείς ομάδες με μπλούζες και σημαίες με τα εμβλήματα του Κομμουνιστικού Κόμματος Βενεζουέλας, δηλώνοντας πως στηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και καταδικάζουν την ηγεσία του ΚΚ Βενεζουέλας που εναντιώνεται σε αυτήν.

Το άθλιο αυτό σχέδιο κλιμακώνεται παραπέρα, με τις ομάδες των προβοκατόρων να καλούν σε συνελεύσεις των "μελών" του ΚΚ Βενεζουέλας σε διάφορες περιοχές με σκοπό όπως λένε να ανατρέψουν την ηγεσία του.

Το ΚΚ Βενεζουέλας από την πρώτη στιγμή αποκάλυψε αυτό το βρώμικο σχέδιο και μάλιστα έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία για το ποιοι είναι οι προβοκάτορες που εμφανίζονται ψευδώς ως μέλη του. Όλα δείχνουν πως τα παραπάνω αποσκοπούν στη διαμόρφωση του εδάφους για να καθαιρεθεί με δικαστική απόφαση η ηγεσία του ΚΚ Βενεζουέλας.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (ΚΚΕ) καταγγέλλει την κλιμάκωση της αντικομμουνιστικής προβοκάτσιας και εκφράζει τη διεθνιστική του αλληλεγγύη στο ΚΚ Βενεζουέλας. Για ακόμη μια φορά αποκαλύπτεται ο επικίνδυνος ρόλος της σοσιαλδημοκρατίας που από τη μία εφαρμόζει μέτρα τσακίσματος των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων και από την άλλη παίρνει μέτρα διώξεων και καταστολής ενάντια στους κομμουνιστές.

Το ΚΚΕ όντας σταθερά αλληλέγγυο στον λαό της Βενεζουέλας, καταδικάζοντας απερίφραστα τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στη χώρα, δηλώνει ξεκάθαρα πως θα αξιοποιήσει κάθε μέσο για να καταγγείλει και να εμποδίσει την επέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις του ΚΚ Βενεζουέλας. Σε αυτήν την κατεύθυνση καλεί τα ΚΚ και τις ΚΝ διεθνώς, ευρύτερα τις εργατικές - λαϊκές δυνάμεις να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στο ΚΚ Βενεζουέλας.

 Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου