Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 19 Μαρτίου 2023

Με τα «ίδια υλικά» των Τεμπών χτίζεται και το λιμάνι της Χίου


Στην αιφνιδιαστική μεταφορά του λιμανιού της Χίου στο λιμάνι των Μεστών προχώρησε η εταιρεία που δρομολογεί τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια, με τις τοπικές και περιφερειακές αρχές να «πέφτουν από τα σύννεφα» για τις διαπιστώσεις σχετικά με τα προβλήματα ασφάλειας που δημοσιοποιήθηκαν. 

Η ΤΕ Χίου του ΚΚΕ σε σχετική ανακοίνωσή της σημειώνει πως προκαλεί απορία η στάση τόσο της ΝΔ όσο και της αντιπολίτευσης ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ στο δήμο, καθώς τα προβλήματα ασφάλειας κατήγγειλε από το 2018 ακόμα η «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Δημοτικό Συμβούλιο της Χίου, με τα εξής προφητικά λόγια: «...το ΤΑΙΠΕΔ - το υπερταμείο πώλησης της δημόσιας περιουσίας που συμφώνησαν όλοι οι παραπάνω - το οποίο ελέγχει τα πάντα..., γιατί ακριβώς θέλει να εξασφαλίσει τα συμφέροντα των ιδιωτών επενδυτών, ξένων και ντόπιων αφενός και των ακτοπλόων εφοπλιστών αφετέρου. Αυτό το ενδιαφέρει! Γιατί αν θέλουμε να δούμε πίσω από το λιμάνι, ας αναρωτηθούμε: Κρύβεται πίσω από αυτό 365 μέρες τον χρόνο ακτοπλοϊκή συγκοινωνία; Κρύβονται φτηνά εισιτήρια; Κρύβεται η ασφάλεια στα πρότυπα των λαϊκών αναγκών; Δυστυχώς, θα δούμε ότι όλα υπηρετούν έναν στόχο. Το πώς θα αποτελέσει το λιμάνι έναν επενδυτικό κόμβο. Μπίζνες για τους λίγους...».

Η ΤΕ Χίου σημειώνει πως ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ κάνουν πως δεν ξέρουν τα προβλήματα που υπήρχαν, ενώ μαζί προωθούν τις ιδιωτικοποιήσεις είτε ως κυβερνήσεις είτε ως αντιπολιτεύσεις και «με τα ίδια υλικά του "κόστους - οφέλους", που φτάσαμε στο προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, χτίζουν και το μέλλον του λιμανιού της Χίο».

Προσθέτει πως «οι ίδιοι που ιδιωτικοποίησαν για τα κέρδη τους σιδηρόδρομους και τους άφησαν απροστάτευτους γιατί τα μέτρα ασφάλειας είναι "κόστος" για το κεφάλαιο, είναι που παραδίδουν και το νότιο τμήμα του λιμανιού μέσω του ΤΑΙΠΕΔ στα ιδιωτικά συμφέροντα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να περιορίζεται ζωτικός χώρος και να εμπλέκονται οι λειτουργίες μαρίνας και λιμανιού, που λειτουργούν σε δύο ταχύτητες και να μην υπάρχει ούτε το ελάχιστο, οι προσκρουστήρες, σύμφωνα με τον κεντρικό λιμενάρχη Χίου.

Το λιμάνι της Χίου έχει πεπερασμένες δυνατότητες για να εξυπηρετήσει τις σύγχρονες ανάγκες του χιώτικου λαού, γιατί στις όποιες λύσεις προκρίνονται τα κέρδη μιας χούφτας επιχειρηματιών σε βάρος της ζωής και της ασφάλειας του συνόλου.

Οι πολιτικές τους βάζουν τις ζωές μας σε κίνδυνο. (...) Μόνο ο λαός σώζει τον λαό με ισχυρό ΚΚΕ, σταθερά απέναντι στην υποβάθμιση, απαξίωση και τελικά στην εμπορευματοποίηση σε βάρος της ασφάλειας του λαού προς όφελος των λίγων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου