Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 19 Μαρτίου 2023

Τα ψίχουλα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός είναι ένα ακόμα pass

 
Λίγο πριν τις εκλογές η κυβέρνηση ανακοίνωσε αύξηση στον κατώτατο μισθό και μάλιστα "γενναία", όπως είπε ο πρωθυπουργός. Αύξηση που σε καμία περίπτωση δεν καλύπτει την τεράστια απώλεια του εισοδήματος των εργαζομένων από την κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων, το πάγωμα των 3ετιών, την εκτίναξη της ακρίβειας.

Πόσο γενναία είναι μια αύξηση λίγων ευρώ που κρατάει τον μισθό χιλιάδων εργαζομένων στα επίπεδα του 2011 και πιο κάτω; Το 2011 με βάση την κλαδική σύμβαση στο εμπόριο ο μισθός των εμποροϋπαλλήλων ήταν 918 ευρώ! Το 2023 σου λένε βολέψου με τα 780 ευρώ μεικτά.

Σε έναν κλάδο που βασιλεύει η ημιαπασχόληση, που πολλοί αναγκάζονται να κάνουν 2 και 3 δουλειές για να τα φέρουν βόλτα, μόνο αγανάκτηση και οργή προκαλούν δηλώσεις περί στήριξης των εργαζομένων και αύξησης μισθού με κριτήριο τις "αντοχές της οικονομίας" και την "ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων ".

Τα ψίχουλα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός είναι ένα ακόμα pass και οι ζωές και οι ανάγκες μας δεν καλύπτονται με ψίχουλα, voucher και pass. Ματαιοπονεί η κυβέρνηση αν νομίζει ότι με τέτοια τερτίπια θα ξεπλύνει τη βάρβαρη πολιτική όλων όσοι κυβέρνησαν και κυβερνούν αυτή τη χώρα με κριτήριο τα κέρδη των λίγων σε βάρος της ζωής των πολλών.

Πραγματική ανακούφιση για τους εργαζόμενους είναι η κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων που έχουν τσακίσει τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και τους μισθούς. Είναι η πρόταση νόμου που κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή, βάσει της πρότασης που είχαν διαμορφώσει και στείλει σε όλα τα κόμματα του κοινοβουλίου η πλειοψηφία των συνδικάτων για την επαναφορά της ΕΓΣΕΕ, των κλαδικών ΣΣΕ και την κατάργηση των αντεργατικών νόμων, να υπάρχει ρήτρα αναπροσαρμογής των μισθών με βάση τον πληθωρισμό και ονομαστική αύξηση του κατώτατου μισθού, όπως αυτή που ζητούν σήμερα τα συνδικάτα και ξεπερνά τα 850 ευρώ με τα τωρινά δεδομένα

Είναι η πρόταση του ΚΚΕ που διασφαλίζει το υπερώριμο αίτημα για μείωση του εργάσιμου χρόνου, για 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο, την επαναφορά εργατικών κατακτήσεων, όπως τις τριετίες, την αρχή ευνοϊκότερης σύμβασης, την κυριακάτικη αργία, την πληρωμή των υπερωριών.

Δήλωσή της η Ντίνα Γκογκάκη, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής, πρόεδρος του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ στην Α' Εκλογική Περιφέρεια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου