Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 12 Μαρτίου 2023

Ή οι ζωές μας ή τα κέρδη τους!

 
Μία τεράστια διαδήλωση δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων, νέων, ανθρώπων όλων των ηλικιών σχηματίστηκε από το Σύνταγμα μέχρι τα γραφεία του ΟΣΕ, στο ύψος του Μεταξουργείου.

Με τα συνθήματά τους, τα πανό των εργατικών Συνδικάτων και σωματείων, των Φοιτητικών Συλλόγων και των μαθητών, των μαζικών φορέων, διαδήλωσαν πως οι ζωές του λαού δεν είναι κόστος, πως αξίζει να παλέψουμε για να ζήσουμε με σύγχρονα δικαιώματα. Οι ζωές μας δεν κοστολογούνται! 'Η τα κέρδη τους ή οι ζωές μας! Αυτό το μήνυμα έστειλε η λαοθάλασσα που διαδήλωσε σήμερα στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Το αίτημα να μη συγκαλυφτεί το έγκλημα στα Τέμπη σημαίνει τώρα να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στο σύστημα του κέρδους, το κράτος και τις κυβερνήσεις του, σημαίνει να νεκρώσει ξανά όλη η χώρα την Πέμπτη 16 Μαρτίου, ημέρα πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας.

Στην Αθήνα η απεργιακή συγκέντρωση της Πέμπτης είναι στις 11.30 π.μ. στα Προπύλαια.


Δεν θα αφήσουμε να παραγραφεί το έγκλημα

«Αυτός ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί ως την τελική δικαίωση» ήταν το μήνυμα που έστειλαν οι ομιλητές από σωματεία και Συνδικάτα που πήραν τον λόγο κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης στο Σύνταγμα.

Το «παρών» στη συγκέντρωση έδωσε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα. Σε δήλωσή του ο Δ. Κουτσούμπας τόνισε πως «δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί. Αυτό το έγκλημα δεν πρέπει να παραγραφεί, δεν θα το αφήσουμε να ξεχαστεί. Εμείς όλοι θα γίνουμε των νεκρών μας η φωνή»

ΠΟΤΑΜΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ «Το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί»


Ποτάμι και σήμερα ο λαός της Θεσσαλονίκης, στέλνοντας μήνυμα ότι «τώρα η οργή να γίνει ανατροπή. Το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί». Παράλληλα διαμήνυσαν ότι η πόλη θα «πλημμυρίσει» με απεργούς στην απεργιακή συγκέντρωση, την Πέμπτη 16 Μάρτη, στις 11 π.μ., στο Άγαλμα Βενιζέλου, για να μη συγκαλυφθούν οι ευθύνες και για να αποδοθεί πραγματική δικαιοσύνη για το έγκλημα στα Τέμπη.

Χαρακτηριστικό της σημερινής μαζικότητας του συλλαλητηρίου ήταν ότι η πορεία κάλυπτε όλη τη λεωφόρο Νίκης, χωρίς να έχει μπει όλη η πορεία από την Αριστοτέλους. (Δείτε στιγμιότυπα του συλλαλητηρίου από drone).

Το ποτάμι των χιλιάδων διαδηλωτών έφτασε στο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, όπου έγινε η συγκέντρωση, φωνάζοντας «Δεν είναι ατυχία ούτε κακιά στιγμή, είναι το κέρδος πάνω απ' τη ζωή». 

«Τώρα η οργή να γίνει ανατροπή. Το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί», ανέγραφε το πανό των εργατικών σωματείων και των Φοιτητικών Συλλόγων. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου