Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 12 Μαρτίου 2023

Υπάρχει καλό σενάριο! Γράφεται με ΚΚΕ δυνατό για να βρεθούν οι διεκδικήσεις στο προσκήνιο

 


Στον αγώνα και τις αγωνίες των αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ εστιάζει το αφιέρωμα του «Ριζοσπάστη» στις επόμενες σελίδες, μεταφέροντας το κάλεσμα για ενίσχυση του ΚΚΕ στις ερχόμενες εκλογές και αναδεικνύοντας ότι κριτήριο μπροστά στην κάλπη γίνεται η ίδια η ζωή τους.

Με αφορμή την «κατραπακιά» που έπεσε σε χιλιάδες μικρέμπορους από το χαράτσι 400 ευρώ που τους επιβάλλει μεγάλη ψηφιακή πλατφόρμα για να «φιλοξενεί» τα προϊόντα τους, δημοσιεύουμε άρθρο σχετικά με το ηλεκτρονικό εμπόριο.

Επίσης, συνδικαλιστής και υποψήφιος βουλευτής με το ΚΚΕ μεταφέρει πείρα από την ανάπτυξη δράσης κόντρα σε κυβέρνηση και τοπικές αρχές.

Για τις θέσεις των άλλων κομμάτων, την κατάσταση που βιώνουν οι αυτοαπασχολούμενοι και το βασικό δίλημμα μπροστά στην κάλπη μιλάει στον «Ριζοσπάστη» ο Θανάσης Καλαμπαλίκης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής και υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στον Νότιο Τομέα της Αθήνας, στη συνέντευξη που ακολουθεί.

* * *

-- ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, που διεκδικούν την κυβερνητική καρέκλα, μιλούν συνεχώς για τη «μεσαία τάξη». Τι σημαίνουν αυτά τα καλέσματα για τους μικρούς ΕΒΕ και τους αυτοαπασχολούμενους;

-- Και η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ λένε ότι νοιάζονται για τη «μεσαία τάξη» αναφερόμενοι τάχα στους μικρούς εμπόρους, βιοτέχνες, επαγγελματίες. Λένε ψέματα. Νοιάζονται για τα συμφέροντα των ανώτερων μεσαίων στρωμάτων και όχι για τον επαγγελματία που δουλεύει μόνος του, με την οικογένειά του, με δυο - τρεις εργαζόμενους. Αυτόν τον επαγγελματία, όλοι τους τον θεωρούν «μειονέκτημα» της ελληνικής οικονομίας, «διαρθρωτικό πρόβλημα» τον χαρακτηρίζουν στις μελέτες τους. Αυτά λένε άλλωστε τα ευρωενωσιακά ντοκουμέντα.

Είναι άλλωστε οι ίδιοι που χρόνια τώρα εκτόξευσαν τη φορολογία και τα χρέη του μικρού επαγγελματία, που τσάκισαν Κοινωνική Ασφάλιση, συντάξεις και δικαιώματα, που διεύρυναν την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.

Τώρα ζητάνε την ψήφο του προσπαθώντας να περιορίσουν τη συζήτηση στο ύψος του ενός ή του άλλου προγράμματος χρηματοδότησης, ή στις ρυθμίσεις για την είσπραξη των χρεών που η πολιτική τους δημιούργησε. Ωστόσο, οι μικροί επαγγελματίες δεν ζουν σε γυάλα, όπως αποδεικνύουν και με τη μαζική συμμετοχή τους στις μεγάλες κινητοποιήσεις με αφορμή το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη. Οι ίδιες πολιτικές στήριξης του μεγάλου κεφαλαίου άφησαν τον αυτοαπασχολούμενο εκτεθειμένο στην πανδημία, αλλά και στις διάφορες καταστροφές από πλημμύρες, πυρκαγιές, έρμαιο στις υποβαθμισμένες και εμπορευματοποιημένες υπηρεσίες Υγείας, Πρόνοιας, Εκπαίδευσης. Γι' αυτό και οι επαγγελματίες πρέπει να φτάσουν στην κάλπη έχοντας στο μυαλό τους αυτό που λέμε «μεγάλη εικόνα», δηλαδή όλη τη ζωή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου