Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 7 Απριλίου 2023

Ταλέντα


Με αφορμή τις φοιτητικές εκλογές, οι ...γνώριμοι σαλτιμπάγκοι των αμφιθεάτρων άρχισαν να ξεδιπλώνουν πάλι τα ταλέντα τους.

Η μεν ΔΑΠ τα έδωσε όλα, αλλά απέτυχε να γίνουν οι εκλογές κατακαλόκαιρο.

Στη ...σκηνή βγαίνει τώρα το «Δίκτυο», η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ (μέχρι πρότινος «bloco»). Σε ανακοίνωσή τους χαρακτηρίζουν «παρωδία» τις περσινές εκλογές και παίζουν το παιχνίδι της ΔΑΠ, παρουσιάζοντας το αποτέλεσμα ως ...διαφιλονικούμενο με την «Πανσπουδαστική». Στην πραγματικότητα, «αβαντάρουν» τη ΔΑΠ και αμφισβητούν την πρωτιά της «Πανσπουδαστικής», ενώ πέρυσι τέτοιον καιρό, η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ μίλαγε για «συντριβή της κυβερνητικής παράταξης» μετά από 35 χρόνια.

Τότε, βέβαια, δεν πλησίαζαν ακόμα οι εθνικές εκλογές, όπως συμβαίνει τώρα, που οι κάλπες θα στηθούν στα πανεπιστήμια 11 μόλις μέρες πριν απ' αυτές. Είναι φανερό δηλαδή ότι αντιμετωπίζουν τους φοιτητές, τις αγωνίες και τις ανάγκες τους ως ντεκόρ στον προεκλογικό ανταγωνισμό με τη ΝΔ για την κυβερνητική καρέκλα. Λογικό θα σκεφτεί κανείς για τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νεολαία του, που δυσκολεύονται να ...βρουν την ψήφο τους στις φοιτητικές εκλογές.

Οι φοιτητές όμως δεν «μασάνε».

Από τους δρόμους του αγώνα, που διαδήλωσαν μαζικά μετά το έγκλημα στα Τέμπη, μέχρι την κάλπη των φοιτητικών και εθνικών εκλογών, θα στείλουν το δικό τους μήνυμα ενάντια στην υποταγή και τον συμβιβασμό, απέναντι σε επίδοξους και δοκιμασμένους σωτήρες, βγάζοντας ξανά 1η δύναμη την «Πανσπουδαστική» στις 10 Μάη, ψηφίζοντας «με την καρδιά και το μυαλό» για πιο ισχυρό ΚΚΕ στις 21 Μάη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου