Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 28 Απριλίου 2023

ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ: Αιχμές ανταλλάσσουν για το ποιος αντιγράφει από το πρόγραμμα του άλλου!


Ο Μητσοτάκης ντύθηκε ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας αντιγράφει τον πρωθυπουργό. Αυτές ήταν οι αιχμές της κριτικής που αντάλλαξαν η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την παρουσίαση του προγράμματος της ΝΔ. Πρόκειται για κριτική που δείχνει ότι είναι κοινά στα βασικά τα προγράμματα της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν ως άξονα την καπιταλιστική ανάπτυξη, τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων. 

«Ο Μητσοτάκης προσπάθησε να ντυθεί ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας στον «ΑΝΤ1» και στην ερώτηση αν έκλεψε ιδέες από τον ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε «μια φορά υποκλοπέας για πάντα υποκλοπέας».

Αντίθετα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος υποστήριξε πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αντιγράφει τον πρωθυπουργό, ότι έχει υιοθετήσει συνθήματα και μηνύματα που ο Κ. Μητσοτάκης χρησιμοποιεί εδώ και μήνες και κάνει παρόμοιες εμφανίσεις στο «Τικ Τοκ». Ισχυρίστηκε ότι ο Αλέξης Τσίπρας «κάνει αυτό που λέγεται mirroring και βρίσκεται σε αμηχανία». 

Φυσικά, δεν λείπουν και τα επιχειρήματα κατά ποσό είναι κοστολογημένα και ρεαλιστικά τα κοινά προγράμματά τους. 

Αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ «κοστολογούνται περίπου σε 45 δισεκατομμύρια ευρώ μαζεμένα στην τετραετία. Αν επιχειρούσε να κάνει έστω και τα μισά από αυτά, η χώρα θα ξαναβρισκόταν σε νέο μνημόνιο», ισχυρίστηκε ο Κ. Μητσοτάκης από την Καβάλα. Σχεδόν την ίδια ώρα ο Αλέξης Τσίπρας δήλωνε στον «ΑΝΤ1» ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ρεαλιστικό πρόγραμμα και λέει όσα μπορούν να γίνουν, επαναλαμβάνοντας ότι δεν θα καταργηθούν ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ και προσωπική διαφορά που τσακίζουν το λαϊκό εισόδημα. 

Παράλληλα, ο Κ. Μητσοτάκης επανέλαβε τον στόχο της σταθερότητας για τη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής με αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ και για τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «έρχονται κάτι Βαρουφάκηδες τώρα και μας θυμίζουν τις χειρότερες μέρες των προηγούμενων. Και θέλουν και πάλι να ξανακυβερνήσουν».

Ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι ο Γ. Βαρουφάκης «αβαντάρει τον Μητσοτάκη με το ξαναζεσταμένο φαγητό του φόβου» και για την επιδίωξη κυβέρνησης συνεργασίας, δήλωσε ότι «αυτό που είναι απολύτως ρεαλιστικό, με βάση αυτό που έχει πει το ΠΑΣΟΚ, ότι θέλει μια κυβέρνηση που θα έχει σοσιαλδημοκρατική κατεύθυνση, είναι να συμφωνήσουμε αν έρθει πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ και να φτιάξουμε κυβέρνηση μακράς πνοής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου