Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 6 Απριλίου 2023

Υποσχέσεις-παγίδες για δήθεν προστασία από πλειστηριασμούς


 ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και διάφοροι άλλοι επίδοξοι κυβερνητικοί σωτήρες τσακώνονται ποιος θα εξυπηρετήσει καλύτερα τις τράπεζες και τα funds, πασπαλίζοντας τον ψεύτικο καβγά τους με υποσχέσεις-παγίδες για την δήθεν προστασία από πλειστηριασμούς. Οι χθεσινές εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ για τη δήθεν προστασία της πρώτης κατοικίας, μόνο ανησυχία πρέπει να προκαλεί στο λαό. Όσο κι αν ανεβάζουν τους τόνους, όσο κι αν αλλάζουν τις λέξεις και τις ονομασίες των διαφόρων μηχανισμών που προτείνουν, η ουσία παραμένει ίδια:

- Ηλεκτρονικές πλατφόρμες και αλγόριθμοι, που θα "ρυθμίζουν" τη ζωή χιλιάδων εργαζομένων, φτωχών αγροτών και επαγγελματιών.

- Κλοπή του λαϊκού εισοδήματος, για να εξασφαλίζονται οι εγγυήσεις του Δημοσίου στην επιδότηση των δόσεων και την πληρωμή σε τράπεζες και funds.

- Συνέχιση της λειτουργίας των αρπακτικών, που ακούνε στο όνομα Εταιρείες Διαχείρισης Απαιτήσεων.  

- Στοιχειώδης προστασία για ελάχιστους ανθρώπους στα όρια της εξαθλίωσης, ενώ η πλειοψηφία των εργατικών και λαϊκών στρωμάτων θα είναι αντιμέτωπη με τον κόφτη των "ελάχιστων δαπανών διαβίωσης" και των διαφόρων εξωπραγματικών κριτηρίων για το εισόδημα και την αξία της κατοικίας.

- Ομηρία σε εξωδικαστικούς μηχανισμούς ή δικαστικές αντιδικίες για ν' αποφευχθεί ο πλειστηριασμός.

Κι έχουν το θράσος όλοι αυτοί, που μας έχουν φέρει ως εδώ και θρέφουν στα γόνατα της πολιτικής τους Πάτσηδες και Παπαθανάσηδες, να μιλούν για προστασία της πρώτης κατοικίας!

Όμως, το εργατικό και λαϊκό κίνημα έχει ήδη αποκτήσει πολύτιμη πείρα: Μόνο με τις κινητοποιήσεις και τους αγώνες του, αποτράπηκαν πλειστηριασμοί και εξώσεις, δόθηκαν ορισμένες λύσεις για ρυθμίσεις δανείων.

Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά. Δεν πέφτουμε στις παγίδες, που πάνε να μας στήσουν. Διεκδικούμε να ανασταλούν οι πλειστηριασμοί και να γίνουν ρυθμίσεις δόσεων που να μπορούν να ανταποκριθούν οι οφειλέτες, με διαγραφή όλων των τόκων και κουρέματος του κεφαλαίου, χωρίς προκαταβολές και εκβιασμούς. Προστασία εδώ και τώρα της πρώτης κατοικίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου