Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 6 Απριλίου 2023

Σκάνδαλα... των σκανδάλων


Σκάνδαλα...

«Τι είχες Γιάννη, τι 'χα πάντα» σκέφτεται κανείς, βλέποντας μια ακόμα προεκλογική «λασπομαχία» μεταξύ των αστικών κομμάτων και ακούγοντας τα «άπλυτα» που βγάζουν ο ένας για τα στελέχη του άλλου. Και πώς αλλιώς, αφού όσο περισσότερη σκόνη σηκώνουν, τόσο προσπαθούν να κρύψουν το κοινό τους πρόγραμμα που τσακίζει τον λαό.

Τσακώνονται για το ποιος έχει περισσότερα σπίτια και βίλες. Αλλά όλοι μαζί, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ έχουν βάλει τις υπογραφές τους για να γίνουν νοικάρηδες στα σπίτια τους δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά, με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, τους εκβιασμούς, με την πολιτική που μετατρέπει σε είδος πολυτελείας την κατοικία. Μαζί έχουν συνυπογράψει την πολιτική της στέγης - εμπόρευμα και τη στρατηγική που έχει για πυρήνα τα συμφέροντα τραπεζιτών, μεγαλοξενοδόχων και μεγαλοεργολάβων. Πάνω εκεί φυτρώνουν και τα διάφορα ...«φιντάνια» των funds, του real estate και του Airbnb, με εταιρείες που στελεχώνονται μεταξύ άλλων και από επιφανείς παράγοντες των αστικών κομμάτων.

... των σκανδάλων

Τσακώνονται επίσης για το ποιος μπήκε και βγήκε με περισσότερο «παχουλούς» τραπεζικούς λογαριασμούς στην πολιτική. Αλλά η πολιτική που μαζί συνυπογράφουν οδήγησε στις περικοπές και την καθήλωση μισθών και συντάξεων, «καταπίνει» τον μισθό από τα μισά του μήνα και εξαφανίζει τους λογαριασμούς των λαϊκών νοικοκυριών για τα τελείως στοιχειώδη. Τσακώνονται για το ποιος φιλοξενεί τα περισσότερα «golden boys» στα ψηφοδέλτιά του. Δεν λένε όμως ότι αυτοί οι χρυσοπληρωμένοι τεχνοκράτες είναι που «πήραν επ' ώμου» την υλοποίηση της κοινής στρατηγικής για την «απελευθέρωση» στην Ενέργεια, στην Υγεία, στις Μεταφορές κ.ο.κ., με τον λαό να γονατίζει από την ενεργειακή φτώχεια, την εμπορευματοποίηση της Υγείας, την κατάντια στις μεταφορές και την ακρίβεια. Αυτά τα «σκάνδαλα των σκανδάλων», που είναι νύχι - κρέας με το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα, αυτό που όλοι υπηρετούν, πρέπει να βάλει ο λαός στο στόχαστρο και να στείλει σε όλους τους τον λογαριασμό με ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ. Το μόνο κόμμα που δεν το βάζουν στο χέρι, είναι χωρίς δεσμεύσεις σε επιχειρηματικούς ομίλους, σταθερά στο πλευρό του λαού, απέναντι στο σάπιο σύστημα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου