Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 8 Απριλίου 2023

Το θέμα είναι πόσο δυνατό θα είναι το ΚΚΕ και ο λαός και πόσο αδύναμοι αυτοί που θα κυβερνήσουν


Την ανάγκη, μέσα από την ψήφο στις εκλογές στις 21 Μαΐου να βγει ενισχυμένος ο λαός με δυνατό ΚΚΕ, τόνισε ο Γιώργος Πέρρος, υποψήφιος βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθήνας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, σε συνέντευξή του το βράδυ της Παρασκευής στον τηλεοπτικό σταθμό «Κόντρα».

Σημείωσε ότι το θέμα στις επικείμενες εκλογές είναι το πόσο δυνατός θα είναι ο λαός και το ΚΚΕ και πόσο αδύναμοι αυτοί που θα κυβερνήσουν, ώστε να μπουν εμπόδια στη αντιλαϊκή πολιτική που θα φέρει η επόμενη κυβέρνηση, όποια και αν είναι. Πρόσθεσε πως το ΚΚΕ θέλει την ψήφο του λαού αλλά τον θέλει και στους αγώνες.

Σε ερώτηση γιατί το ΚΚΕ δεν συμμετέχει σε κυβερνήσεις, ο Γ. Πέρρος υπογράμμισε ότι το Κόμμα δεν μπορεί να συμμετέχει σε μία κυβέρνηση που θα χαρατσώνει το λαό, που θα δίνει δισεκατομμύρια στο ΝΑΤΟ και θα πλειστηριάζει εκατοντάδες χιλιάδες σπίτια, που θα στηρίζει τα κέρδη των βιομηχανων, των εφοπλιστών και των τραπεζιτών.

Επισήμανε ότι το ΚΚΕ θα συμμετέχει σε μία κυβέρνηση που θα στηρίζει τις ανάγκες των εργαζομένων και με την οικονομία στα χέρια αυτών που παράγουν τον πλούτο, σε μία κυβέρνηση που ο λαός θα κάνει κουμάντο.

Αναφορικά με τις κατηγορίες Θεοδωρικάκου ότι «ο ΣΥΡΙΑ θέλει νεκρούς», ο Γ. Πέρρος είπε ότι με κάθε κυβέρνηση, η βία και η καταστολή είναι γεγονός, θυμίζοντας τις πολλές περιπτώσεις τα τελευταία χρόνια που χτυπήθηκαν οι λαϊκοί αγώνες.

Για το κόμμα Κασιδιάρη, υπενθύμισε ότι πρινένα χρόνο ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ χειροκροτούσαν στη Βουλή τον Ζελένσκι και τους φασίστες του τάγματος «Αζόφ».

Υπογράμμισε ότι ο φασισμός είναι κομμάτι του συστήματος και ότι μόνο η πάλη του λαού μπορεί να βάλει τέρμα στη δράση τέτοιων εγκληματικών οργανώσεων.

6 σχόλια:

  1. Μια απαραιτητη διευκρινηση . Οποιος συντασσεται με το ΚΚΕ στον εκλογικο αγωνα , ειναι αυτος που συντασσεται με το Κομμα και οχι το Κομμα με αυτον !!!! Υπο αυτη την εννοια το Κομμα ειναι ανοιχτη αγκαλια για ολους τους λαικους αγωνιστες !!!!
    Αυτο για οσους ''ξυνησαν'' για την υποψηφιοτητα της Κουνεβα ....
    Δημόφιλος Θεσπιεύς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή η κ. Κούνεβα δεν μπορούσε να συνταχτεί με το Κόμμα, χωρίς υποψηφιότητα; Και σαν λαϊκή αγωνίστρια δε θάλεγα ότι της κακοπήγε ο αγώνας. Διαμέρισμα από το αστικό κράτος, τα πλούσια έσοδα από μια θητεία στο Ευρωκοινοβούλιο, να ψηφίζει με την αντιδραστική Ευρωπαϊκή "αριστερά" και πολύ πρόσφατα. Ας ελπίσουμε ότι είναι ειλικρινής η προσέγγισή της και θα βγούν σε καλό του Κόμματος αυτά. Γιατί η πείρα λέει οτι ποτέ δεν αυξήθηκε η επιρροή του Κόμματος με τέτοιες "λαμπρές μεταγραφές". Δεν λύνεται με τέτοια κόλπα το πρόβλημα της διεύρυνσης της λαϊκής συσπείρωσης...

      Διαγραφή
    2. Όσοι/ες προήλθαν από άλλους χώρους έχουν κάνει την αυτοκριτική τους και μάλιστα κάποιοι, όπως ο Αντώνης Δαβανέλος , με συγκλονιστικό τρόπο και πορεύονται σήμερα μαζί με το ΚΚΕ με το κεφάλι ψηλά.
      ΔΣΕ

      Διαγραφή

    3. Μια απαραιτητη διευκρινηση .
      Οποιος συντασσεται με το ΚΚΕ στον εκλογικο αγωνα , ειναι αυτος που συντασσεται με το Κομμα και οχι το Κομμα με αυτον !!!!
      Υπο αυτη την εννοια το Κομμα ειναι ανοιχτη αγκαλια για ολους τους λαικους αγωνιστες !!!!
      Αυτο για οσους ''ξυνησαν'' για την υποψηφιοτητα της Κουνεβα ....

      Δημόφιλος Θεσπιεύς

      Διαγραφή
  2. Αν η αγκαλιά σημαίνει και υποψηφιότητα, τότε δεν είναι και πολύ ανοιχτή! Γιατί οι θέσεις είναι αριθμημένες και εξαιρετικά λίγες.
    "Ξύνησαν" πολλοί και το θεωρώ αρκετά υγιές εκ μέρους της βάσης, για μια μεταγραφή παλαιοκομματικού τύπου, που φαίνεται ξεκρέμαστη αφήνοντας και χώρο σε παζάρι, έστω και άτυπο. Μακάρι να διαψευστούν όσοι "ξύνησαν" αλλά είναι καλύτερα να φυσάμε και το γιαούρτι, μια και τόσες φορές έχουμε καεί από τον χυλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου