Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 8 Απριλίου 2023

Ναζιστικά τερτίπια, συστημική αβάντα και κροκοδείλια δάκρυα

 
ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΜΟΡΦΩΜΑ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ

Πρόεδρος - «μπροστάρης» στο μόρφωμα του ναζιστή κατάδικου Ηλία Κασιδιάρη ανέλαβε μέσα στη βδομάδα ο - «πιο σύστημα πεθαίνεις» - πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αναστάσιος Κανελλόπουλος, σε μια εμφανή προσπάθεια το ναζιστικό σχήμα να πετύχει την κάθοδο στις εκλογές προσπερνώντας τη σχετική τροπολογία που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή.

Οσον αφορά τον συγκεκριμένο, δεν πρόκειται για κάποιο καινούργιο φρούτο του εθνικιστικού - φασιστικού χώρου μιας και ίδρυσε τον Φλεβάρη του 2022 το ΕΑΝ, ένα ακόμα ακροδεξιό μόρφωμα με τις γνωστές ξενοφοβικές θέσεις και τις βαθιές υποκλίσεις στο κεφάλαιο, πρώτα από όλα στους εφοπλιστές και στη ναυτιλία, στης οποίας... «τα μεγάλα επιτεύγματα ουδεμία συμμετοχή έχει το κράτος», στους μεγαλοξενοδόχους κ.λπ. Η πολιτική του διαδρομή ξεκινάει πάντως από το ΠΑΣΟΚ και την Αχαΐα, ενώ την ίδια ώρα δημοσιεύματα έκαναν λόγο για «στενές» σχέσεις με εφοπλιστές αλλά και στελέχη της ΝΔ, που έσπευσαν ωστόσο να διαψεύσουν. Αποστάσεις πήραν με κοινή τους δήλωση και τα αδέρφια του, επίσης δικαστικοί στον Αρειο Πάγο και δικηγόροι, αναφέροντας τη διαφωνία τους.

Οπως και να 'χει, και με την εν λόγω κίνηση όπως και τη θέση του εν λόγω στον κρατικό μηχανισμό, επιβεβαιώνεται για μια ακόμα φορά ότι τα ναζιστικά μορφώματα αποτελούν «σάρκα από τη σάρκα» του συστήματος και πάντα στις υπηρεσίες του απέναντι στο εργατικό - λαϊκό κίνημα.

Σπεύδουν άλλωστε να δικαιώσουν αυτόν τον ρόλο και τα υπόλοιπα κόμματα, με πρώτους τους ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ, όπως και τα ΜΜΕ, που όλες τις τελευταίες βδομάδες ξεσκονίζουν το δήθεν «αντισυστημικό» κουστουμάκι της ναζιστικής οργάνωσης, επιχειρώντας, ο καθένας για τους δικούς του λόγους, να σπρώξει εκεί λαϊκές δυνάμεις.

Ενδεικτικά είναι όσα είπε προαναγγέλλοντας την κατάθεση της τροπολογίας ο υπουργός Εσωτερικών, Μ. Βορίδης, ο οποίος έσπευσε να παρουσιάσει ως «αντισυστημική» ψήφο την ψήφο στο ναζιστικό μόρφωμα ισχυριζόμενος πως «η αντισυστημική ψήφος, να το πω έτσι, στην πραγματικότητα προφανώς και δεν αποτελεί λύση και δεν παράγει ουσιαστικές προτάσεις. Αποτελεί ένα είδος τυφλής διαμαρτυρίας και, ναι, χρήζει πολιτικής αντιμετωπίσεως».

Αλλωστε, την ίδια ώρα, δεν έχουν κανένα πρόβλημα να συναγελάζονται και να αβαντάρουν τέτοιες δυνάμεις, όπως δείχνουν τα παραδείγματα του Εργατικού Κέντρου Πύργου, όπου στο ίδιο ψηφοδέλτιο συνυπάρχουν υποψήφιοι της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ με τους φασίστες του Κασιδιάρη, ο «συναγελασμός» Τσίπρα με τους «κομμουνιστοφάγους» της Ενωσης Στρατιωτικών που διοργανώνει τις γιορτές μίσους στο Βίτσι κ.ο.κ.

Κατά τ' άλλα όλοι τους χύνουν τώρα κροκοδείλια δάκρυα για το ενδεχόμενο το μόρφωμα Κασιδιάρη να κατέβει στις εκλογές. Κάνουν πως δεν ξέρουν τίποτα για το ότι με δική τους ευθύνη, των διαδοχικών κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ξανά ΝΔ, η δίκη σέρνεται επί 8 χρόνια, και ακόμα να υπάρξει τελεσίδικη καταδίκη, η οποία βέβαια θα έκανε περιττή και τη σημερινή συζήτηση και το παιχνιδάκι για το αν θα κατέβουν ή όχι στις εκλογές οι καταδικασμένοι ναζιστές.

Την ίδια ώρα, λίγες μέρες απ' όταν η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι με την τροπολογία της «κλείνει το παράθυρο» για τη συμμετοχή του μορφώματος στις εκλογές, την Παρασκευή κατέθεσε και συμπληρωματική τροπολογία που αναμένεται να ψηφιστεί την Τρίτη στη Βουλή. Η αλλαγή αφορά τον τρόπο που θα παρθεί η απόφαση από τον Αρειο Πάγο (στις 5/5 θα ανακοινωθεί) από την Ολομέλεια του αρμόδιου Α1 τμήματος και όχι μόνο από πενταμελή επιτροπή, όπως και ότι αυτή μπορεί να ζητήσει τεκμηρίωση από τις αρμόδιες δικαστικές ή άλλες αρχές.

Δεν ακουμπά δηλαδή τον πυρήνα της αντιδραστικής ρύθμισης που εισάγει επικίνδυνες γενικεύσεις και προϋποθέσεις για τη συμμετοχή κομμάτων στις εκλογές, τα οποία θα περνούν από ευρύτερο έλεγχο για το αν «η οργάνωση και η δράση τους εξυπηρετούν την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος», αφήνει ορθάνοιχτη την πόρτα στην απαράδεκτη θεωρία των «δύο άκρων», με την οποία απαγορεύονται Κομμουνιστικά Κόμματα σε όλη την ΕΕ, ενώ με την έννοια της «πραγματικής ηγεσίας» ανοίγει κερκόπορτα για τον έλεγχο στο εσωτερικό των κομμάτων.

 Ο λαός με τον αγώνα του να στείλει στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας τους ναζί

3 σχόλια:

  1. Γεια σου κυρ εισαγγελέα
    με την Τζένη την ωραία.
    Στη δική σου αμαρτία
    ειναι όλη μια ξεφτίλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτά τα τρία σκουπίδια, ένας πρώην αρεοπαγίτης, ένας καρδιοχειρουργός κι ένας πρώην ανώτατος αξιωματικός του ΠΝ, αποτελούν τους μπροστινούς του φυλακόβιου Κλασιδιαρη.
    Απόδειξη, πως στο καπιταλισμό, η μόρφωση, η επιστημονικότητα και η εξειδίκευση, δεν έχουν απολύτως καμιά αξία, ακριβώς επειδή δεν συνοδεύονται από τη ταξική εκπαίδευση και το κριτήριο της υπηρεσίας προς τον εργάτη και το λαό, αλλά από μισαλλόδοξα και ατομικά κίνητρα, καθώς φυσικά και τις αστικές επιδιώξεις.
    Στο σοσιαλισμό, αυτές οι δυνατότητες και κίνητρα, θα απαλειφθούν πλήρως εν τη γεννέσει τους, από το κεντρικό σχεδιασμό της εκπαίδευσης και τη βίαιη επιβολή του εργατικού ελέγχου σε όλους τους τομείς του παραγωγικοκοινωνικού γίγνεσθαι.
    Να ευχηθούμε καλές Πηγάδες στα σκουπίδια και το πιο μακρύ από τα τρία στη κάλπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ψήφος στον Κασιδιάρη δεν είναι “αντισυστημική” – Είναι ναζιστική! Ν.Μπογιόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου