Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 27 Μαΐου 2023

Ταυτίζονται στα βασικά


 Ένας από τους 500 λόγους που το ΚΚΕ "δεν συνεργάζεται" με το ΣΥΡΙΖΑ είναι και ο παρακάτω, και είναι ιδιαίτερα σημαντικός.

Σε μια ξεπουλημένη ΓΣΕΕ που από πριν την κρίση του 2009 συντάσσεται πάγια με την εργοδοσία και το κεφάλαιο, που κατά τα τελευταία χρόνια έχει ολοκληρωτικά χάσει ότι λαϊκό έρεισμα μπορεί να είχε, που παρανομεί σύμφωνα με το δικό της καταστατικό, στα δικά της συνέδρια και αρχαιρεσίες, που γίνονται πια σε κάποιο συνεδριακό κέντρο στο χ κατσικοβούνι, που φέρνει μπράβους και ασφαλίτες στις συνελεύσεις της, ο ΣΥΡΙΖΑ πάει χέρι-χέρι με τη Νέα Δημοκρατία.

Μετά από αυτό, και το τσάκισμα κάθε εργασιακού δικαιώματος και έκφανσης του κοινωνικού κράτους, ποια συνεργασία μπορεί να χωράει;

Καμία

Γιατί ακόμα και εάν δεχτούμε το πολιτικό, το macro-politics που λέμε, και το ότι εξαναγκάστηκε σε όλα τα νομοθετήματά του, ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να μας πείσει για το γιατί, στο πρακτικό και συνδικαλιστικό, ήτοι στο πιο ουσιώδες, που είναι η προστασία των εργαζομένων και η προάσπιση των εργατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, συστρατεύεται με τη Νέα Δημοκρατία.

Δεν θα το κάνει γιατί δεν μπορεί.

Και το παραπάνω δείχνει την απόλυτή τους ταύτιση "στα βασικά". Την προάσπιση δηλαδή των κερδών μονοπωλίων, λόμπι συμφερόντων, ολιγοπωλίων, εφοπλιστών, κτλ.

Από Θεόφιλος Διαμάντης

1 σχόλιο:

  1. Η << Πλευση Ελευθεριας >> για οσους αναρωτιουνται για το στιγμα του κομματος , ειναι "Σοσιαλιστικος Εθνικισμος" χωρις πλακα ..

    Δημόφιλος Θεσπιεύς

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου