Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 27 Μαΐου 2023

Αυτό που θα μετρήσει την «επόμενη μέρα» είναι ένα πιο δυνατό ΚΚΕ


 Το πρόβλημα της αντιλαϊκής επίθεσης της κυβέρνησης της ΝΔ δεν θα αντιμετωπιστεί αν θα είναι 5, 6 ή 7 κόμματα στη Βουλή. Δεν χρειάζεται ο λαός κόμματα διάττοντες αστέρες, μίας αντιλαϊκής χρήσης.

Πόσα και πόσα κόμματα (Ποτάμι, ΔΗΜΑΡ, ΛΑ.Ο.Σ., ΑΝΕΛ, Ενωση Κεντρώων κ.λπ.) δεν αξιοποιήθηκαν και στο παρελθόν ως τσόντες σε κυβερνήσεις και αντιπολιτεύσεις, μέχρι να σβήσουν ή να απορροφηθούν από τα βασικά κόμματα του πολιτικού συστήματος, μεταγγίζοντάς τους στελέχη.

Καμία αντιπολίτευση για τον λαό δεν έκαναν όσα κόμματα στήριξαν αντιλαϊκές κυβερνήσεις, αντιλαϊκές πολιτικές, έδωσαν συναινέσεις και όταν δεν χρειάζονταν αποσύρθηκαν, ενώ πολλά απ' αυτά είχαν και αντιδραστικό - αντιλαϊκό περιεχόμενο. Τι συμβολή είχε π.χ. το ΛΑ.Ο.Σ. στη Βουλή πέρα από τον αντικομμουνισμό του και να στηρίξει την κρίσιμη στιγμή το πρώτο μνημόνιο; Τι συμβολή είχαν οι χρυσαυγίτες, που πέρα από τα σόου που έστησαν στη Βουλή ψήφιζαν και με τα δύο χέρια τις περισσότερες απαιτήσεις τμημάτων του κεφαλαίου και έκαναν τους μπράβους της εργοδοσίας; Τι συμβολή είχε η Ενωση Κεντρώων, που στήριξε αντιλαϊκά μέτρα και προσέφερε βουλευτές στα άλλα κόμματα; Τι συμβολή είχε η ΔΗΜΑΡ πέρα από το να δώσει «αριστερή» επίφαση στην πολιτική της κυβέρνησης Σαμαρά; Τι συμβολή είχε το Ποτάμι πέρα από το να είναι στήριγμα του τρίτου μνημονίου που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ;

Και όλοι αυτοί εξελέγησαν στη Βουλή ως κάτι το καινούργιο, κάτι το φρέσκο.

Αλλα και αυτά που φιγουράρουν να μπουν στη Βουλή τίποτα φρέσκο δεν έχουν. Μήπως δεν είναι γνώριμη η Κωνσταντοπούλου του ΣΥΡΙΖΑ, που συνέβαλε κι αυτή στην εξαπάτηση του λαού από τον Γενάρη έως τον Ιούλη του 2015 μαζί με Βαρουφάκη και άλλους; Και που χάιδευε αυτιά χρυσαυγιτών, που άλλωστε στις εκλογές στις 21 Μάη ήταν μία από τις επιλογές ψήφου τους;

Τι φρέσκο να φέρνει άραγε το νέο ακροδεξιό μόρφωμα που προμοταρίστηκε από διάφορα ΜΜΕ και έχει ακραία αντιδραστικές θέσεις;

Η συμβολή τους στη στήριξη ή στο ξέπλυμα της αντιλαϊκής πολιτικής είναι δεδομένη και γνωστή, και αυτό θα συνεχίσουν να κάνουν αν εκλεγούν στη Βουλή.

Τι θα μετρήσει για τον λαό την «επόμενη μέρα»;

Αυτό που έκανε τη διαφορά μέσα και έξω από τη Βουλή, και θα την κάνει και τώρα, είναι το ποσοστό και οι βουλευτές που εξέλεξε το ΚΚΕ. Είναι η μόνη δύναμη που δεν αθροίζεται σε «προοδευτικές» ή «συντηρητικές» κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες και μειοψηφίες, που συναινούν και συγκλίνουν στην υπεράσπιση της αντιλαϊκής πολιτικής.

Το ΚΚΕ είναι απέναντι στη στρατηγική του κεφαλαίου που υπηρετούν όλοι οι άλλοι, είτε εκλέγουν 10 είτε 110 βουλευτές. Είτε βρίσκονται στην κυβέρνηση είτε στην αντιπολίτευση. Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που δεν δεσμεύεται από τους επιχειρηματικούς ομίλους, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, όπως όλοι οι άλλοι, που υλοποιούν τα μνημόνια διαρκείας της ΕΕ, στέλνουν όπλα στην Ουκρανία, μετατρέπουν τη χώρα σε πολεμικό ορμητήριο και χειροκροτούν τους ναζί Αζόφ στη Βουλή.

Το ΚΚΕ είναι η μόνη δύναμη που υπερασπίζεται τα συμφέροντα των εργαζομένων και του λαού μέσα και έξω από τη Βουλή και αυτό ο λαός το ξέρει, γι' αυτό η παραπέρα ενίσχυσή του στις 25 Ιούνη είναι εγγύηση για ακόμα πιο μαχητική, ακόμα πιο δυναμική εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση, όποια κι αν είναι η δύναμη όλων των άλλων κομμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου