Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 27 Μαΐου 2023

Πολλοί έκαναν το βήμα, ακόμα περισσότεροι μπορούν να το κάνουν!


 
ΑΝΑΤ. ΣΤΕΡΕΑ - ΕΥΒΟΙΑ

Τις δυνατότητες να ενισχυθεί και άλλο το Κόμμα αναδεικνύουν το αποτέλεσμα της περασμένης Κυριακής και το ανεβασμένο κύρος του ΚΚΕ από τη συμμετοχή στους αγώνες των εργαζομένων και κατοίκων της περιοχής

Με μαχητικότητα και αισιοδοξία, που δίνει η σημαντική άνοδος του ΚΚΕ απ' άκρη σ' άκρη της Ανατ. Στερεάς και Εύβοιας, οι υποψήφιοι βουλευτές, τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματος ρίχνονται στη μάχη για τη νέα εκλογική αναμέτρηση στις 25 Ιούνη, με στόχο να είναι ακόμη πιο δυνατό το ΚΚΕ.

Χωρίς εφησυχασμό, οι Κομματικές Οργανώσεις δίνουν συνέχεια στο πλατύ άνοιγμα του προηγούμενου διαστήματος, με ακόμη μεγαλύτερη ορμή, αλλά και νέες δυνάμεις στο πλευρό τους.

Ηδη τις τελευταίες μέρες πραγματοποιούνται μια σειρά από συσκέψεις και περιοδείες σε πόλεις και χωριά της Ανατ. Στερεάς και Εύβοιας, επαφές άνθρωπο τον άνθρωπο, σπίτι το σπίτι, συζητώντας πλατιά το αποτέλεσμα των εκλογών και βάζοντας νέους στόχους με φίλους και οπαδούς του Κόμματος, μπροστά στις αυξημένες απαιτήσεις των νέων εκλογών στις 25 Ιούνη.

Η σημαντική εκλογική ενίσχυση του ΚΚΕ στην Ανατ. Στερεά και Εύβοια στις 21 Μάη διαμορφώνει δυνατότητες για ακόμη μεγαλύτερη άνοδο.

Εκτός από την ενίσχυση σε ποσοστά και ψήφους (από 5,2% και 16.659 ψήφους στις εκλογές του 2019 σε 7,41% και 23.910 ψήφους στις εκλογές της 21ης Μάη), το ΚΚΕ εξέλεξε, μετά από πολλά χρόνια, βουλευτή στη Φθιώτιδα, όπου επικεφαλής του ψηφοδελτίου ήταν ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ενώ ο Γιώργος Μαρίνος επανεκλέγεται βουλευτής.

Πρόκειται για ιδιαίτερα ενθαρρυντικό αποτέλεσμα, που δείχνει τις ακόμα μεγαλύτερες δυνατότητες που υπάρχουν να δυναμώσει κι άλλο το Κόμμα στις 25 Ιούνη.

Αυξημένο το κύρος του Κόμματος

Στην άνοδο του Κόμματος αντανακλάται και το αυξημένο κύρος από την πρωτοπόρα δράση του στο πλευρό των εργαζομένων, συνολικά των κατοίκων της περιοχής, σε κάθε γωνιά της Ανατ. Στερεάς και Εύβοιας. Είναι ταυτόχρονα έμπρακτη αναγνώριση της συμβολής που έχουν σ' αυτούς τους αγώνες όσοι συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ.

Οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ, οι ρετσινάδες και ο λαός στην πυρόπληκτη βόρεια Εύβοια, οι βιοπαλαιστές αγρότες και αυτοαπασχολούμενοι σε Φθιώτιδα και Λιβαδειά, ο εργατόκοσμος στη Χαλκίδα, στη Θήβα και την Αμφισσα, οι πλημμυροπαθείς στο Ληλάντιο και τα Ψαχνά, οι ξεχασμένοι κάτοικοι της ορεινής Ευρυτανίας που τα προηγούμενα χρόνια πάλεψαν μαζί με τα μέλη και τους φίλους του Κόμματος, έδωσαν μεγαλύτερη δύναμη στο ΚΚΕ.

Ακόμα κι αν δεν συμφωνούν σε όλα με το Κόμμα, αναγνωρίζουν το ΚΚΕ ως τον σταθερό τους σύμμαχο, ως αποκούμπι και οργανωτή των διεκδικήσεών τους. Αλλά και της αλληλεγγύης που τους κράτησε και τους κρατάει όρθιους. Ειδικά στις περιοχές που πλήγηκαν από φυσικές καταστροφές, η απογοήτευση για τις υποσχέσεις που ...έμειναν υποσχέσεις έκανε περισσότερο κόσμο να προβληματιστεί μπροστά στην κάλπη και να μετατρέψει σε κριτήριο ψήφου το ποιον έχει δίπλα του, το ποιος παλεύει μαζί του, απέναντι σε οποιαδήποτε κυβέρνηση.

Διπλασιασμός σε Λάρυμνα και Μαρτίνο

Στα χωριά γύρω από το εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λοκρίδα Φθιώτιδας οι εργαζόμενοι και ο λαός αναγνώρισαν τη μεγάλη συμβολή του ΚΚΕ στον αγώνα που δίνουν εδώ και τριάμισι χρόνια και στις κατακτήσεις που έχουν πετύχει. Στη Λάρυμνα και το Μαρτίνο οι ψήφοι του Κόμματος διπλασιάστηκαν και το ποσοστό άγγιξε το 20%, ενώ υπερδιπλάσια ήταν η αύξηση σε ψήφους στη Μαλεσίνα, όπου επίσης μένουν εργάτες της ΛΑΡΚΟ.

Δύναμη στη δύναμή του, ενισχύοντας σημαντικά το Κόμμα, έδωσε ο λαός στα ρετσινοχώρια της βόρειας Εύβοιας, αλλά και συνολικότερα στην περιοχή, εκεί όπου γεννήθηκε το σύνθημα «Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό», με τους κομμουνιστές να μπαίνουν πρώτοι στη μάχη με τις φλόγες της καταστροφικής πυρκαγιάς τον Αύγουστο του 2021 και την οργάνωση του αγώνα για να ζήσει ο λαός στον τόπο του.

Οι ρετσινάδες και δασεργάτες ανέδειξαν το ΚΚΕ πρώτη δύναμη σε αρκετά χωριά, όπως η Σκεπαστή (36,55%), το Μετόχι (32,3%) και το Σπαθάρι (26,9%), ενώ σε αρκετά ακόμη χωριά της βόρειας Εύβοιας αναδείχτηκε δεύτερη δύναμη. Σημαντική επίσης ήταν η άνοδος και σε παραλιακά χωριά, όπως η Λίμνη και το βόρειο παραλιακό μέτωπο, αλλά και στις κωμοπόλεις όπως το Μαντούδι και η Ιστιαία.

Παρακαταθήκη για ακόμη μεγαλύτερη ενίσχυση του ΚΚΕ στις εκλογές της 25ης Ιούνη ήταν η αύξηση σε μια σειρά ακόμη περιοχών όπου οι κομμουνιστές πρωτοστάτησαν στους αγώνες των εργαζομένων και του λαού. Στις διεκδικήσεις των πλημμυροπαθών στο Ληλάντιο Πεδίο και τα Ψαχνά της Εύβοιας, καθώς και στα χωριά του κάμπου της Λαμίας, στους αγώνες των υγειονομικών, των αγροτών και κτηνοτρόφων στη Φθιώτιδα, στη Βοιωτία και την Ευρυτανία.

Ανοδος και στα αστικά κέντρα

Ελπιδοφόρο και αισιόδοξο μήνυμα είναι η αύξηση της επιρροής του ΚΚΕ και στα μεγάλα αστικά κέντρα, όπως η Χαλκίδα, η Λαμία και η Θήβα, όπου συγκεντρώνεται μεγάλος αριθμός εργατών στις βιομηχανίες. Αξιοσημείωτα επίσης είναι τα ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά στην πόλη της Λιβαδειάς με 13,42% και την Αμφισσα με 10,28%, καθώς και το διπλάσιο σχεδόν ποσοστό στην ορεινή Ευρυτανία. Μάλιστα, στα Τοπόλιανα Αγράφων το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ αναδείχθηκε πρώτη δύναμη με 36,8%, ενώ στις ΔΕ Απεραντίων και Φουρνάς κατέγραψε ποσοστό πάνω από 10%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου