Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 29 Μαΐου 2023

Να τον χαίρονται!

 

Ο σεσημασμένος αντικομμουνιστής Μαραντζίδης αναλαμβάνει την προεκλογική καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ

Ήταν… δίκαιο, έγινε πράξη! Ο σεσημασμένος για τα αντικομμουνιστικά του πονήματα Νίκος Μαραντζίδης, καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, αναλαμβάνει τώρα σύμβουλος της προεκλογικής καμπάνιας του ΣΥΡΙΖΑ. 

Την είδηση έφερε στη δημοσιότητα η στήλη «Θεωρείο» της «Καθημερινής» της Κυριακής. Ο Ν. Μαραντζίδης θα παρακολουθεί τις δημοσκοπήσεις και τα focus group της Κουμουνδούρου, θα συμμετέχει στις αναλύσεις για τον προεκλογικό σχεδιασμό, θα προτείνει τις κινήσεις με βάση την εικόνα που θα εισπράττεται, ενώ θα συμμετέχει και στον πρωινό καφέ παρουσία του Αλέξη Τσίπρα.

Διόλου τυχαία εξέλιξη αν αναλογιστεί κανείς ότι τα τελευταία χρόνια ο Μαραντζίδης διατηρούσε στενότατες σχέσεις με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα ο γνωστός… «σταλινολόγος» και ιστοριοδίφης είχε βρει φιλόξενη στέγη και στην κομματική εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ, την «Αυγή».

Να τον χαίρονται εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ τον αντικομμουνιστή ιστορικό.

Και όπως λέει και η γνωστή παροιμία του ελληνικού λαού «όμοιος τον όμοιο και η κοπριά στα λάχανα»…

 atexnos

5 σχόλια:

  1. Ο εμμονικός αντικομμουνιστής Μαραντζίδης, σημαιοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ!

    Εδώ και λίγες ώρες ένας πολύ ενδιαφέρον τίτλος φιλοξενείται σε ενημερωτικές ιστοσελίδες αλλά και στις σημερινές εφημερίδες. Τι λέει ο τίτλος; "Ο Νίκος Μαραντζίδης αναλαμβάνει την προεκλογική καμπάνια του Τσίπρα"... Ενδιαφέρον αν μη τι άλλο για το τι κόμμα είναι πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ!

    Ο Νίκος Μαραντζίδης είναι "ιστορικός" που η καριέρα του έχει στηριχτεί αποκλειστικά στην παραχάραξη της Ιστορίας της κρίσιμης δεκαετίας του '40 στην Ελλάδα και στην κατασυκοφάντηση του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. Ο Ν. Μαραντζίδης, μαζί με τον Στ. Καλύβα, αποτελούν τους εκπροσώπους της αντικομμουνιστικής ιστοριογραφίας που έστησε πλυντήριο στα τάγματα ασφαλείας - που συνεργάζονταν με τους ναζί κατακτητές την περίοδος της κατοχής (1940-1944). Αυτοί δημιούργησαν την εν Ελλάδι εκδοχή της θεωρίας των δύο άκρων. Δεν είναι τυχαίο ότι οι πρώτοι που φιλοξένησαν τις "ιστορικές έρευνες" του Μαραντζίδη ήταν οι μεγάλοι όμιλοι των αστικών ΜΜΕ καθώς και πλήθος ακροδεξιών ομάδων και γκρουπούσκουλων που βρήκαν μία "επιστημονική δικαίωση" για τα αίσχη που κουβαλούσε η σκούφια τους.

    Καθόλου τυχαία τα ανιστόρητα πονήματά του Ν. Μαραντζίδη βρίσκουν χρηματοδότηση και στήριξη από διάφορα κέντρα, όπως το πανεπιστήμια Yale των ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση! Καθόλου τυχαία επίσης, λίγα χρόνια πριν, «η Αυγή» και ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλαν τον αντικομμουνισμό του Μαραντζίδη και την αθώωση εκ μέρους του των ταγμάτων ασφαλείας και του αισχρού ρόλου τους ενάντια στον λαό και την ηρωική ΕΑΜική εθνική αντίσταση.

    Με την πρόσληψη του Μαραντζίδη από τον ΣΥΡΙΖΑ έχουμε έναν γάμο και ένα διαζύγιο. Γάμος γιατί ο αρραβώνας είχε ήδη γίνει (πχ «η Αυγή» φιλοξενούσε άρθρα του Μαραντζίδη, ο ίδιος ήταν ομιλητής σε εκδήλωση στο φεστιβάλ της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, ενώ είχε μόνιμο στασίδι σε φιλικά προς τον ΣΥΡΙΖΑ sites)... "Διαζύγιο" γιατί φαίνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ για τα μάτια των αφεντικών ξεκόβει οριστικά ακόμα και από τους "δικούς του" ιστορικούς και τις αντίστοιχες ιστορικές επεξεργασίες, αφού προτιμάει με τον πλέον εμφατικό τρόπο τον συγγραφέα - σύμβολο του αντικομμουνισμού και εκλεκτό του Yale...

    Σε κάθε περίπτωση το φυντάνι Μαραντζίδης, όπως και η σύνθεση της νέας εκλογικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ομολογούν αυτό που αισθάνονται πλέον ακόμη περισσότεροι: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι βαθιά δεσμευμένος στο σύστημα. Τελικά όταν ο Τσίπρας επικαλούταν το "Τι Πλαστήρας, τι Παπάγος" μάλλον έβαζε τον εαυτό του στην θέση του Παπάγου...

    Οι προοδευτικοί, αριστεροί και ριζοσπάστες έχουν πλέον έναν ακόμη λόγο να τιμωρήσουν την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υπάρχει άλλο χρόνος για να ξοδεύεται η εμπιστοσύνη τους στον ΣΥΡΙΖΑ που δεν διστάζει να ξεπλένει ακόμα και τα χειρότερα πλυντήρια... Στις 25 Ιουνίου μόνο ΚΚΕ!

    Υ.Γ.: Αλήθεια, αφού τόσο ψάχνονται στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ για το πώς διευρύνεται η "συντηρητικοποίηση", πώς πιστεύουν ότι θα επιδράσει η επιλογή εκ μέρους τους, του εμμονικού παραχαράκτη της Ιστορίας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αντίπαλο δέος στην αντιλαϊκή κυβέρνηση και μαχητική αντιπολίτευση μόνο ένα ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκβιάζει και πάλι τον λαό με το δίλημμα "σταθερότητα ή περιπέτειες".

    Οι περιπέτειες για τον λαό, όμως, βρίσκονται στο ίδιο το πρόγραμμα της ΝΔ που περιέγραψε και περιλαμβάνει τα εκατοντάδες αντιλαϊκά προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης, την επίτευξη ματωμένων πρωτογενών πλεονασμάτων, την ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων, την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση της Υγείας κλπ.

    Για την υλοποίηση αυτού του προγράμματος απαιτείται και η "αξιόπιστη", δηλαδή συναινετική, αντιπολίτευση που ζήτησε ο κ. Μητσοτάκης και την οποία θα προσφέρουν τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΠΑΣΟΚ.

    Αντίπαλο δέος στην επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση της ΝΔ και δύναμη μαχητικής αντιπολίτευσης προς όφελος των λαϊκών συμφερόντων θα είναι μόνο ένα ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ.

    ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αχ ... βρε ΣΥΡΙΖΑιοι , μια ζωη μισες δουλειες κανετε !!! Μαζι με τον Μαρατζιδη επρεπε να παρετε και τον Τζημερο !!
    Αδιορθωτοι ....
    Δημόφιλος Θεσπιεύς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το "περγκαλέτσο", που θα φάνε στις 25/6, ούτε που το φαντάζουνται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου