Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023

Έπιασαν πάτο στον ΣΥΡΙΖΑ...


Η φαιδρότητα με την οποία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να υπερασπιστούν την επιστράτευση του γνωστού αντικομμουνιστή Μαραντζίδη ως «ιθύνοντα νου» της προεκλογικής τους καμπάνιας έχει ενδιαφέρον.

«Ζητήσαμε τη συνεργασία ενός κορυφαίου πολιτικού επιστήμονα, ο οποίος θα βοηθήσει με την αναλυτική του ικανότητα», έλεγε μέσα στην αμηχανία του ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ σε τηλεοπτικό σταθμό.

Η αλήθεια είναι ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ειδικά το τελευταίο διάστημα, δείχνει ιδιαίτερη «αναλυτική ικανότητα» στο ξέπλυμα κάτι τέτοιων τύπων. Ειδικά ο συγκεκριμένος, που έχει πάρει «εργολαβία» στην Ελλάδα τη θεωρία των «δύο άκρων», που δικαιολογεί τη δράση των ταγματασφαλιτών και λοιδορεί το ΕΑΜ και τον ΕΛΑΣ, εμφανίζεται στην προεκλογική καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ λίγες μέρες μετά τα χαριεντίσματα του αρχηγού του ακόμα και με ορφανά του Κασιδιάρη προς άγρα ψήφων.

Τώρα, για να υπερασπιστούν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τον Μαραντζίδη, λένε για παράδειγμα ότι πρόκειται για «μία φωνή που, αν την είχαμε ακούσει νωρίτερα, ενδεχομένως να μας είχε βοηθήσει».

Επειδή όμως όσοι αισθάνονται πραγματικά αριστεροί και προοδευτικοί, τον έχουν ακούσει τον Μαραντζίδη «απ' την καλή και την ανάποδη» όλα αυτά τα χρόνια, ήρθε η ώρα να γυρίσουν οριστικά την πλάτη στον ΣΥΡΙΖΑ που τον ξεπλένει ξεδιάντροπα, επιβεβαιώνοντας ότι στην περίπτωσή του μετά τον πάτο υπάρχει κι άλλος ...πάτος.

 

7 σχόλια:

  1. ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΣΥΡΙΖΑΙΟ
    Ακου ρε ξεφτίλα και πες το και στα άλλα τσογλανάκια που μου έχετε στείλει εδω μέσα από την επομένη των εκλογών: Πρώτον, εγώ στον real δεν φτιάχνω την εικόνα του Χατζηνικολάου, πουλάω την εργατική μου δύναμη, δεν ξεπουλάω τις ιδέες μου, και λέω αυτά που έλεγα πάντα, δηλαδή το Μνημόνο - Μνημόνιο (αυτό που ψηφίσατε μαζί με τον Μητσοτάκη, ξεφτίλα), τους πλειστηριασμούς - πλειστηριασμούς (και τους ηλεκτρονικούς, ξεφτίλα), την τρόικα - τρόικα και όχι "θεσμούς", τον Τραμπ ιμπεριαλιστή και όχι "αγγελικό", τους εφοπλιστές - καρχαρίες και όχι "πατριώτες οικειοθελώς φορολογούμενους", το Ελληνικό, τα αεροδρόμια, τα τρένα - ξεπούλημα και όχι "επένδυση". Δεύτερον, το ΚΚΕ έκλεισε έναν σταθμό που είχε γιατί στο σύστημά σας, όπως χιλιάδες άλλες επιχειρήσεις, δεν έβγαινε και πούλησε μια άδεια που κατείχε αποζημιώνοντας και τον τελευταίο εργαζόμενο. Το ΚΚΕ δεν έδωσε, δεν μοίρασε άδειες ούτε στον Μαρινάκη, ούτε στον Αλαφούζο, ούτε στον Σαββίδη, ούτε στον Κυριακού, ούτε στον Βαρδηνογιάννη. Θυμάσαι ποιός τις (ξανα)έδωσε τις τηλεοπτικές άδειες στους ολιγάρχες, ξεφτίλα, στερώντας μάλιστα με τον πτωχευτικό κώδικα εργαζόμενους από αποζημιώσεις, όπως εκείνες για τις οποίες έτρεχαν οι εργαζόμενοι στο MEGA; Τρίτον, αν το θέμα ενός επικοινωνιακού συμβούλου ενός κόμματος είναι κατιτις το απλό και αδιάφορο, ειδικά οταν αυτός είναι ξεπλυματίας του δωσιλογισμού (αλλά εσείς απ' ότι βλέπω είστε πολύς βαθύς στες σκέψεις και στις αναλύσεις...), τότε την άλλη φορά να πάρουν (πάρετε) και τον Τζήμερο. Τα ίδια με τον "επικοινωνιακό σύμβουλο" λέει. Πήγαινε τώρα να κλάψεις (ελλείψει Καμμένου) στον αριστερό ώμο του Αντώναρου.

    Ν. Μπογ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτός ο τύπος πάλι το 2014 το είχε ξεκαθαρίσει. Ρωτήθηκε: “Είστε αντικομμουνιστής;”. Και απάντησε: “Ναι, είμαι αντικομμουνιστής (…)”. Η απάντηση συμπληρώθηκε και με ολίγον από “αντιφασισμό”. Από εκείνον τον “αντιφασισμό” τον οποίο ρίχνουν σαν πατσουλί πάνω τους τα άθλια αθύρματα της θεωρίας των “δυο άκρων”. Αυτά στην “Καθημερινή”. Στις 14/7/2014.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο τύπος αυτός
    Ο Ν. Μαραντζίδης, δεν διστάζει να γράφει άρθρα με αναφορές και σε κομμουνιστές συγγενικά του πρόσωπα για να δείξει ότι κατέχει τους Κομμουνιστές και τα… “κολλήματά τους” απέξω κι ανακατωτά. Το είχε κάνει και το 2011 πάλι στην “Καθημερινή”.
    Τότε ο πρώτος του ξάδελφος Φώτης Μαραντζίδης, απάντησε
    “Προς Διευθυντή «Καθημερινής»
    Δημοσιογράφο κ. Μ. Πουρνάρα
    Στην «Καθημερινή» της Κυριακής 26/06/2011, σε άρθρο της κ. Μαργαρίτας Πουρνάρα φιλοξενείται συνέντευξη του αναπληρωτή καθηγητή Νίκου Α. Μαραντζίδη. Η επιστολή αυτή δεν έχει σκοπό να ασκήσει κριτική στα όσα λέει και γράφει στα βιβλία του ο Νίκος Α. Μαραντζίδης για την ιστορία του λαού μας. Σ’ αυτά έχουν δώσει τεκμηριωμένες απαντήσεις ιστορικοί και άλλοι με περισσότερες γνώσεις. Σκοπό έχει να απαντήσει στα συνειδητά ψέματα και ανακρίβειες που αναφέρει ο πρώτος μου ξάδερφος Νίκος Α. Μαραντζίδης, στην προσπάθειά του να κτίσει ένα συγκεκριμένο προφίλ, για την ιστορία της οικογένειάς μας και τον παππού μας Κόλια Μαραντζίδη.
    Αναφέρει ο Νίκος Α. Μαραντζίδης: «Ο παππούς μου, γεννημένος στις αρχές του 1900, ήρθε τη δεκαετία του ‘20 στην Ελλάδα από την Τιφλίδα μαζί με τη μητέρα του. Ο λόγος της μετοίκησης δεν πολυσυζητιόταν ιδιαίτερα στην οικογένεια. Εικάζω ότι επειδή ο προπάππος μου ήταν αξιωματικός του τσαρικού στρατού που δολοφονήθηκε, έφυγαν ως πρόσφυγες όταν επικράτησαν οι Μπολσεβίκοι». Ο προπάππος μας δεν ήταν αξιωματικός του τσαρικού στρατού, ήταν ζωέμπορος και καπνέμπορος στο Καρς του Καυκάσου. Δολοφονήθηκε όταν ο παππούς μας ήταν σε μικρή ηλικία, πριν την επανάσταση, όχι από τους Μπολσεβίκους, αλλά από αξιωματικό του τσαρικού στρατού.
    Συνεχίζοντας ο Νίκος Α. Μαραντζίδης, λέει: «Ο παππούς μου, ο Κόλιας όπως τον φώναζαν, … παντρεύτηκε περισσότερες από μία φορές, βιοπορίστηκε ως ταχυδακτυλουργός σε διάφορα πανηγύρια της ελληνικής υπαίθρου, και πέθανε αλκοολικός ως τυπικός ρωσόφωνος εμιγκρές … Δήλωνε σταλινικός, απείχε στις εκλογές του 1946 και τον εξόρισαν στην Ικαρία. Οι πολιτικές πεποιθήσεις του επηρέασαν τους συγγενείς μου. Πολλά μέλη της οικογένειας είναι στο ΚΚΕ και είμαι εξοικειωμένος με αυτόν τον χώρο από πολύ μικρός».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 2
      Οι πρόγονοί μας έφυγαν από το Καρς το 1919 με τη συνθήκη του Μπρεστ- Λιτόφσκ. Όπως η πλειοψηφία των προσφύγων από τον Καύκασο, ήταν προοδευτικοί στις πολιτικές τους πεποιθήσεις, είναι γνωστό άλλωστε ότι μεγάλο μέρος των προσφύγων από τον Καύκασο όταν ήρθαν στην Ελλάδα συντάχθηκαν με τους κομμουνιστές για συγκεκριμένους ιστορικούς και αντικειμενικούς λόγους που δεν είναι του παρόντος. Ο παππούς μας Κόλιας Μαραντζίδης εξορίστηκε από τη δικτατορία του Μεταξά στην Αλόννησο ως «επικίνδυνος για το καθεστώς της 4ης Αυγούστου». Στην κατοχή εντάχθηκε στο ΕΑΜ. Φυλακίστηκε από τους Γερμανούς στο Γεντί Κουλέ. Κατάφερε να δραπετεύσει από το νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος όπου νοσηλευόταν μαζί με άλλους κρατούμενους και βγήκε στο βουνό. Μέχρι το τέλος του 1946 ήταν ενεργό μέλος του ΕΑΜ. Γι’ αυτήν του τη δράση τόσο ο ίδιος, όσο και τα παιδιά του (που ήταν ενεργά μέλη του λαϊκού κινήματος) μετέπειτα υπέστησαν διώξεις. Η παρουσίασή του παππού μας από τον ξάδερφό μου Νίκο Α. Μαραντζίδη ως ξεπεσμένου Ρώσου ευγενή, βγαλμένου από τα μυθιστορήματα της γενιάς του ’30, προσβάλλει τη μνήμη, την ιστορία και τη δράση του. Ο παππούς μας είχε οκτώ παιδιά, από δύο γάμους. Τα δύο πέθαναν σε μικρή ηλικία στα σκληρά χρόνια της γερμανικής κατοχής. Τα παιδιά του τα μεγάλωσε με μεγάλες δυσκολίες και στερήσεις, λόγω και των διώξεων που υπέστη για τις πολιτικές του πεποιθήσεις, δύο κατάφερε να τα σπουδάσει.
      Όταν ένας καθηγητής, “ιστορικός- ερευνητής”, εν προκειμένω ο Νίκος Α. Μαραντζίδης παραποιεί την ιστορία της οικογένειάς του για να πει αυτά που θέλει να πει και να παρουσιάσει ένα συγκεκριμένο προφίλ, καταλαβαίνουμε πώς χρησιμοποιεί τα στοιχεία που βρίσκει και τις προφορικές μαρτυρίες που συλλέγει. Στο μόνο που έχει δίκιο ο ξάδερφός μου Νίκος Α. Μαραντζίδης, είναι στο ότι και λόγω της πολιτικής δράσης του παππού μας (αλλά και για πολλούς άλλους λόγους) μέλη της οικογένειάς μας είμαστε μέλη και οπαδοί του ΚΚΕ.
      Επειδή μέλη της οικογένειάς μας κατοικούμε ακόμη στη γειτονιά (Τούμπα δ. Θες/νίκης) που ήρθε σαν πρόσφυγας, έδρασε και πέθανε ο Κόλιας Μαραντζίδης, ο παππούς μας, αλλά και γιατί μέλη της οικογένειάς μας δραστηριοποιούνταν στα κοινά της πόλης μας, ελπίζω σε δημοσίευση για την αποκατάσταση της αλήθειας όσον αφορά στην ιστορία της οικογένειάς μας. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
      Θεσσαλονίκη 26/06/2011
      Μαραντζίδης Φώτης”

      Διαγραφή
    2. Αντιγραφή της επιστολής απο
      https://gkagkarin.blogspot.com/2019/01/blog-post_326.html

      Διαγραφή
  4. ΤΙΨΡΜ
    η μεταγραφη του μαραντζιδη στην θεση του επιτελικου χαφ ειναι μια θετικη εξελιξη για την αριστερα ..... ασε που βρεθηκε επιτελους παιχτης να βαραει και τα κορνερ ..... επομενος στοχος ο νικος μαστορακης που εχει μεινει ελευθερος και δεν θα χρειαστει αποζημιωση σε καποια ομαδα ...... Δυσκολη κρινεται η περιπτωση του Φαηλου Κρανηδιωτη και τις αφροδιτης λατινοπουλου καθως ακομα δεσμευονται με συμβολαιο ........

    Kostas Karadimas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έχουμε πρήξει και πρηχτει με τους καραγκιοζακους τους καλό πληρωμένους του συστήματος... Της μιας σεζόν...
    Αυτούς που βγάζουν τη βρώμικη δουλειά και μετά τους ξεχνάμε όλοι!!!
    Ο αστέρας τώρα είναι ο κυρ Μαραντζιδης...
    Δηλαδη αυτό περιμέναμε για να πούμε στους ανθρώπους, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρωμάει αντικομμουνισμο και φασιστιλα;!
    Δεν το ζούμε καθημερινά στο πετσί μας;!
    Ο Τσίπρας δεν κάλεσε τους χρυσαυγιτες να τον ψηφίσουν;
    Η Γεροβασιλη δε μας έλεγε τα ξέρουμε όλα σας παρακολουθούμε;
    Ο ΣΥΡΙΖΑ σε Πάτρα Περιστέρι και βαριέμαι αραδιάζω σωματεία και δήμους σε όλη την Ελλάδα δεν κάνει κονε με Χρυσαυγιτες απέναντι σε
    ό, τι ΚΚΕ...
    Αρκεί να μην παίρνει προβάδισμα το ΠΑΜΕ στα σωματεία και το ΚΚΕ σε δήμους...
    Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν άνοιξε κεφάλια με τα ΜΑΤ συνταξιούχων; εκπαιδευτικών;
    Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρωτοστατούν από θέσεις στελεχών εκπαίδευσης σε αξιολόγηση;
    Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι που φεύγουν από τα εκλογικά περίπτερα στις γειτονιές και μοιράζονται στα διάφορα δημοτικά σχήματα που τα έχουν όλα;;;;;;
    Με σήμα την κουτάλα και το αντικομμουνισμο;
    Ποιος δεν κατηργησε τα ΜΑΤ;
    Οποιος έχει κάνει απεργιακή έξω από λύκεια γυμνάσια ξέρει πολύ καλά ότι τους χρυσαυγιτες εδώ και 15 χρόνια τους "αξιοποιούσαν" οι διευθυντές που ήταν κυρίως ΣΥΡΙΖΑ
    Το ζήσαμε στα σχολεία του Ν. Ηρακλειου πολλές φορές... Προκειμένου να μην πετύχει η ΑΠΕΡΓΙΑ
    Ο κάθε μαραντζιδης τη δουλειά του κι εμείς τη δική μας...
    Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεβρακωθηκε...
    Οποιος είναι λίγο αριστερός το ξέρει και κινήθηκε κατάλληλα και αυτό θα κάνει και τώρα...
    Οι άλλοι που συνεχίζουν να φανατιζονται ποτέ δεν ένοιωθαν αριστεροί... Πάντα είχαν θέμα με το ΚΚΕ...
    ΠΑΣΟΚ ήταν οι άνθρωποι με όλα τα χαρακτηριστικά του αυριανιστη Πασοκου...και τώρα πια πιο δεξιοί από τους δεξιούς... Όλοι αυτοί τι σχέση έχουν με αγώνες και κίνημα;
    Ή σχέση τους ειναι το μίσος στους αγώνες και τους αγωνιστές γιατί από το τρέξιμο όλη την ημέρα τους μυρίζουν οι μασχάλες τους και τα πασουμια είναι σκονισμένα...
    Αντε καλημέρα!
    Νινετα Αλτανη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου