Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023

Καμία κυβέρνηση δεν είναι παντοδύναμη όσο υπάρχει ισχυρό κίνημα και δυνατό ΚΚΕ


Καμία κυβέρνηση δεν είναι παντοδύναμη όσο υπάρχει ισχυρό κίνημα και δυνατό ΚΚΕ μέσα και έξω από τη Βουλή, ξεκαθάρισε ο Θοδωρής Κωτσαντής, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας, μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στην ERT News.

Όπως τόνισε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, που τις τελευταίες ημέρες τσακώνονται για τη φορολογία, είναι τα κόμματα που ως κυβερνήσεις έγδαραν τον λαό με τους έμμεσους φόρους και που σήμερα δεν αμφισβητούν την αναλογία των φόρων, ότι δηλαδή ο λαός θα συνεχίσει πληρώνει το 95% των φόρων, ενώ δεν αμφισβητούν ούτε τη φοροασυλία των εφοπλιστών και του μεγάλου κεφαλαίου.

Επίσης, απαντώντας στα καλέσματα του ΣΥΡΙΖΑ για «προοδευτική» κυβέρνηση-μούφα, ο Θ. Κωτσαντής υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ δεν ανέχεται μνημόνια, πογκρόμ πλειστηριασμών, υποκύψεις στο ΝΑΤΟ και τους Αμερικανούς και παραπλανημένους χρυσαυγίτες.

Ωστόσο, παρατήρησε ότι θα μπορούσε να γίνει κυβέρνηση από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε το 50% και το ΠΑΣΟΚ το 70% των νομοσχεδίων της ΝΔ.

Συνεπώς, υπογράμμισε ότι απέναντι στην επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση της ΝΔ και τη βολική και άσφαιρη αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ θα ορθωθεί μια ισχυρή, μαχητική, εργατική αντιπολίτευση από το ΚΚΕ μέσα και έξω από τη Βουλή που θα αποσπά κατακτήσεις, θα φρενάρει μέτρα και θα ανοίγει τον δρόμο για μεγαλύτερες ανατροπές.

Ως παραδείγματα της δράσης του ΚΚΕ και της ανάγκης περαιτέρω ενίσχυσής του, ανέφερε πως είναι οι χθεσινές κινητοποιήσεις σωματείων και φορέων, χάρη στις οποίες αποτράπηκαν 10 πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, αλλά και το πρώτο βήμα που έγινε για την κατάκτηση των εργατών της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης στο Πέραμα να γίνει μετά από αγώνες χρόνων υποχρεωτική η ΣΣΕ με μέτρα για την ασφάλεια και την προστασία της υγείας και της ζωής τους.

O Θ. Κωτσαντής χαρακτήρισε ατυχή συγκυρία ο ΣΥΡΙΖΑ να διαλέξει την τιμημένη και ηρωική Κοκκινιά για τη χθεσινή πρώτη προεκλογική του συγκέντρωση, μετά την επιλογή του Μαραντζίδη ως κεντρικού συμβούλου, του συκοφάντη της Εθνικής Αντίστασης και απολογητή των ταγμάτων ασφαλείας.

Αντίστοιχα επισήμανε ότι και ο Κ. Μητσοτάκης δεν έχει καμιά δουλειά στο Πέραμα να λέει για χαμογελαστούς ανθρώπους την ώρα που σκοτώνονται εργάτες στον βωμό της καπιταλιστικής ανάπτυξης.

Τέλος, ο Θ. Κωτσαντής ευχήθηκε καλή επιτυχία στους μαθητές και τις μαθήτριες που ξεκινούν πανελλαδικές εξετάσεις από σήμερα και που ταλαιπωρήθηκαν από την εμμονή ορισμένων με την Τράπεζα Θεμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου