Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023

Σαρδάμ


Εκανε ή δεν έκανε σαρδάμ η υποψήφια του ΠΑΣΟΚ, όταν έλεγε για νέους φόρους στους επαγγελματίες; Μ' αυτό ασχολούνταν χτες τα προπαγανδιστικά επιτελεία της ΝΔ (που παρουσιάζεται περίπου ως ο «προστάτης» των επαγγελματιών), του ΠΑΣΟΚ αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ, που συνεχίζει να «αποκηρύσσει» τις δηλώσεις Κατρούγκαλου για το ίδιο περίπου θέμα.

Τι κρύβουν όλοι τους; Τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει στην ΕΕ και στο μεγάλο κεφάλαιο και οι οποίες αποτυπώνονται στην πρόσφατη Εκθεση της Κομισιόν. Αυτές δηλαδή για «εισαγωγή προκαταβολής φόρου, διεύρυνση της φορολογικής βάσης (...) αναθεώρηση της τρέχουσας φορολογικής δομής για τους αυτοαπασχολούμενους και ενίσχυση της φορολογικής συμμόρφωσης με την επέκταση της χρήσης των ηλεκτρονικών πληρωμών».

Ολα αυτά περιγράφουν ένα νέο φορολογικό πογκρόμ για τους ήδη χρεωμένους μέχρι τον λαιμό επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, με έναν στους δύο να έχει τουλάχιστον μία ληξιπρόθεσμη οφειλή. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, μάλιστα, τα παραπάνω αποτελούν και αντικείμενο σχετικής «μελέτης» του ΙΟΒΕ για το πώς θα εφαρμοστούν.

Αλλωστε, παρά τα προπαγανδιστικά παραμύθια, οι αυτοαπασχολούμενοι θυμούνται καλά πως όλα τα προηγούμενα χρόνια, με νόμους όλων των κυβερνήσεων, καταργήθηκε το αφορολόγητο, διευρύνθηκαν και μονιμοποιήθηκαν τα «αντικειμενικά κριτήρια», ψηφίστηκε το χαράτσι του «τέλους επιτηδεύματος» κ.ο.κ.

Και επειδή καμία έκπληξη δεν περιμένει τους βιοπαλαιστές ΕΒΕ την επόμενη μέρα, μπορούν οι ίδιοι να κάνουν την έκπληξη, με ένα ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ στο πλευρό τους.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου