Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023

Κανένας υγειονομικός να μη δεχθεί να καταδίδει στην Αστυνομία κατατρεγμένους


Κανένας υγειονομικός να μη δεχθεί να καταδίδει στην Αστυνομία κατατρεγμένους, τόνισε ο Γιώργος Σιδέρης, μέλος του ΓΣ της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84».

Ο Γ. Σιδέρης αναφέρθηκε στο πρόσφατο περιστατικό, όπου το ΕΚΑΒ ειδοποίησε την Αστυνομία και καθυστέρησε διακομιδή ασθενή από Κέντρο Υγείας σε νοσοκομείο, επειδή ήταν αλλοδαπός χωρίς ΑΜΚΑ και «χαρτιά».

Τόνισε ότι πρόκειται για ένα απαράδεκτο περιστατικό και κατήγγειλε το γεγονός ότι κυβέρνηση και υπουργείο Υγείας καλλιεργούν σκόπιμα την αντίληψη ότι αν οι υγειονομικοί δεν ειδοποιούν την Αστυνομία σε τέτοιες περιπτώσεις, τότε μπορούν να διωχθούν ποινικά σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση παράνομων μεταναστών.

Πέρα από την άμεση διερεύνηση του περιστατικού, χρειάζεται να μην ξεχάσουμε τα στοιχειώδη, τόνισε ο Γ. Σιδέρης: «Ότι όταν ένας άνθρωπος κινδυνεύει η ζωή του, δεν υπάρχει και δεν χωράει σε αυτό, τουλάχιστον από τους υγειονομικούς, καμία καθυστέρηση για τη διεκπεραίωση είτε της διακομιδής είτε της περίθαλψης».

Ακόμη ο Γ. Σιδέρης, αναφερόμενος στο γεγονός ότι τουρίστρια πέθανε στην παραλία της Θάσου περιμένοντας ασθενοφόρο, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση των νησιών λόγω της υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης και απαίτησε προσλήψεις και μονιμοποιήσεις υγειονομικών.

Ακόμη, κατήγγειλε την απόφαση μετακίνησης γιατρών από Κέντρα Υγείας σε ιδιωτικό φορέα.

Ο Γ. Σιδέρης, αναφερόμενος στο νέο κυβερνητικό σχήμα και στην Υγεία, σημείωσε ότι «έχει όλα τα προσόντα για να αναδειχθεί σε χειρότερο από το προηγούμενο» καθώς είναι ένα σχήμα που είναι γνωστό για το αντιλαϊκό του έργο. Όσον αφορά το διάγγελμα του πρωθυπουργού, με μια φράση το χαρακτήρισε ως «εξαγγελίες που αφορούν λίγα, για λίγους και για λίγο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου