Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023

Με μεγάλη ανταπόκριση πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκδήλωση

 
ΕΛΛΗΝΟ-ΣΥΡΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ «ΠΑΛΜΥΡΑ»

Με τη συμμετοχή 22 διεθνιστών από τη Συρία, την Ελλάδα, την Παλαιστίνη, τη Γαλλία, το Λίβανο και τις Βρυξέλλες πραγματοποιήθηκε η πρώτη διαδικτυακή εκδήλωση αλληλεγγύης για τον συριακό λαό, που διοργάνωσε ο νεοσύστατος Ελληνο-Συριακός Σύνδεσμος Φιλίας και Συνεργασίας «Παλμύρα».

Κεντρικοί ομιλητές ήταν ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης και το μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΚΚ Συρίας, Αμπντάλα Χαλίλ.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ ανέλυσε τη διεθνή κατάσταση στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, αλλά και ευρύτερα (διαβάστε εδώ αναλυτικά).

O Αμπντάλα Χαλίλ, καθώς και οι συναγωνιστές από όλες τις αραβικές χώρες υπογράμμισαν την αναγκαιότητα της δράσης της «Παλμύρα».

Αποφασίστηκαν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες με τους ακόλουθους στόχους:

  • Να σταματήσουν όλοι οι αποκλεισμοί κατά της Συρίας.

  • Να αναπτύξουν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες διπλωματικές σχέσεις με τη Συρία.

  • Το σεβασμό και την προώθηση της πλούσιας πολιτιστικής ιστορίας της Συρίας.

  • Να διασφαλιστεί το δικαίωμα όλων των Σύρων προσφύγων να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Γιώργος Μαυρίκος, ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες και τόνισε ότι παραμένουμε σταθερά και αταλάντευτα στο πλευρό του συριακού λαού, ειλικρινείς σύμμαχοι της εργατικής τάξης και του συνδικαλιστικού κινήματος της Συρίας, στο οποίο η ΠΣΟ και το διεθνές συνδικαλιστικό κίνημα οφείλουν πολλά. Όπως είπε, οι επόμενες δραστηριότητες θα ανακοινωθούν σύντομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου