Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 13 Ιουνίου 2023

Από υποψήφιος γραφικού κόμματος, εκλεκτός του ναζί Κασιδιάρη, ένα τσιγάρο δρόμος...


Ένα νέο φασιστικό ακροδεξιό μόρφωμα «φιγουράρει» τις τελευταίες ημέρες, το οποίο μάλιστα έχει λάβει και το «χρίσμα» του καταδικασμένου ναζιστή εγκληματία Κασιδιάρη.

Πρόκειται για το κόμμα «Σπαρτιάτες» (ευφάνταστο), με το οποίο δεν θα είχε νόημα να ασχοληθεί κανείς, αν δεν υπήρχε μια λεπτομέρεια η οποία είναι άκρως διδακτική.

«Αρχηγός» του μορφώματος αυτού είναι ο Βασίλης Στίγκας, ο εκλεκτός του φασίστα Κασιδιάρη. Και λοιπόν; Θα αναρωτιέται κανείς. Το αξιοσημείωτο είναι το εξής: Ο Β. Στίγκας δεν είναι παντελώς άγνωστος, καθώς το 2019 ήταν υποψήφιος βουλευτής και ευρωβουλευτής με το κόμμα του «λαγού» των αντιλαϊκών πολιτικών, Β. Λεβέντη και της Ένωσης Κεντρώων.

Το πώς από υποψήφιος σε ένα γραφικό κόμμα έφτασε να έχει τη στήριξη ενός καταδικασμένου έγκλειστου ναζιστή γεννά ερωτήματα, ωστόσο είναι ενδεικτικό του τι ρόλο μπορούν να παίξουν τα λεγόμενα μικρά κόμματα και πόσο επικίνδυνη μπορεί να αποδειχθεί η ψήφος σε αυτά, στο πλαίσιο ενός δήθεν αντισυστημισμού που στην πραγματικότητα όμως είναι ξεκάθαρη επιλογή «εντός των τειχών» που αξιοποιείται σε βάρος του λαού.

Άλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά που πολιτευτές «μικρών κομμάτων» παίρνουν μεταγραφές, ιδρύουν νέα κόμματα-αναχώματα, εγκλωβίζοντας τη λαϊκή δυσαρέσκεια από την αντιλαϊκή πολιτική σε κανάλια παντελώς ακίνδυνα για το σύστημα, μα επιβλαβή για τον λαό.

3 σχόλια:

  1. ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
    Για τα συμφέροντα εργολάβων και εφοπλιστών το χτύπημα της Χρυσής Αυγής σε κομμουνιστές και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ
    https://www.902.gr/eidisi/politiki/332160/gia-ta-symferonta-ergolavon-kai-efopliston-htypima-tis-hrysis-aygis-se

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καμία ψήφος σε μορφώματα που οδηγούν στον σκοταδισμό και στον Μεσαίωνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. «Δέχθηκα ένα μήνυμα από άγνωστο νούμερο αργά το βράδυ, «νεκρός στην Τσαλδάρη… πάμε εκεί».
    Κάλεσα το νούμερο αυτό και τελικά ήταν ένας συνάδελφος, στην αρχή φοβήθηκα ότι ήταν μήνυμα – δόλωμα. Μένω 7 λεπτά από το σημείο της δολοφονίας, στα Ταμπούρια, πήγα, βρήκα πολλούς γνωστούς, μου λέγανε το όνομα και δεν μπορούσα να συνειδητοποιήσω ποιος είναι. Πήγα στο νοσοκομείο είδα την κα Μάγδα, είδα τον μαστρο-Τάκη τον πατέρα του, ήρθε και με αγκάλιασε μου είπε «Σωτηράκη μου φάγαν το παιδί» και τότε κατάλαβα ποιος ήταν.
    Πήγα μέσα, βρήκα ένα γιατρό, τον ρώτησα, μου είπε «δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα, ήταν επαγγελματικό χτύπημα, ή είχε εκπαιδευτεί αυτός που το έκανε, ή το έχει ξανακάνει».
    Συγκλονιστικά είναι όσα κατέθεσε σήμερα ο επί χρόνια πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου και μέλος του ΠΑΜΕ Σωτήρης Πουλικόγιαννης κατά τη σημερινή εκδίκαση της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο.
    Ο ίδιος περιέγραψε την οργανωμένη επίθεση που δέχτηκε μαζί με τους συντρόφους του από το τάγμα εφόδου της ΧΑ τον Σεπτέμβριο του 2013, λίγες ημέρες πριν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου