Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 17 Ιουλίου 2023

Φ1 Το ζώο γίνεται άνθρωπος


Διαβάστε το βιβλίο μου: ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΤΩΧΟΙ και ΠΛΟΥΣΙΟΙ; (Εκδόσεις Εντύποις) αλλά και την σχετική βιβλιογραφία.

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

1. ΦΡΙΝΤΡΙΧ ΕΝΓΚΕΛΣ «Η καταγωγή της οικογένειας, της ατομικής ιδιοκτησίας και του κράτους» Γίνεται επιστημονική τεκμηρίωση του τρόπου εξέλιξης της κοινωνίας και του πώς σχετίζονται η οικογένεια, η ιδιοκτησία και το κράτος με τον τρόπο παραγωγής. (ΣΤΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ)

2. ΙΛΙΝ ΜΙΧΑΗΛ «Άνθρωπος αυτός ο γίγας» Περιγράφεται ο τρόπος που ο άνθρωπος ξεχώρισε από το ζωικό βασίλειο και εξανθρωπίστηκε. (ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ)

3. ΖΑΝ-ΖΑΚ ΡΟΥΣΟ «Πραγματεία περί της καταγωγής και των θεμελίων της ανισότητας ανάμεσα στους ανθρώπους» Ενδιαφέρουσες απόψεις της εποχής του διαφωτισμού, πριν την γαλλική επανάσταση, για την ανισότητα των ανθρώπων. (ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ)

4. ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑΣ «Η αρχαία δουλοκτητική δημοκρατία» Προσφέρει σημαντικά στοιχεία για τις δουλοκτητικές κοινωνίες. (ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ)

5. ΖΩΡΖ ΠΟΛΙΤΖΕΡ «Στοιχειώδεις αρχές της φιλοσοφίας» Εξηγούνται οι νόμοι με τους οποίους εξελίσσεται η φύση, καθώς και οι ανθρώπινες σχέσεις (κοινωνικές, παραγωγικές κλπ). (ΕΙΡΗΝΗ)

6. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΓΙΑΡΟΣΛΑΒΣΚΙ «Πώς γεννιούνται, ζουν και πεθαίνουν οι θεοί και οι θεές» Αποδείχνει πώς η μία θρησκεία αντιγράφει την άλλη και πώς όλες είναι αποκύημα της φαντασίας των ανθρώπων. (ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ)

7. ΚΡΙΣ ΧΑΡΜΑΝ «Λαϊκή ιστορία του κόσμου» Η πορεία του ανθρώπου από την παλαιολιθική εποχή στον 20ο αιώνα. (ΤΟΠΟΣ)

8. ΕΥΤΥΧΗΣ ΜΠΙΤΣΑΚΗΣ «Ανθρώπινη φύση» Ο άνθρωπος γεννιέται με συγκεκριμένα ψυχικά χαρακτηριστικά ή αυτά μεταβάλλονται ανάλογα με τις συνθήκες στις οποίες ζει; (ΤΟΠΟΣ)

9. ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ Κ. ΛΟΥΓΓΗΣ «Επισκόπηση Βυζαντινής Ιστορίας» Η μετάβαση της Βυζαντινής κοινωνίας από τη Δουλοκτησία στην Φεουδαρχία. (2 τόμοι) (ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ)

10. ΟΜΑΔΑΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ «Οι βασικές αρχές της Μαρξιστικής Φιλοσοφίας- Διαλεκτικός Υλισμός» Σε αυτή την έκδοση αναλύονται με κατανοητό τρόπο οι βασικές αρχές του διαλεκτικού υλισμού. (ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ)

11. ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ ΙΛΙΤΣ ΛΕΝΙΝ «Κράτος και επανάσταση» Εξετάζεται η γέννηση του κράτους ο ρόλος του στις εκμεταλλευτικές κοινωνίες και η στάση των προλετάριων απέναντί του. (ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ)

12. Λ. ΣΕΓΚΑΛ «Βασικές αρχές Πολιτικής Οικονομίας» Ένα εγχειρίδιο που μας εισάγει και μας εξηγεί τον τρόπο λειτουργίας του καπιταλιστικού συστήματος. (ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ) ΓΒ

vensutube

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου