Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023

Στυλοβάτες της αντιλαϊκής πολιτικής τα ακροδεξιά και φασιστικά μορφώματα


Το προφίλ μιας πιο «σοβαρής» εθνικιστικής παράταξης, που θα παίξει πιο αποτελεσματικά τον ρόλο της ως στήριγμα των επιδιώξεων του κεφαλαίου, προσπάθησε να φιλοτεχνήσει ο πρόεδρος της ΚΟ του φασιστικού μορφώματος των «Σπαρτιατών», Β. Στίγκας, μιλώντας στη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. 

Μίλησε για «αβάσιμες εικασίες» που εμφανίζουν  το κόμμα του να αποτελεί συνέχεια άλλου κόμματος, εννοώντας προφανώς το ναζιστικό μόρφωμα «Ελληνες του Ηλ. Κασιδιάρη» και επισήμανε πως οι «Σπαρτιάτες» αντιπροσωπεύουν μια νέα πατριωτική παράταξη μέσα στα συνταγματικά πλαίσια. Διαβεβαίωσε δε για το «βάθος» της πίστης τους στην δημοκρατία, υποστηρίζοντας ότι πορεύονται στο πνεύμα του «ευγενούς» εθνικισμού.

Αναφερόμενος στις προτεραιότητες του κόμματος του, επιβεβαίωσε την διαθεσιμότητα του να είναι εμπροσθοφυλακή για την υλοποίηση αντιλαϊκών μέτρων. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα Πανεπιστήμια που δεν πρέπει να είναι κέντρα ανομίας, αναπαράγοντας όλη την επιχειρηματολογία που ανοίγει το δρόμο για αντιδραστικές αλλαγές σε αυτά. Αντίστοιχα στάθηκε στην ανάγκη για απελάσεις «παράνομων μεταναστών» οι όποιες είναι η γενική κατεύθυνση της ΕΕ. 

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυρ. Βελόπουλος, αφού προσπάθησε να εμφανίσει το κόμμα του τάχα ως «αντισυστημικό» και «πραγματική αντιπολίτευση», ζήτησε ...τα ρέστα από τη ΝΔ επειδή δεν εφάρμοσε όλο το αντιλαϊκό της πρόγραμμα στη προηγούμενη θητεία της, όπως είναι η «πραγματική στήριξη» των επενδύσεων, ενώ αναρωτήθηκε «πού είναι η πανεπιστημιακή αστυνομία; Ούτε αυτό δεν μπορέσατε να κάνετε».

Συνεχίζοντας την κριτική από την πλευρά διάφορων επιχειρηματικών συμφερόντων και επιβεβαιώνοντας ότι θα βάλει πλάτη στην επίθεση σε βάρος των εργαζομένων και συνολικά του λαού, χαρακτήρισε την κυβέρνηση ως ...«σοβιετία» με αφορμή τα όσα είχε αναφέρει προηγουμένως ο πρωθυπουργός, για τις υποτίθεται ...«αυξήσεις» στον κατώτερο μισθό, και ρώτησε: «Θα επιβάλετε στον ιδιώτη επιχειρηματία τι μισθό θα δώσει;».

Εκανε ειδική αναφορά στον τουρισμό, όχι βέβαια για να καταγγείλει την άγρια εκμετάλλευση των εργαζομένων, αλλά για να προτείνει να δοθούν στους ιδιώτες ακόμα και μνημεία για «αναπαλαίωση και εκμετάλλευση». Εφερε μάλιστα ως παράδειγμα την αξιοποίηση μνημείου στην πόλη Ελμπασάν στην Αλβανία σχολιάζοντας «δεν έχετε ιδέα τι σημαίνει τουρισμός». 

Με το προκάλυμμα του «δημογραφικού προβλήματος» ξεκίνησε ο πρόεδρος της «Νίκης», Δ. Νατσιός, να αναπτύσσει τις σκοταδιστικές απόψεις του κόμματος του. Ενδεικτικά μίλησε για το «δικαίωμα του αγέννητου παιδιού», για τον αποκλειστικό ρόλο της μητέρας στην ανατροφή των παιδιών που επισύρει μέχρι και τρίχρονη άδεια μητρότητας κ.ά.

Στο τομέα της παιδείας μίλησε για τον στόχο του σχολείου που πρέπει να αφορά την χριστιανόρθόδοξη αγωγή. Επίσης πληροφόρησε ότι το κόμμα του δεν είναι εναντία στην ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων αρκεί να προάγουν την εθνική παιδεία, επιβεβαιώνοντας και αυτός το ρόλο τέτοιων κομμάτων στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής. 

Επιχείρησε να αποτινάξει την εικόνα του ακροδεξιού μορφώματος, όμως, αναπαρήγαγε ατόφια μια τέτοια ατζέντα, χαρακτηρίζοντας τους ξεριζωμένους πρόσφυγες ως  «έποικους». 

Η επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας», Ζωή Κωνσταντοπούλου, αφού προσπάθησε να αυτο-ηρωοποιηθεί κατά την προσφιλή της τακτική, υποσχέθηκε «πραγματική αντιπολίτευση» μέσω της… αγάπης που «κινεί και βουνά» και με «έντονο κοινοβουλευτικό έλεγχο», αποφεύγοντας να θίξει έστω το περίβλημα της αντιλαϊκής πολιτικής.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου