Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023

«Καλώς σας βρήκαμε συναδέλφισσες και συνάδελφοι!»


Χαιρετίζουμε από καρδιάς τους συναδέλφους μας σε όλα τα καταστήματα των Ιωαννίνων και όλης της χώρας!

Τους περισσότερους δεν σας γνωρίζουμε προσωπικά, αλλά είναι σαν να σας ξέρουμε χρόνια! Γιατί κι εμείς έχουμε δουλέψει στα ίδια πόστα, στα ίδια ράφια, στα ίδια ταμεία, στις ίδιες αποθήκες, όποιον και να είχαμε για εργοδοσία ακόμα και τα τελευταία χρόνια που παλεύαμε να πάρουμε πίσω τις δουλειές μας στη συγκεκριμένη εταιρεία.

Να είστε σίγουροι και σίγουρες ότι έχουμε τις ίδιες αγωνίες για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας. Βιώνουμε την ίδια ανασφάλεια για τα δύσκολα που έχουμε μπροστά μας.

Είμαστε από την ίδια πλευρά και απέναντί μας είναι το εχθρικό κράτος και οι μονοπωλιακοί όμιλοι που στο δίλημμα "ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας" έχουν επιλέξει εδώ και πολλά χρόνια "τα κέρδη τους".

Εμείς που στο ίδιο δίλημμα επιλέγουμε τις ζωές μας, επιλέξαμε να παλέψουμε, να οργανωθούμε, να ενωθούμε με χιλιάδες εργαζόμενους στον νομό και τη χώρα, μέσα από τον κοινό αγώνα στα σωματεία μας και άλλους μαζικούς φορείς για δουλειά και ζωή με αξιοπρέπεια.

Ξέραμε πως δεν θα ήταν εύκολο, η νικηφόρα έκβαση του αγώνα μας δεν ήταν καθόλου σίγουρη.

Το μόνο σίγουρο, όταν ξεκινούσαμε τον κοινό μας αγώνα, ήταν ότι αν δεν το κάναμε, θα γυρίζαμε σπίτι στα παιδιά μας με σκυμμένο κεφάλι.

Αν δεν αγωνιζόμασταν, θα είχαμε χαρίσει τους κόπους μηνών και χρόνων, τα μεροκάματα και τις ασφαλιστικές μας εισφορές και το δικαίωμά μας στη δουλειά.

Αν δεν αγωνιζόμασταν και δεν συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, θα είμαστε σε χειρότερη θέση σε όποιο σούπερ μάρκετ κι αν δουλέψουμε, σε όποια δουλειά και αν κάνουμε, σε όποια πόλη!

Σε αυτόν τον όμορφο και δίκαιο αγώνα σας καλούμε κι εσάς!

Καλώς σας βρήκαμε συναδέλφισσες και συνάδελφοι!

Επιστολή τους οι 7 εργαζόμενοι της «Market In» Ιωαννίνων  

 Νίκησαν και το ημερολόγιο έγραψε 1η Ιούλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου