Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 5 Ιουλίου 2023

Σχέδιο δολοφονίας τους καταγγέλλουν οι Ουκρανοί κομμουνιστές Κονονόβιτς

Σχέδιο δολοφονίας τους από το καθεστώς του Ζελένσκι καταγγέλλουν τα αδέλφια Μιχαήλ και Αλεξάντερ Κονονόβιτς, οι δύο νεολαίοι Ουκρανοί κομμουνιστές που συνελήφθησαν αναίτια από τις υπηρεσίες ασφαλείας του Κιέβου τον Μάρτη του 2022 και βρίσκονται σε κατ' οίκον περιορισμό από πέρυσι το καλοκαίρι.

Σε μήνυμά τους προς την ΠΟΔΝ και τις Κομμουνιστικές Νεολαίες του κόσμου, οι αδελφοί Κονονόβιτς αναφέρουν μεταξύ άλλων:

«Επίσημα δηλώνουμε ότι το καθεστώς του Ζελένσκι ετοιμάζει τη δολοφονία μας, έτσι, με τα χέρια εν ενεργεία αστυνομικού, η εξουσία μάς προειδοποίησε για τη δολοφονία μας. Επανειλημμένα ερχόταν στο σπίτι μας, απειλούσε να μας δολοφονήσει, υπογραμμίζουμε, εν ενεργεία όργανο της αστυνομίας, και προσφάτως πόσταρε στο Facebook δημόσια έκκληση για τη δολοφονία μας, διαδίδει τη διεύθυνση κατοικίας μας. Εμείς βρισκόμαστε σε κατ' οίκον περιορισμό, δεν μπορούμε να φύγουμε από πουθενά, βρισκόμαστε παγιδευμένοι, πιασμένοι σε φάκα, ενώ η εξουσία, το καθεστώς, το γνωρίζει καλά αυτό. Αυτοί απευθύνονται στην κοινή γνώμη μέσω του Facebook: "Ας σκοτώσουμε τους Κονονόβιτς και δεν θα πάθει κανείς τίποτα". Το καθεστώς του Ζελένσκι βγαίνει από τα όρια του νόμου, όπως η Γερμανία του '30, όταν οι κομμουνιστές και οι αντιφασίστες ήταν εκτός νόμου».

Διαμαρτυρία την Πέμπτη στην ουκρανική πρεσβεία στην Αθήνα

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον ευρωβουλευτή Λευτέρη Νικολάου - Αλαβάνο και στελέχη της ΚΝΕ θα επισκεφτούν την Πέμπτη την πρεσβεία της Ουκρανίας στην Αθήνα, προκειμένου να επιδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας σχετικά με τις συνεχιζόμενες απειλές κατά της ζωής των δύο νεολαίων κομμουνιστών.

3 σχόλια:

  1. Ένα ερώτημα.Οι Ρώσοι έκαναν εισβολή στην Ουκρανία καί η Ελληνική κυβέρνηση έστειλε όπλα στους Ουκρανούς.
    Τωρα πού οι Ισραηλινοί εισέβαλαν στην Παλαιστίνη θα στείλει όπλα στους Παλαιστίνιους;
    Απλά ρωτάω!!!

    Χρήστος Αρνοκουρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διαμαρτυρία από ΚΚΕ και ΚΝΕ για την απειλή δολοφονίας των κομμουνιστών Κονονόβιτς
    https://www.902.gr/eidisi/politiki/334417/diamartyria-apo-kke-kai-kne-gia-tin-apeili-dolofonias-ton-kommoyniston

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας και η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τη ζωή των Ουκρανών νεολαίων κομμουνιστών Αλεξάντερ και Μιχαήλ Κονονόβιτς.

    Εν μέσω της κλιμάκωσης του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία, μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας, έπειτα από την απαράδεκτη εισβολή της δεύτερης σε Ουκρανικά εδάφη, από τις αρχές ασφαλείας της Ουκρανίας, με κατασκευασμένες κατηγορίες συνελήφθησαν και βασανίστηκαν οι νεολαίοι κομμουνιστές αδελφοί Κονονόβιτς.

    Μετά από μια δικαστική διαδικασία παρωδία και ενώ στη χώρα έχει επιβληθεί ένα απαράδεκτο αντικομμουνιστικό νομοθετικό πλαίσιο από τις αντιδραστικές ουκρανικές κυβερνήσεις, αποφασίστηκε για τους δύο νεολαίους κομμουνιστές η επιβολή της ποινής του “κατ’ οίκον περιορισμού”, συνεχίζοντας την απαράδεκτη πολιτική δίωξη σε βάρος τους.

    Επιπλέον, πληθαίνουν οι δημόσιες καταγγελίες πως οι δύο νεολαίοι κομμουνιστές δέχονται συνεχείς απειλές κατά της ζωής τους από εκπροσώπους των κρατικών υπηρεσιών ασφαλείας. Ετσι, διαρρέουν την τοποθεσία της κατοικίας τους, με αποτέλεσμα εθνικιστικοί, φασιστικοί κύκλοι, εν ενεργεία στελέχη της αστυνομίας, μέσω ιστοσελίδων στο διαδίκτυο, να απευθύνουν καλέσματα για τη δολοφονία τους, τάζοντας “ατιμωρησία” σε όποιον το πράξει.

    Καταγγέλλουμε στον Ελληνικό λαό και στην παγκόσμια κοινή γνώμη τις απαράδεκτες απειλές κατά της ζωής των Ουκρανών συντρόφων μας. Το Ουκρανικό κράτος και η διακυβέρνηση Ζελένσκι είναι οι βασικοί υπεύθυνοι για τη ζωή και την εξασφάλιση των δικαιωμάτων των Αδερφών Κονονόβιτς, που άδικα διώκονται και αυτή τη στιγμή στοχοποιούνται με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η ζωή τους, ενώ βρίσκονται σε “κατ’ οίκον περιορισμό”.

    Απαιτούμε από την Ουκρανική κυβέρνηση:

    να δώσει άμεσα εγγυήσεις για την προστασία της ζωής και της εξασφάλισης των δικαιωμάτων των συντρόφων μας αδελφών Κονονόβιτς και να σταματήσει η πολιτική δίωξη σε βάρος τους,

    να παρέμβει πάραυτα για να σταματήσουν οι απαράδεκτες τρομοκρατικές απειλές κατά της ζωής τους,

    να δώσει διαβεβαιώσεις για το σεβασμό των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των ελευθεριών των κομμουνιστών στη χώρα.

    Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου