Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 5 Ιουλίου 2023

«Πάμε κι όπου βγει» η πολιτική της κυβέρνησης στο ΕΚΑΒ


Την πολιτική της κυβέρνησης που αντιμετωπίζει την ανθρώπινη ζωή ως κόστος, κατήγγειλε ο Γιώργος Σιδέρης, μέλος του ΓΣ της ΟΕΝΓΕ, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84», το μεσημέρι της Τετάρτης 5 Ιούλη. 

Σχολιάζοντας την παρέμβαση της κυβέρνησης με την ΠΝΠ για τη στελέχωση του ΕΚΑΒ με οδηγούς από την Πυροσβεστική, το Στρατό και τους ΟΤΑ, επισήμανε ότι το μέτρο δεν έχει καμία σχέση με την προνοσοκομειακή περίθαλψη, με την περίθαλψη επιτόπου στο σημείο του συμβάντος και εντάσσεται στην πολιτική των περικοπών και των μπαλωμάτων που είναι πιο φθηνά για το κράτος. Αυτή η πολιτική εφαρμόζεται από όλες τις κυβερνήσεις, πρόσθεσε, τονίζοντας ότι τελικά αυτό το εκτρωματικό μέτρο εντάσσεται στη λογική τού «πάμε κι όπου βγει». 

Κατήγγειλε ότι είναι ψέματα εκ μέρους των κυβερνώντων πως δεν υπάρχει προσωπικό, την ώρα που υπάρχουν 3.500 απόφοιτοι του ΕΚΑΒ που περιμένουν να προσληφθούν. 

Σημείωσε τους κινδύνους που ελλοχεύουν για τη ζωή των ασθενών με τα μεικτά πληρώματα των ασθενοφόρων, όταν οι οδηγοί δεν έχουν την ανάλογη εμπειρία και εξειδίκευση για να διαχειριστούν ένα σοβαρό περιστατικό. 

Όσον αφορά το κύμα φυγής νοσηλευτών από δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία, σημείωσε πως η εντατικοποίηση της δουλειάς, οι χαμηλοί μισθοί και η εργασιακή ανασφάλεια είναι τρεις παράγοντες που συμβάλλουν σε αυτό το φαινόμενο. Διευκρίνισε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των νοσηλευτών είναι συμβασιούχοι, οι μισθοί δεν ξεπερνούν τα 900 ευρώ για 12ωρες βάρδιες, ενώ στον ιδιωτικό τομέα έχει να υπογραφεί ΣΣΕ από το 2016, καθιστώντας εφιαλτικούς τους όρους εργασίας των νοσηλευτών. Στο δημόσιο, η υποστελέχωση έχει ως αποτέλεσμα να αντιστοιχούν 40 ασθενείς σε έναν νοσηλευτή, σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Καταλήγοντας τόνισε την ανάγκη της άμεσης πρόσληψης μόνιμου προσωπικού, αυξήσεις στους μισθούς και ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας.

 Συνεχίζει το έγκλημα στην Υγεία, ξεκινώντας από το ΕΚΑΒ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου