Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 4 Ιουλίου 2023

Συνεχίζουμε!


Τα αποτελέσματα των εκλογών της 25ης Ιουνίου δημιούργησαν διαμόρφωσαν νέο συσχετισμό δυνάμεων στη Βουλή και νέα κυβέρνηση της ΝΔ. Το ΚΚΕ συγκέντρωσε πάνω από 400.000 ψήφους, σημειώνοντας αύξηση ποσοστού κατά 2,5% και ψήφων κατά 100.000 σε σχέση με το 2019. Εξέλεξε δε μόνο 21 βουλευτές εξαιτίας του καλπονοθευτικού εκλογικού συστήματος που ίσχυσε και κλέβει έδρες.

Ο συνολικός συσχετισμός δυνάμεων στη Βουλή είναι αρνητικός και με την επανεμφάνιση του ακροδεξιού - φασιστικού χώρου. Η επανεμφάνισή του δεν συνέβη κατά τύχη. Οφείλεται στην υπερπροβολή της Χρυσής Αυγής ως «αντισυστημικής» δύναμης μεταξύ 2012 - 2015, στην κωλυσιεργία κατά την εκδίκαση της δίκης της, στην προώθηση της θεωρίας των «δύο άκρων» και του αντικομμουνισμού από την ΕΕ.

Συνολικά, χιλιάδες εργαζομένων, συνταξιούχων, αγροτών, κτηνοτρόφων, κατανόησαν, έστω κι αν δεν συμφωνούν συνολικά με το Πρόγραμμά του, ότι το ΚΚΕ είναι το πραγματικό στήριγμά τους και όχι τα κόμματα που έχουν δεσμεύσεις από τους λίγους και τα συμφέροντά τους. Η εκλογική ενίσχυση του ΚΚΕ δείχνει ότι ανέβηκε το κύρος του στον λαό ευρύτερα. Κύρος που κατακτήθηκε από το γεγονός ότι τα μέλη του Κόμματος πρωτοστάτησαν σε όλα τα κρίσιμα μέτωπα και τη δράση, καθώς και από την πολιτική που ακολούθησε με συνέπεια, μαζί με τις σωστές προβλέψεις του, το προηγούμενο διάστημα. Οχι στον συμβιβασμό και στη συναίνεση στην αντιλαϊκή πολιτική, που σπέρνουν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, όπως συνέβη με τη «μαϊμού» αντιπολίτευση που έκαναν, ψηφίζοντας το 50% και το 70% αντίστοιχα των νόμων της προηγούμενης κυβέρνησης της ΝΔ. Πολύ γρήγορα θα επαληθευθεί το ΚΚΕ, που τόνιζε προεκλογικά ότι η κυβέρνηση της ΝΔ θα εφαρμόσει αντιλαϊκή πολιτική και ότι τα άλλα κόμματα θα εφαρμόσουν ουσιαστικά μια «συμπολιτευόμενη» αντιπολίτευση.

Μπροστά μας όλοι εμείς, ο απλός λαός, έχουμε να αντιμετωπίσουμε νέες δυσκολίες, που θα προστεθούν στις παλιές, έχουμε να αντιμετωπίσουμε νέα βαρβαρότητα! Πάνε πια οι ψεύτικες προεκλογικές υποσχέσεις! Εχουμε και λέμε: Ταμείο Ανάκαμψης, διεύρυνση της φορολογικής βάσης, ακρίβεια, αύξηση δόσεων δανείων, πλειστηριασμοί - εξώσεις λαϊκών κατοικιών, νέα υποβάθμιση της Υγείας, του περιβάλλοντος, παραπέρα ξεκλήρισμα της αγροτιάς και της κτηνοτροφίας κ.λπ. Αντίθετα, έρχονται νέες φοροελαφρύνσεις, επιδοτήσεις και πακέτα με «ζεστό» χρήμα για το μεγάλο κεφάλαιο.

Μας περιμένουν οι εξελίξεις και η παραπέρα εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο στην Ουκρανία και οι εξελίξεις στο Κόσοβο, με παραπέρα διεύρυνση στη συμμετοχή ελληνικών στρατιωτικών τμημάτων και όχι μόνο, σε κάθε περίπτωση. Μας περιμένουν νέες αποσύρσεις πολεμικού εξοπλισμού από τα νησιά του Αιγαίου, για να σταλεί στην Ουκρανία.

Μας περιμένουν οι εξελίξεις στα Ελληνοτουρκικά, με αμερικανοΝΑΤΟική ομπρέλα, που σημαίνουν συμβιβασμούς και κινδύνους για τον λαό. Το ΚΚΕ μάλιστα έχει από καιρό προειδοποιήσει ότι ετοιμάζονται οδυνηροί συμβιβασμοί!

Μας περιμένει επιπλέον διόγκωση των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων στη χώρα, διόγκωση δηλαδή των στόχων για πιθανές επιθέσεις Ρώσων, Κινέζων, Ιρανών κ.ά. Μας περιμένει βάθεμα της επιθετικής ελληνικής συμμετοχής στα σχέδια των ιμπεριαλιστών σε πολέμους, επιδρομές, καταστροφές και αλλαγές συνόρων. Η συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στα σχέδια αυτά δεν έχει καμία σχέση με την προστασία και υπεράσπιση των συνόρων της χώρας και των κυριαρχικών της δικαιωμάτων.

Μας περιμένουν εξελίξεις στο Κόσοβο, μια ανάσα από τα σύνορα της χώρας, που είναι επικίνδυνες. Οι ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ ευθύνονται για την κατάσταση που διαμορφώθηκε και με ελληνική συμμετοχή, μετά τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας τη δεκαετία του '90. Μας περιμένουν τόσα και τόσα άλλα.

Υπάρχει όμως ελπίδα! Είναι «μόνοι τους», με τους λίγους έχοντες και κατέχοντες, και ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ, Ο ΛΑΟΣ, ΜΑΖΙ με το ΚΚΕ! Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που μπορεί πραγματικά και θα ασκήσει 100% μαχητική, γνήσια λαϊκή αντιπολίτευση σε όλα τα επίπεδα. Μια πραγματική αντιπολίτευση, στον δρόμο του αγώνα και στη Βουλή, με μοναδική δέσμευση το συμφέρον του εργάτη, του υπαλλήλου, του αγρότη - κτηνοτρόφου, του επαγγελματία, του συνταξιούχου, του άνδρα και της γυναίκας.

Υπάρχει όμως ελπίδα με μια διαφορά: Αν όλο και πιο πολλοί από όλους εμάς κατανοήσουμε ότι ΔΕΝ τελείωσαν οι υποχρεώσεις μας με τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία, αλλά συνεχίζονται!

Καμία αναμονή! Καμία περίοδος χάριτος! Συνεχίζουμε γιατί:

Τώρα είναι που χρειάζεται να στηριχτούν οι βουλευτές του ΚΚΕ, ώστε με τη σειρά τους να στηρίξουν τα δίκαια αιτήματα του λαού, για δουλειά με δικαιώματα, για να σώσει το σπίτι του, για το σπιτικό τραπέζι, για την Υγεία, για τη μόρφωση, για τις διακοπές, για, για! Τώρα είναι που χρειάζεται η δική μας συμμετοχή και στήριξη στους αγώνες απέναντι σε παλιά και νέα «Τέμπη» που μας περιμένουν. Τώρα είναι που χρειάζεται η συμμετοχή μας σε κάθε κινητοποίηση που καλεί το ΚΚΕ. Εχουμε εμπιστοσύνη στα καλέσματα του Κόμματος, που ξέρει να περιφρουρεί τις πορείες και τις συγκεντρώσεις του, που δεν προκαλούν βανδαλισμούς. Καλεί τον καθέναν, ανεξάρτητα αν ψήφισε ΚΚΕ ή όχι! Το ίδιο ισχύει και για τα καλέσματα του ΠΑΜΕ και της ένωσης συνταξιουχικών οργανώσεων.

Συνεχίζουμε τη μαχητική κριτική μας στις αντιλαϊκές πολιτικές που θα ξετυλίγονται σιγά σιγά ή και πιο γρήγορα, ανάλογα με τις εξελίξεις και τις απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου.

Συνεχίζουμε μαζί με το ΚΚΕ σε κάθε γειτονιά, χώρο δουλειάς, σε κάθε παρέα. Οργανώνουμε ομάδες δράσης - αντίστασης για να μην αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς! Αναγκαίες η συσπείρωση και η συμπόρευση ακόμα περισσοτέρων με το ΚΚΕ στην επόμενη εκλογική μάχη, για τους δήμους και τις Περιφέρειες.

Συνεχίζουν οι συνάδελφοι εν ενεργεία στρατιωτικοί, που αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα. Συνεχίζουν ενισχύοντας ενεργά τα σωματεία τους, ώστε από καλύτερες θέσεις να αγωνιστούν για την επίλυσή τους. Είναι ο μόνος δρόμος, και όχι μέσα από τα κυβερνητικά γραφεία! Το ΚΚΕ έχει αποδείξει ότι τους στηρίζει με σταθερότητα.

Συνεχίζουμε και οι απόστρατοι συνάδελφοι στον δρόμο του αγώνα. Η διέξοδος από τα προβλήματα μπορεί να προκύψει, με την προϋπόθεση περισσότεροι να γυρίσουν την πλάτη στις Ενώσεις Αποστράτων (ΝΠΔΔ), που είναι φερέφωνα του υπουργείου, και να ενισχύσουν παλαιότερους και νέους φορείς, συλλόγους και κινήσεις. Να ενισχύσουν με τη συμμετοχή τους φορείς (ιδιωτικού δικαίου) που μπορούν να υποστηρίξουν με συνέπεια και μαχητικότητα τα συμφέροντα τα δικά τους, γενικότερα του λαού και της χώρας. Η ενεργή συμμετοχή πολύ περισσότερων αποστράτων σε διεκδικητικούς αγώνες είναι επίσης αναγκαία για θετικά αποτελέσματα.

Απόστρατοι και εν ενεργεία, όπως και όλος ο λαός, έχουν επίσης καθήκον να απομονώσουν το νέο φασιστικό - ναζιστικό μόρφωμα σε κάθε φορέα, σε κάθε δραστηριότητα! Να απομονώσουν άτομα φασιστικών - ναζιστικών ιδεών και συμπεριφορών, που αναμένεται να σηκώσουν κεφάλι. Είναι πολιτικοί απόγονοι των συνεργατών των ναζί κατακτητών της Κατοχής, των νοσταλγών της χούντας. Αυτών που κατατρόπωσε ο ελληνικός λαός με τον αγώνα του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ και του ΚΚΕ, απελευθερώνοντας το 1940 - '45 τη χώρα μας από τους ναζί - φασίστες, γράφοντας λαμπρές σελίδες.

Συνεχίζουμε ενεργά και μαζικά να εκδηλώνουμε την αντίθεσή μας σε όσα μας επιφυλάσσουν τα ιμπεριαλιστικά επιτελεία ΝΑΤΟ - ΕΕ και η κυβέρνηση, με τη συναίνεση των άλλων κομμάτων στη χώρα μας. Θα ακούσουμε ψέματα πολλά! Καμία εμπιστοσύνη! Να μην τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί!

Μόνο με τη συμμετοχή μας στους διεκδικητικούς αγώνες, σε συμπόρευση με το ΚΚΕ, μπορεί να ανοίξει ο δρόμος ώστε να κερδηθούν μικρές ή μεγαλύτερες νίκες απέναντι στο σύστημα. Ετσι μόνο μπορεί να καλυτερεύσει η ζωή η δική μας και των οικογενειών μας, να ανοίξει ο δρόμος για έναν κόσμο χωρίς φτώχεια, πολέμους και εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο!


Γιάννης ΝΤΟΥΝΙΑΔΑΚΗΣ
Υποναύαρχος ΠΝ ε.α

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου