Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 4 Ιουλίου 2023

«Τρέχουν» οι διεργασίες και το παρασκήνιο

 
Με τις διεργασίες να «τρέχουν» στο παρασκήνιο και τους μνηστήρες να μην ανοίγουν προσώρας τα χαρτιά τους, συνεδρίασε για πρώτη φορά μετά τις εκλογές η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. 

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν για πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας τον Σωκράτη Φάμελλο, κάνοντας δεκτή την πρόταση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος. Επίσης, εξέλεξαν κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους τους Νάσο Ηλιόπουλο, Νίκο Παππά και Θεοδώρα Τζάκρη.

Σύμφωνα με όσα αποφασίστηκαν στην Πολιτική Γραμματεία, το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Ιούλη θα συνεδριάσει η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία θα κατατεθούν υποψηφιότητες για την προεδρία. Οι εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου θα γίνουν τις πρώτες μέρες του Σεπτέμβρη, ενώ το συνέδριο για την αποτίμηση της εκλογικής ήττας και τη χάραξη της παραπέρα πορείας μετατίθεται για μετά τις εκλογές για την Τοπική Διοίκηση, δηλαδή στα μέσα του φθινοπώρου.

Ο Χρ. Σπίρτζης μιλώντας σήμερα στο «Mega» προανήγγειλε την παραίτησή του από την ΠΓ και την ΚΕ, καλώντας και τα άλλα στελέχη να πράξουν το ίδιο. Σημείωσε ότι ο Αλ. Τσίπρας «ήταν συγκολλητική ουσία για όλους μας» και πρόσθεσε πως η κριτική στην οικονομική πολιτική της ΝΔ «ήταν ένα κενό από το οικονομικό μας επιτελείο, που δεν γνώριζε ότι πραγματικά η αγορά έχει πάρει μία μεγάλη ανάσα από αυτά που έδινε η προηγούμενη κυβέρνηση», κάτι που ερμηνεύτηκε ως «καρφί» για την Έφη Αχτσιόγλου και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

3 σχόλια:

  1. ...Μιλώντας στον ΑΝΤ1, κλήθηκε να σχολιάσει διάφορα ζητήματα, μεταξύ αυτών και για την είσοδο των «Σπαρτιατών» στην Βουλή. Και τι είπε;

    Οι «Σπαρτιάτες», είπε η Τζώρτζια Κεφαλά, «αντιπροσωπεύουν ένα κομμάτι της κοινωνίας το οποίο θέλει να προχωρήσει πιο δυναμικά»!

    Συνέχισε λέγοντας πως «δε συμφωνώ φυσικά με όλες τις θέσεις, μπορώ να πω πως διαφωνώ με τις περισσότερες, γιατί ο δυναμισμός δεν έχει να κάνει με την επιβολή, έχει να κάνει με το διάλογο και τη συζήτηση και τη στοιχειοθέτηση των απόψεών σου. Δε θεωρώ τις μεθόδους τους δόκιμους».

    Άραγε, με ποιες θέσεις του κόμματος του Κασιδιάρη συμφωνεί η βουλευτής της «Πλεύσης Ελευθερίας»; Μήπως συμφωνεί — έστω σε μερικές — από τις θέσεις της ναζιστικής Χρυσής Αυγής;

    Τέτοιο ξέπλυμα στους ακροδεξιούς «Σπαρτιάτες» δεν θα έκανε ούτε το Μακελειό του Στ. Χίου. Το κατάφερε όμως η νεόκοπη βουλευτής της Κωνσταντοπούλου.

    Να την χαίρονται οι ψηφοφόροι της. Και αυτήν και την μεγαλοδικηγόρο και ιδιοκτήτρια κόμματος.
    atexnos.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άρχισε αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ

    Με 249 ψήφους επανεξελέγη πρόεδρος της Βουλής ο Κωνσταντίνος Τασούλας, από τους βουλευτές της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και της Ελληνικής Λύσης.

    Οταν ο πρόεδρος της Βουλής αγόρευε κατά κομμουνιστή… δικτάτορα Μπελογιάννη https://www.imerodromos.gr/otan-o-proedros-ths-voulhs-agoreue-kata-kommounisth-diktatora-mpelogianh/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έμαθε άραγε ο Τεμπονέρας, πως η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε για πρόεδρο της βουλής τον Κωνσταντίνο Τασούλα;

      σκληρη_αντιπολιτευση
      Μάγδα Φωτεινού

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου