Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 12 Ιουλίου 2023

Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Όνειρό τους ήταν και πάει…


 Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Όνειρό τους ήταν και πάει…

Η κατάργηση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός «Προστασίας του Πολίτη», Ν. Μηταράκης, είναι μια νίκη των φοιτητών, του αποφασιστικού, οργανωμένου αγώνα τους, αλλά και της αλλαγής του συσχετισμού στο φοιτητικό κίνημα και τους συλλόγους, με την ανάδειξη της Πανσπουδαστικής Κ.Σ. σε πρώτη δύναμη.

Είναι μια ηχηρή απάντηση στον κρατικό αυταρχισμό και σε όσους συμβούλευαν τους φοιτητές να σκύψουν το κεφάλι, να μην απαντούν στην "ένταση με ένταση"...

Μέσα στις σχολές δεν μπαίνει η αστυνομία, με όποιον τρόπο ή καμουφλάζ επιδιώκουν κάποιοι…

 Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ

 

 Κατάργηση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας ανακοίνωσε ο Νότης Μηταράκης

Την κατάργηση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας και την απορρόφηση των στελεχών της από την ΕΛΑΣ, ανακοίνωσε ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νότης Μηταράκης, σε συνάντηση που είχε σήμερα με δημοσιογράφους, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ. Ασφαλώς είναι μια εξέλιξη που συνιστά νίκη του φοιτητικού κινήματος. 

Ο Ν. Μηταράκης ανέφερε ότι οι 1060 ειδικοί φρουροί που προσλήφθηκαν για στελεχώσουν το σώμα, κατά την προηγούμενη περίοδο της κυβέρνησης, αφού εκπαιδευτούν κατάλληλα, «θα ενισχύσουν την παρουσία της Αστυνομίας στους δρόμους». 

Ισχυρίστηκε ότι το θέμα της ασφάλειας των πανεπιστημίων, πλέον είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από το παρελθόν, αλλά πρόσθεσε ότι «θα πρέπει να το αντιμετωπίσουν σοβαρά» οι πρυτάνεις και η ότι η αστυνομία είναι πάντα «έτοιμη να επέμβει όπου χρειαστεί».

Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι σταματούν οι προσλήψεις εκτός Πανελλαδικών Εξετάσεων και μελετάται σχέδιο ουσιαστικής εκπαίδευσης όσων ειδικών φρουρών έχουν προσληφθεί μέχρι στιγμής με άλλες διαδικασίες, ώστε να ενταχθούν στην ΕΛΑΣ, όπως προβλέπεται από το νόμο.

Όπως είπε ο Ν. Μηταράκης, οι τελευταίες προσλήψεις θα είναι οι 150 συνοριοφύλακες που έχουν ήδη προγραμματιστεί και από εκεί και πέρα όλες οι προσλήψεις θα γίνονται μέσω των Πανελλαδικών. Ακόμα και οι πολιτικοί υπάλληλοι θα προσλαμβάνονται με εξετάσεις και γίνεται προσπάθεια για τον καθορισμό των οργανικών θέσεων, που θα καλύπτονται με αυτό τον τρόπο.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη υπέγραψε σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που θα προωθηθεί για έγκριση, για τη δημιουργία Έφιππης Αστυνομίας. Σύμφωνα με τον Ν. Μηταράκη αναμένεται να λειτουργήσει από τις αρχές του 2024, θα αποτελείται από 6-8 έφιππους αστυνομικούς και θα έχει παρουσία στο τουριστικό κέντρο, ή σε τελετές και υποδοχή επισήμων.

1 σχόλιο:

  1. Οι φοιτητές είχαν τον τελευταίο λόγο!
    Μέσα στις σχολές δεν μπαίνει αστυνομία, έφιππη, πεζή ή για περιπολία!

    ‼️Οι φοιτητές είχαν τον τελευταίο λόγο!
    📢Μέσα στις σχολές δεν μπαίνει αστυνομία, έφιππη, πεζή ή για περιπολία! #πανεπιστημιακη_αστυνομια pic.twitter.com/egyMjU8oIU
    — Οδηγητής (@odigitis) July 12, 2023

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου