Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 28 Αυγούστου 2023

Κινητοποίηση για τα δάνεια Ρομ στο υπουργείο Οικονομικών


Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών, από λαϊκές οικογένειες της Αγίας Βαρβάρας που απειλούνται με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 25 Αυγούστου. 

Παράλληλα έγινε συνάντηση με την Γενική Γραμματέα Ιδιωτικού Χρέους κυρία Αλαμπάση, όπου παρευρεύθηκαν μέλη της Επιτροπής Αγώνα κατοίκων Αγίας Βαρβάρας, ο πρόεδρος της ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ, Β. Πάντζος και η βουλευτής του ΚΚΕ Δ. Μανωλάκου.

Η Γενική Γραμματέας δεν δεσμεύτηκε για τίποτα μετά την απάντηση που είχαν δώσει στην ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ ότι δεν κάνουν οριζόντιες ενέργειες για ευπαθείς ομάδες, απλώς ζήτησε χρόνο να μελετήσεις τις προτάσεις που της δόθηκαν. Ενημερώθηκε για τα δάνεια που δόθηκαν σε ανθρώπους που ήταν κοινωνικά ευάλωτοι και δεν είχαν σχεδόν καθόλου εισόδημα στα πλαίσια κοινωνικής πολιτικής.

Η βουλευτής του ΚΚΕ Δ. Μανωλάκου δήλωσε ότι πρόκειται για οικογένεις που δεν μπορούν να τα αποπληρώσουν και πρέπει να γίνει διαγραφεί όπως έχει γίνει για άλλες κοινωνικές ομάδες (κτηνοτρόφους, πυρόπληκτούς κ.α.). Η Γενική Γραμματέας Ιδιωτικού Χρέους του Υπουργείου ενημερώθηκε ότι το ΚΚΕ θα καταθέσει τροπολογία για να μπορέσει να λυθεί το θέμα των δανειων ΡΟΜΑ με συγκεκριμένες προτάσεις.

Τονίστηκε επίσης ότι χρειάζεται κοινωνική πολιτική και όχι αποκλεισμός από την εργασία των τσιγγάνων. Ενώ αντίστοιχα είναι απαράδεκτο να ξεσπιτωθούν δεκάδες οικογένειες στην Αγία Βαρβάρα και να δημιουργηθούν καταυλισμοί εν έτη 2023.

Τέλος κατατέθηκε ξανά η πρόταση της ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ, από τον Β. Πάντζο, για γενναίο κούρεμα και σχέδιο διακανονισμών αποπληρωμής με εισοδηματικά κριτήρια. Ενώ τέθηκαν και κοινωνικά θέματα που αντιμετωπίζουν οι ΡΟΜΑ αλλά και την περιθωριοποίηση που δέχονται αποτέλεσμα της πολιτικής που ακολουθούσαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Οι παρευρισκόμενοι δήλωσαν ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί και στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για συνάντηση ώστε να τεθούν μέτρα για την καλύτερη κοινωνική ένταξη των ΡΟΜΑ στην κοινωνία.

Στην κινητοποιήση παρευρέθηκαν επίσης ο υποψήφιος Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας με την Λαϊκή Συσπείρωση Β. Γκιτάκος και η υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος στο Δυτικό τομέα με την Λαϊκή Συσπείρωση Γ. Θεοδωροπούλου. Επίσης παρευρέθηκαν μέλη του Συλλόγου Γυναικών Αγίας Βαρβάρας και του σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιγάλεω – Χαϊδάρι – Αγίας Βαρβάρας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου