Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 20 Αυγούστου 2023

Μαζί με τον λαό της Αχαΐας, στους αγώνες για τις ανάγκες των πολλών και όχι για τα κέρδη των λίγων!


 ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΧΑΪΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Τετρασέλιδο φυλλάδιο για τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές

 Με ένα σημαντικό «όπλο» στα χέρια τους, τα κομματικά μέλη, τα μέλη της ΚΝΕ, οι φίλοι και οπαδοί του Κόμματος, αλλά και κάθε άνθρωπος που συμπορεύεται μαζί του, δίνουν τη «μάχη» μπροστά στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές του Οκτώβρη στην Αχαΐα, έχοντας το τετρασέλιδο της Τομεακής Επιτροπής, που καλεί σε αποφασιστική ενίσχυση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και στους δήμους του νομού, καθώς και σε επανεκλογή της δημοτικής αρχής Πάτρας. Ακολουθεί αναλυτικά το φυλλάδιο.

* * *

Η ενίσχυση του ΚΚΕ στις βουλευτικές εκλογές σε ψήφους, ποσοστά και βουλευτές, η επανεκλογή κομμουνιστή βουλευτή στην Αχαΐα, ως αποτέλεσμα του κύρους που έχει κατακτηθεί από το γεγονός ότι οι κομμουνιστές πρωτοστάτησαν σε όλα τα κρίσιμα μέτωπα της προηγούμενης περιόδου, αποτελεί ελπιδοφόρο μήνυμα για τον λαό, μέσα στον συνολικά αρνητικό πολιτικό συσχετισμό που παραμένει.

Στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές του Οκτώβρη έχουμε επιλογή που να αντιστοιχίζεται στα συμφέροντά μας. Ο λαός της Αχαΐας μπορεί να βγει πιο δυνατός με την ενίσχυση των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης», των ψηφοδελτίων που στηρίζει το ΚΚΕ στους δήμους και την Περιφέρεια και στα οποία συμμετέχουν δοκιμασμένοι αγωνιστές του εργατικού - λαϊκού κινήματος, επιστήμονες, αθλητές, άνθρωποι του πολιτισμού και των τεχνών, αυτοαπασχολούμενοι και μικροί εμποροβιοτέχνες, αγρότες, νεολαία. Ο λαός της Πάτρας μπορεί να βγει ακόμα πιο δυνατός εκλέγοντας ξανά για δημοτική αρχή τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Οι εκλεγμένοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στους θεσμούς αυτούς της Τοπικής Διοίκησης, που είναι από τη φύση τους αντιδραστικοί και που μαζί με τους μηχανισμούς της ΕΕ και την εκάστοτε αντιλαϊκή κυβέρνηση δρουν εχθρικά απέναντι στον λαό και τις ανάγκες του, θα αποτελέσουν στήριγμα στους αγώνες για τα δικαιώματά του. Στήριγμα στον αγώνα ενάντια στα εγκλήματα διαρκείας κράτους, κυβέρνησης και εργοδοτών σε βάρος του λαού μας, όπως η κατάρρευση της γέφυρας στην περιμετρική της Πάτρας, αλλά και οι πυρκαγιές σε όλη την Ελλάδα και στην Αχαΐα, που αποδεικνύουν ότι τα μέτρα προστασίας της ανθρώπινης ζωής, της λαϊκής περιουσίας και του φυσικού πλούτου του τόπου μας μπαίνουν στο ζύγι «κόστους - οφέλους».

Με την ενίσχυση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κάνουμε ένα ακόμα βήμα απέναντι στον αρνητικό συσχετισμό της πολιτικής των κομμάτων που στηρίζουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ.

ΚΑΜIΑ ΑΝΑΜΟΝH - ΚΑΜIΑ ΑΝΟΧH ΑΠEΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚH ΠΟΛΙΤΙΚH!

Οι δήμοι και η Περιφέρεια θα καλεστούν ξανά να υλοποιήσουν το αντιλαϊκό έργο της κυβέρνησης της ΝΔ, όπως έκαναν με όλες διαχρονικά τις κυβερνήσεις τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και του ΠΑΣΟΚ. Ολα τα προηγούμενα χρόνια, μέσω αντιδραστικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων, το κράτος «πέταξε» από πάνω του εκατοντάδες αρμοδιότητες, που φόρτωσε στην Τοπική και Περιφερειακή Διοίκηση, υποβαθμίζοντας παράλληλα μια σειρά δομές και υπηρεσίες, χωρίς την αναγκαία κρατική χρηματοδότηση, με τους δημότες να βάζουν ξανά και ξανά βαθιά το χέρι στην τσέπη, μέσω της φορολογίας και των ανταποδοτικών τελών. Ταυτόχρονα ενίσχυσε την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, κρατώντας παράλληλα σε ομηρία χιλιάδες ανέργους και εργαζόμενους, με μισοδουλειά και πετσοκομμένα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, μέσω προγραμμάτων.

Την ίδια ώρα, ζεστό χρήμα διοχετεύεται στους επιχειρηματικούς ομίλους για την ενίσχυση της κερδοφορίας τους, από τη μετατροπή δήμων και Περιφερειών σε μηχανισμούς προσέλκυσης και «αξιοποίησης» κονδυλίων από την ΕΕ και άλλα αναπτυξιακά προγράμματα.

Οι εκλεγμένοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στους δήμους και την Περιφέρεια, αλλά και η αγωνιστική δημοτική αρχή της Πάτρας έδρασαν σαν λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στις κεντρικές κατευθύνσεις κυβερνήσεων και ΕΕ, απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική που υπερασπίστηκαν η πλειοψηφία των άλλων παρατάξεων τόσο στο Περιφερειακό όσο και στα Δημοτικά Συμβούλια.

ΣΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ `Η ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ: ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!

Ολες οι παρατάξεις, είτε στους δήμους, είτε στην Περιφέρεια, κρίνονται από τη στάση που κρατούν απέναντι σε αυτό το δίλημμα. Κρίνονται από το αν είναι προτεραιότητα οι λαϊκές ανάγκες ή η κερδοφορία μιας χούφτας μεγαλοεπιχειρηματιών.

Στην Αχαΐα έχουμε πείρα από τα τελευταία 9 χρόνια, που στον τρίτο μεγαλύτερο δήμο της χώρας, την Πάτρα, η αγωνιστική δημοτική αρχή, με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές και άλλους αγωνιστές, πορεύεται με κριτήριο τις ανάγκες του πατραϊκού λαού και των παιδιών του, τη ζωή και τις διεκδικήσεις τους.

Τι ακριβώς εννοούν όμως μιλώντας για επενδύσεις σε «ευνοϊκό επιχειρηματικό περιβάλλον»;

Οι επενδύσεις μέσω αναπτυξιακών προγραμμάτων και κονδυλίων αποτελούν το πιο πολυδιαφημισμένο «προϊόν» των Περιφερειών και της ΚΕΔΕ, που φυσικά απαιτούν και «ευνοϊκό» περιβάλλον για να υλοποιηθούν. Μια σειρά μεγαλοεπιχειρηματιών, εφοπλιστών, βιομηχάνων και ξενοδόχων θα βρεθούν για άλλη μια φορά ευνοημένοι, με παραχωρήσεις και επιπλέον προνόμια αλλά και ζεστό χρήμα για την ενίσχυση της κερδοφορίας τους.

Το «ευνοϊκό» περιβάλλον προϋποθέτει για τους εργαζόμενους και τις εργατικές - λαϊκές οικογένειες:

- Απελευθέρωση της αγοράς εργασίας, που μεταφράζεται σε καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων και την ενίσχυση της εργασιακής ζούγκλας.

- Σκανδαλώδεις φοροαπαλλαγές για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, την ώρα που ο λαός βάζει όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη.

- Κίνητρα, επιδοτήσεις και διευκολύνσεις με χρήματα που οι ίδιοι οι φορολογούμενοι έχουν πληρώσει με τη φορολογία τους.

- Προσαρμογή των κανόνων πολεοδόμησης και χωροταξίας για τις ανάγκες των επιχειρηματικών κολοσσών, εις βάρος των αναγκών του λαού (αναψυχή, αθλητισμός, πολιτισμός) αλλά και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Ο «καβγάς» μεταξύ δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων, όπως και η κόντρα όλων των παρατάξεων στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας προς την αγωνιστική δημοτική αρχή της «Λαϊκής Συσπείρωσης» όλα αυτά τα χρόνια βασίστηκε στο θέμα των «επενδύσεων», της αξιοποίησης των κονδυλίων και της περιβόητης «ανάπτυξης».

Αντίθετα η σιωπή τους - όταν δεν αναγκάζονταν κάτω από την πίεση των εργαζομένων και του λαού της περιοχής να πουν μισή λέξη - για την υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση των δήμων, αλλά και όλες τις θεσμικές μεταρρυθμίσεις των κυβερνήσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, που φόρτωσαν ακόμα περισσότερες αρμοδιότητες στην Τοπική Διοίκηση, οδηγώντας μια σειρά υπηρεσιών των δήμων σε ιδιώτες και εργολάβους και σε ΣΔΙΤ, με τα ανταποδοτικά τέλη να εκτοξεύονται, είναι χαρακτηριστική. Οπως χαρακτηριστική είναι και η στήριξή τους με χέρια και με πόδια στην αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται διαχρονικά από τις κυβερνήσεις.

Οι επενδύσεις που το μεγάλο κεφάλαιο έχει προγραμματίσει για την περιοχή μας και στηρίζουν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις, περνώντας η μία στην άλλη τη σκυτάλη, σε χώρους που είναι κρατική ευθύνη, και είναι σε εξέλιξη, υλοποιώντας επί της ουσίας τον στρατηγικό σχεδιασμό της αστικής τάξης για μια σειρά τομείς της οικονομίας (υποδομές, εμπόριο, διαμετακόμιση), αφήνουν σε δεύτερη μοίρα τις πραγματικές ανάγκες του λαού.

Είναι χαρακτηριστική η παντελής έλλειψη έργων αντιπυρικής, αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής θωράκισης που τόσο έχει ανάγκη η περιοχή μας, οι προκλητικές εξαγγελίες για την κατασκευή μαρίνας για κρουαζιερόπλοια και μεγάλα σκάφη αναψυχής, η εκχώρηση στην ΕΤΑΔ ΑΕ των παραλιών που έχουν χαρακτηριστεί ως «τουριστικά δημόσια κτήματα», η ενεργειακή φτώχεια που είναι στο «κόκκινο» με ταυτόχρονη προβολή μιας σειράς έργων και επενδύσεων, που οι κύριοι ωφελούμενοι είναι οι επιχειρηματικοί κολοσσοί της Ενέργειας, αλλά και η επικίνδυνη συμμετοχή στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, με τον Αραξο να αποτελεί σταθερά «κρίκο» στον πυρηνικό σχεδιασμό του ΝΑΤΟ.

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ;

Ανάπτυξη με βάση τις λαϊκές ανάγκες και τις δυνατότητες του τόπου και της εποχής μας; `Η με βάση την κερδοφορία και τον ανταγωνισμό των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, που όλο και πιο πολύ περιορίζουν την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών;

Το κρίσιμο ζήτημα είναι οι προτεραιότητες που βάζει ο καθένας, ο προσανατολισμός των έργων που θα ζητήσεις να χρηματοδοτηθούν από εθνικούς ή ευρωπαϊκούς πόρους, ακόμη και από ιδίους πόρους. Αλλωστε όλα είναι λεφτά των εργαζομένων, του λαού, που προκύπτουν από τη διπλή και τριπλή φορολογία, τη φοροαφαίμαξη με κάθε τρόπο.

Αρα το ζήτημα είναι ποιανού τις ανάγκες υπηρετούν τα διάφορα έργα και χρηματοδοτικά προγράμματα. Υπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες ή υπηρετούν την κερδοφορία και τους ανταγωνισμούς των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων;

Η αγωνιστική δημοτική αρχή της Πάτρας αυτά τα 9 χρόνια τάχθηκε με τα συμφέροντα των πολλών, με τις πραγματικές ανάγκες και διεκδικήσεις των εργαζομένων, των ανέργων και της νεολαίας, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας έργα με αυτό ως κριτήριο, δίνοντας ανάσες αισιοδοξίας και ανακούφισης.

Καμιά εμπιστοσύνη στα κόμματα που είναι δεσμευμένα στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των κερδών των λίγων!

Αυτήν την πολιτική θα συνεχίσουν όποιοι συνδυασμοί εμφανιστούν, που θα στηρίζονται από αυτά τα κόμματα αυτοτελώς ή και σε συνεργασία, όπως και όλοι όσοι εμφανίζονται ως «ανεξάρτητοι», αλλά αποδεικνύονται στην πράξη πλήρως εξαρτημένοι από την πολιτική που αντιμετωπίζει ως κόστος τις ανάγκες του λαού.

H προγραμματική σύγκλιση που υπάρχει στην κεντρική πολιτική σκηνή και μεταφέρεται και στην Τοπική και Περιφερειακή Διοίκηση μέσω των εκλεγμένων τους γίνεται κυριολεκτικά ταύτιση στα κρίσιμα και μεγάλα ζητήματα, όπως είναι οι προϋπολογισμοί, ο προσανατολισμός των έργων, τα επιχειρηματικά μεγάλα σχέδια, η προκλητική απουσία του κράτους όταν πρόκειται για την προστασία των ανθρώπινων ζωών και των λαϊκών περιουσιών από φυσικές καταστροφές, τα μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς.

Σε αυτά τα μεγάλα ζητήματα συμφωνούν όλοι, και οι εκλεκτοί της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και οι δήθεν ανεξάρτητοι που θα εμφανιστούν ξανά, όμως ακουμπούν σε αυτά τα κόμματα, είναι ταυτισμένοι με την κυρίαρχη πολιτική που υλοποιείται.

Στην περιοχή μας αλλά και στον δήμο της Πάτρας έχουμε εμπειρία από τη σύμπλευση όλων των άλλων πολιτικών δυνάμεων, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι κατευθύνσεις κυβερνήσεων και ΕΕ. Εχουμε εμπειρία από την κοινή κάθοδο, τους κοινούς βηματισμούς και σχεδιασμούς παρατάξεων από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους τόσο στο εργατικό - λαϊκό κίνημα της περιοχής, όσο και στο επίπεδο της Τοπικής και Περιφερειακής Διοίκησης, προκειμένου να χτυπηθούν εργατικά και λαϊκά δικαιώματα και να προωθηθούν τα συμφέροντα «επενδυτών» και εργοδοτών. Οι άλλες πολιτικές δυνάμεις δεν έχουν ενδοιασμούς, συμπλέουν ακόμα και στις πιο συντηρητικές, ακροδεξιές έως και φασιστικές πλευρές του πολιτικού συστήματος.

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ - ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ! ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΠΑΝΤΟΥ!

Αυτή είναι η απάντηση του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας της Αχαΐας απέναντι στην επίθεση του κεφαλαίου, που υλοποιούν τα κόμματά του και εξειδικεύουν οι εκλεκτοί τους στην Περιφέρεια και τους δήμους. Μαζί με το ΚΚΕ, λοιπόν, με τους υποψηφίους και τους συνδυασμούς της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε όλους τους δήμους της Αχαΐας και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και επανεκλογή του Κώστα Πελετίδη στον δήμο Πατρέων.

Γιατί η ελπίδα για τον λαό είναι εδώ!

Στην ενίσχυση του ρεύματος αμφισβήτησης της αστικής πολιτικής, του ταξικού της χαρακτήρα, των κομμάτων και των κυβερνήσεων που την υπηρετούν, του κράτους του κεφαλαίου.

Αυτός είναι ο δρόμος για να δυναμώσει ο αγώνας:

- Για την υπεράσπιση του λαϊκού εισοδήματος, με ΣΣΕ, αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, ενάντια στη φοροληστεία και τους πλειστηριασμούς.

- Για υψηλού επιπέδου υπηρεσίες Υγείας και Πρόνοιας, αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού γιατρών, νοσηλευτών, σύγχρονο και επαρκή εξοπλισμό των υποδομών, ασθενοφόρων, με αποκλειστική χρηματοδότηση από το κράτος.

- Για την κάλυψη των αναγκών στη σχολική στέγη, για υποδομές αθλητισμού, πολιτισμού, ελεύθερων χώρων και ακτών, χωρίς αντίτιμο.

- Για τη χρηματοδότηση από το κράτος όλων των αναγκαίων μέτρων και έργων για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών (αντισεισμική, αντιπυρική, αντιπλημμυρική θωράκιση), βιομηχανικών ατυχημάτων μεγάλης έκτασης.

- Για την προστασία του περιβάλλοντος, του νερού, του πράσινου, των ελεύθερων χώρων, την ασφαλή διευθέτηση των ρεμάτων και τη διάβρωση των ακτών, την εξασφάλιση των αναγκαίων έργων οδοποιίας.

- Για τη δημόσια και δωρεάν κάλυψη για τον λαό με αναγκαίες υποδομές ύδρευσης, αποχέτευσης, άρδευσης.

- Για τη διαχείριση των απορριμμάτων με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες, με σεβασμό στο περιβάλλον, στη δημόσια υγεία, στους φυσικούς πόρους και όχι με κριτήριο την επιχειρηματική κερδοφορία.

- Για να δυναμώσει ο αγώνας του λαού μας για να σταματήσει η συμμετοχή της χώρας μας στους πολέμους των ιμπεριαλιστών, για μια Ελλάδα έξω από το ΝΑΤΟ, χωρίς πυρηνικά στον Αραξο, για να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου με τον λαό νοικοκύρη στον τόπο του.

Σε αυτήν την κατεύθυνση το ΚΚΕ, οι περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» θα συνεχίσουν με όλες τους τις δυνάμεις, ακούραστα και αποφασιστικά στον αγώνα για όλα αυτά που μας αξίζουν.

Οι υποψήφιοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Σωτήρης Παρίσης, υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας

Κώστας Πελετίδης, δήμαρχος Πατρέων και εκ νέου υποψήφιος

Γιάννης Μποδιώτης, υποψήφιος δήμαρχος Αιγιαλείας

Γιάννης Χριστοδουλόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας

Τάκης Σκιαδάς, υποψήφιος δήμαρχος Ερυμάνθου

Σταμάτης Ανδριόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος Καλαβρύτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου